R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-09-2009, 11:01 AM   #7501
Tech Master
 
komkit's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Germantown, America
Posts: 1,789
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via ICQ to komkit Send a message via AIM to komkit Send a message via Yahoo to komkit
Default

Quote:
Originally Posted by SRW141 View Post
I run on a track that is 100 x 50. I use 199V2 and V200. I feel setup right the turbo works awesome. I feel that I can get the infield punch I want and then adjust the turbo boost and timing boost for the straight.

Settings: Motor timing 2nd slash+ mark after 0*. Turbo Boost 10, Timing Boost 25, 0 on delay w/ v199v2 and FDR at 4.96. Motor temp's at 180 degrees.

When I ran the other versions. I had to gear to high to keep up down the straight and never had any infield punch and motor got hot and always faded during the run.

Steve, when I ran mine at Mimi I started with 4.77 on my 17.5. I couldn't keep up with Arvin SPX with 4.5 gearing. My ESC setting is pretty close to what you have. Messing around with gearing and finally Arvin have to try to keep up with me

I end up with 5.5 FDR the turbo kicked in around the old timing computer used to be.
komkit is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 11:16 AM   #7502
Regional Moderator
 
CarbonJoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,661
Default

Quote:
Originally Posted by Victor Vector View Post
Help please; just installed the Hotwire, done the plug up to speedo and all was good. Saw version 200, goosed a couple of items, pressed update and then the version 200 feature disappeared !! What did I do ??

Bought Hotwire at Timezone last night. During evening, I did use a friends Hotwire link to reset speedo and his laptop had version 200 on it. Don't know if that's relevent............

What I have lacks 'boost' and 'delay'........

Jacko
Did you update the firmware in the ESC to v200 first? You can't change settings and update the firmware in one shot. Do the firmware first, then re-cal the ESC to your radio, finally change the settings via Hotwire, and apply them. Also make sure the "Sensored Only" box is checked before you apply the settings.
__________________
*** The Gate - Celebrating 8 years at the same location ***
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car
CarbonJoe is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 11:46 AM   #7503
Tech Elite
 
Victor Vector's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2006
Location: Over Here
Posts: 2,788
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by CarbonJoe View Post
Did you update the firmware in the ESC to v200 first? You can't change settings and update the firmware in one shot. Do the firmware first, then re-cal the ESC to your radio, finally change the settings via Hotwire, and apply them. Also make sure the "Sensored Only" box is checked before you apply the settings.
Where do I find V200 please ?

Jacko
__________________
Jack Balchin.
Timezone Hooligan
IBEW Local 48-retired (Definitely, great pension.)
Victor Vector is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 12:42 PM   #7504
Tech Master
 
Owen RaCing's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Mountain Valley
Posts: 1,940
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Victor Vector View Post
Where do I find V200 please ?

Jacko
E-Mail Randy Pike

[email protected]
__________________
powered by anti-anxieties, sarcasm and chipotle
Owen RaCing is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 02:04 PM   #7505
Tech Adept
 
Andrew Knapp's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Rapid Competition Rc Raceway
Posts: 100
Send a message via AIM to Andrew Knapp Send a message via Yahoo to Andrew Knapp
Default

Quote:
Originally Posted by SRW141 View Post
I run on a track that is 100 x 50. I use 199V2 and V200. I feel setup right the turbo works awesome. I feel that I can get the infield punch I want and then adjust the turbo boost and timing boost for the straight.

Settings: Motor timing 2nd slash+ mark after 0*. Turbo Boost 10, Timing Boost 25, 0 on delay w/ v199v2 and FDR at 4.96. Motor temp's at 180 degrees.

When I ran the other versions. I had to gear to high to keep up down the straight and never had any infield punch and motor got hot and always faded during the run.
I would say your problem with no infield punch is because you have the Turbo Delay set too low, when you hit the throttle, you are not getting the full use of the Timing boost, and it is ramping right to Turbo Boost, which basically lags because it isnt up to throttle yet. In other words, turn your Turbo delay at least to .3 or higher. and maybe try gearing down as well, or turning the Timing boost from 25 to 20
__________________
Team CRC www.teamcrc.com--Team Trinity--Revtech--Team Spektrum www.spektrumrc.com--protoform--SXT--Rapid Competition RC Raceway and my dad!
Andrew Knapp is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 03:35 PM   #7506
Tech Fanatic
 
