R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-21-2009, 08:47 PM   #8236
Tech Regular
 
Casey Belarde's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Spokane, Wa
Posts: 443
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

thanks for the quick replies
Casey Belarde is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 02:48 AM   #8237
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2007
Location: Behind my Tx
Posts: 214
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Fred_B View Post
The case is held together with the 4 screws on the bottom of the case. I really wouldn't recommend soldering on the board unless you're really good at soldering. Also, use lesd free solder. Lead based solder doesn't play nice with the lead free stuff they use on the boards.

If it's in a place outside the speedo, you can cut and splice out there. It's a lot safer and all you need is a little bit of shrink tube.
I see. Yeah. i saw the screws some 15 mins after I posted this. Felt really stupid. Haha. Anyway I managed to cut off the damaged part and solder the remaining back on. Still works. I think.
radwerx is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 03:12 AM   #8238
Tech Regular
 
chrislow's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toowoomba
Posts: 341
Trader Rating: 17 (100%+)
Default dual mode

Nobody discusses dual mode any more. It all seems to be about turbo. Has the newer versions rendered dual mode irrelevant? If not when would one run dual mode? I have asked before will not much response but will dual mode run cooler? I have a 1.5 hr enduro coming up(2x cars) and wonder if my current setup with turbo etc is still my best option. I could just increase turbo delay to reduce motor temps. would like other options though

chris
__________________
M03R mini cooper -- T2'008
XXX-CR -- D8 V4 conversion
chrislow is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 04:00 AM   #8239
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

Dual mode is mostly used by guys running mod motors.
Stock class guys are using the sensored mode for turbo.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 12:17 PM   #8240
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 242
Default

chrislow, you are right for a enduro race, is possible to make a more efficient system with dual mode, and more different ratio, all is about what motor you run, for motors to 10.5 from up, you feeling less power, and speed, but i thing for 1.5 hr race the speed is not more important.

Greetings, Luis C.
__________________
## NOSRAM ## YOKOMO BD5W ## BMI DB12RR+ ##
luic is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 02:16 PM   #8241
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by luic View Post
chrislow, you are right for a enduro race, is possible to make a more efficient system with dual mode, and more different ratio, all is about what motor you run, for motors to 10.5 from up, you feeling less power, and speed, but i thing for 1.5 hr race the speed is not more important.

Greetings, Luis C.
I drove a 1,5 race with a 10,5 lipo and used sensord mode.
No head problems but I thank that's because I geared it lighter and lowered my boost a bit.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 02:28 PM   #8242
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

I drove today indoor again and because the layout was changed I changed my setup on my Tekin RS Pro.
The top speed on the track was lower so I lowered my Boost with 10 to 8.
Turbo delay from 0,6 to 0,3 and used the same FDR of 7,3.
Motor 10,5 LRP X11.

I used this weekend for the first time Push Control and I started with 10 but ended up with 20.
It works great. 10 was better but when I used 20 it was great.
I won 0,1 sec in the lap time with the Push Control on.
It's not much but every 0,1sec. count.
Last race there was in lap time between the nr 2 till the nr 5 only 0,1 sec so it counts.

I had great punch overall. Top speed the same as the SPX but I got a bit more infield speed. A bit more acceleration power and the speed corner out was great.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 04:23 PM   #8243
Tech Elite
 
Join Date: Jun 2003
Posts: 4,002
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Hi,

I am about to buy a tekin rs pro. Any experience with tekin + teampowers 13.5T motor? Do they work together?

Thanks.
__________________
www.rccartips.com
www.f1rccars.com
www.f1rcclub.com
http://www.youtube.com/user/rccartips/
http://www.facebook.com/RCCarTipsFan
rccartips is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 04:52 PM   #8244
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mass.
Posts: 3,470
Trader Rating: 96 (100%+)
Default

Allright, Tekin RS Pro ran great in my B44 under 2s lipo. Now, it's mounted in my 1/12 and under 1s , IM" getting the first 2 and last 2 led lights on. Steering servo works, but no throttle. So, figuring it wont' do anything because the VC has been set to 6v, I hook up both 1s lipos in series for a total of 8.2v, but the first 2 and last 2 led lights are still on. Steering works fine, but there are no beeps or response from the esc.