DriftDreamer06's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 826
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Andrew Knapp View Post
I would say your problem with no infield punch is because you have the Turbo Delay set too low, when you hit the throttle, you are not getting the full use of the Timing boost, and it is ramping right to Turbo Boost, which basically lags because it isnt up to throttle yet. In other words, turn your Turbo delay at least to .3 or higher. and maybe try gearing down as well, or turning the Timing boost from 25 to 20
is there a new version out besides V200? you reference turbo delay at .3 and the post above say .0 i would love to have that ablity for tuning and no i am not going to lunch a motor
DriftDreamer06 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 03:44 PM   #7507
Tech Champion
 
stiltskin's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Virginia Beach
Posts: 5,368
Trader Rating: 102 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by DriftDreamer06 View Post
is there a new version out besides V200? you reference turbo delay at .3 and the post above say .0 i would love to have that ablity for tuning and no i am not going to lunch a motor
There was a version of 199 that allowed you to turn down to 0 delay. It was not released to everyone. Setting the delay real low like that is like shifting into second gear as soon as the car starts moving. Doesn't make much sense. If you let the motor timing and boost pull the car up to speed and then kick in the turbo, it will continue to pull hard and keep your motor temps lower.
__________________
Tony Rumple
Team EAM // Gravity RC
stiltskin is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 03:59 PM   #7508
Tech Champion
 
Join Date: Jan 2004
Location: Rockville, MD
Posts: 5,058
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Andrew Knapp View Post
I would say your problem with no infield punch is because you have the Turbo Delay set too low, when you hit the throttle, you are not getting the full use of the Timing boost, and it is ramping right to Turbo Boost, which basically lags because it isnt up to throttle yet. In other words, turn your Turbo delay at least to .3 or higher. and maybe try gearing down as well, or turning the Timing boost from 25 to 20
With the settings listed. I have plenty of infield punch and straight away speed.
The point I was making is that the turbo works on small tracks. The turbo doesn't kick in till your about 3/4's of the way down the straight.
__________________
Steve Walter
Sweep Racing USA/ Speed Passion USA/ Karens Famous Cookies (Transporter)
SRW141 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 04:17 PM   #7509
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by SRW141 View Post
With the settings listed. I have plenty of infield punch and straight away speed.
The point I was making is that the turbo works on small tracks. The turbo doesn't kick in till your about 3/4's of the way down the straight.
It works with a 17,5 but with a 10,5 Lipo on a small track it doesn't get the change to kick in.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 07:03 PM   #7510
Tech Regular
 
Join Date: Sep 2005
Location: Winnipeg MB
Posts: 457
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Does anybody know where to get an RS Pro. Everywhere I shop is sold out, I want to try one of these but racing season is starting soon and I soon will be forced to buy something else. Any idea when a new shipment will come in.
__________________
"we need to do at least 11.2 km/s to break earths orbit or almost the speed as Cam's car"

Neil Armstrong 1968
Cammer is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 07:13 PM   #7511
Regional Moderator
 
CarbonJoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,661
Default

Quote:
Originally Posted by Cammer View Post
Does anybody know where to get an RS Pro. Everywhere I shop is sold out, I want to try one of these but racing season is starting soon and I soon will be forced to buy something else. Any idea when a new shipment will come in.
Nexus Racing has them in stock.

http://www.nexusracing.com/
__________________
*** The Gate - Celebrating 8 years at the same location ***
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car
CarbonJoe is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 08:24 PM   #7512
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,038
Default

Or here
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 08:45 PM   #7513
Tech Adept
 
mattyau's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Sydney
Posts: 144
Trader Rating: 7 (100%+)
Send a message via MSN to mattyau Send a message via Yahoo to mattyau
Default

i know this would have been asked alot wat would be the base fdr to start on 21.5 with a tekin combo so the thing dont fry itself. with the basic f/w that came with it, would 3.89 - or should the fdr in the 4's. just dnt wanna toast it on its first run
__________________
.:T2'009:.
mattyau is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 09:06 PM   #7514
Tech Master
 
cyanyde's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: KL, MY.
Posts: 1,038
Default

Quote:
Originally Posted by mattyau View Post
i know this would have been asked alot wat would be the base fdr to start on 21.5 with a tekin combo so the thing dont fry itself. with the basic f/w that came with it, would 3.89 - or should the fdr in the 4's. just dnt wanna toast it on its first run
What's the track size, layout, car type, 5cell/6cell/lipo, foam/rubber, software version?
cyanyde is offline   Reply With Quote
Old 10-09-2009, 09:53 PM   #7515
Tech Adept
 
mattyau's Avatar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Sydney
Posts: 144
Trader Rating: 7 (100%+)
Send a message via MSN to mattyau Send a message via Yahoo to mattyau
Default

Quote:
Originally Posted by cyanyde View Post
What's the track size, layout, car type, 5cell/6cell/lipo, foam/rubber, software version?
sorry for being abit basic tho im pretty new to the hobby,
t2 009 eu, on a low to mid grip asphalt track witch has a decent size straight and there arnt really mainy tight corners.. software is what came with the rs. 5000mah 40c lipo and a 21.5 tekin motor.
__________________
.:T2'009:.
mattyau is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:11 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net