I"m not sure what software is in it.

Thanks for any info.
K.Copeland is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 05:04 PM   #8245
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,460
Default

Quote:
Originally Posted by xrayeddy View Post
Allright, Tekin RS Pro ran great in my B44 under 2s lipo. Now, it's mounted in my 1/12 and under 1s , IM" getting the first 2 and last 2 led lights on. Steering servo works, but no throttle. So, figuring it wont' do anything because the VC has been set to 6v, I hook up both 1s lipos in series for a total of 8.2v, but the first 2 and last 2 led lights are still on. Steering works fine, but there are no beeps or response from the esc.

I"m not sure what software is in it.

Thanks for any info.
Recalibrate your RX. Big change of going to 1S lipos.

If you have Hotwire, Ck 1lipo.
Geezatec is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 05:06 PM   #8246
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2001
Location: Hawaii, USA
Posts: 7,186
Default

And make sure you are using a voltage booster or receiver pack for the receiver.
InspGadgt is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 05:36 PM   #8247
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mass.
Posts: 3,470
Trader Rating: 96 (100%+)
Default

Tried 2s, 1s with booster, still nothing. Steering servo works fine , so I dont think the RX needs to be recalibrated.

I can press the mode button upon startup, the led's blink and then nothing.

As for software, I don't know what it has, nor do I have Hotwire.
K.Copeland is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 05:49 PM   #8248
Tech Elite
 
mjc168's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 2,808
Trader Rating: 25 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rccartips View Post
Hi,

I am about to buy a tekin rs pro. Any experience with tekin + teampowers 13.5T motor? Do they work together?

Thanks.
my club mate was using rs pro + team powers 11.5t....
its work great...
__________________
http://www.pprcc.com/

1/10 On-road Touring: Schumacher MI3 + Tekin RS Pro + Orca RX-1 11.5t BL Motor
1/10 On-road Touring: Xray T3 2011 + Tekin RS Pro + Tekin Redline 10.5t BL Motor
mjc168 is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 05:51 PM   #8249
Tech Elite
 
B4james's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,162
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

I would like to thank Tekin for the awesome power I had with the RS at the Australian National titles over the weekend, placing 4th in the A main.

I was chasing set up all weekend and ended up qualifying in 7th place. In the finals I lowered the turbo delay to .2 seconds and the car was a missile down the long back straight.

I ended up with two 3rd placings in the A main and it would have been 3 but I moved slightly on the line and deemed to have jumped it and was docked 1 lap.

Moving through the field from 7th in each run was done on the straight, even when 4-10 car lengths behind the car in front of me I could pass down the straight every time.

Awesome speedy when you get the sweet spot
__________________
Follow me on Facebook - James Ainslie Designs or on Instagram - JA_Designs

*HEI International for Protoform/Proline/Spaz Stix
*Bitty Design Australia for Bodies and Liquid Mask
* Airbrushmegastore.com for all paint and airbrush supplies
B4james is offline   Reply With Quote
Old 11-22-2009, 06:15 PM   #8250
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2005
Location: Mass.
Posts: 3,470
Trader Rating: 96 (100%+)
Default

Well, I'm closer to finding the problem. I turned everything on and unplugged the sensor wire, and presto, the esc and motor work. Though the motor seems really slow even at full throttle.

So I plug the sensore wire back in, still the motor seems slow. I shut it off, and try turning it back on with the sensor wire plugged in, and it wont turn on. The esc will only turn on when the sensor wire is unplugged.

I think I know what the problem is, but would like to hear from people more familiar with brushless systems.
K.Copeland is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:00 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net