R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-16-2009, 11:37 PM   #6166
Tech Elite
 
Goingfast's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 2,454
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cpt.America View Post
Sensor wire is good. Short of losing the turbo, the car seems to run normal. If I try and run my car in sensored only motor, without the sensor wire, car doens't even move... it just ticks and rocks back and fourth... ask me how i know
The is one way to check
Mine works fine as soon I throttle around the track the connection came loose and then i pick up the car off the track work fine again
I replaced the sensor wire the problen went way..
__________________
Everybody is ignorant, only on different subjects.

AE 12R5.1,Tekin RS PRO
17.5 super stock T.O.P PHOTON , TAMIYA M05 Mini
CEFX.. High Velocity Racing Motor
Goingfast is offline   Reply With Quote
Old 08-16-2009, 11:45 PM   #6167
Tech Regular
 
Team Pink's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 456
Trader Rating: 20 (100%+)
Default Top Gun Challenge

Great weekend as tekin won both mod and 1s WGT. Althought I was sitting in the top 10 until i had to run were I was watted up dropping me out of the top 10 in 13.5.

In mod it was Kevin Jelich taking first and Jason Moberly taking 3rd other wise great results.

In 1s WGT, I TQ'ed and walked away in both A1 and A2 to take the title. Also Jim Walls finishing second.

In 13.5 Clint Riley and I had some rough luck in the Top gun format. I ended up I think any where from 11 -15 and Clint I am not sure . I was sitting sixth after 4 round what was like Reedy cup style ,but then after that nothing but bad luck.

Derek Stephansen
__________________
Team Losi Racing/ Spektrum/ Horizon Hobby/ JConcepts/ Hobby Star/ Schelle Racing
Team Pink is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 12:03 AM   #6168
Tech Addict
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 667
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

No matter what I did.... turbo would only last for between 4 and 6 laps. I was actually a bit dissapointed. Certainly something else is wrong?[/QUOTE]

yes you forgot to read your signature after your posts hahaha
__________________
Speedpassion USA Team Driver
Schumacher USA Team Driver
Lucky 13 rc graphics
Remember this..... Heaven and Hell are really not places, just your state of mind.
JdogL is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 01:55 AM   #6169
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2005
Location: Vienna, Austria
Posts: 156
Default 5-cell mod setup/gearing

can anyone suggest a setup for 5-cell mod TC on a large track (60x30m, 60m straight away) with a redline 3.5T? I'm 0.5 sec off my laptimes compared to my speedpassion 3.5T, i geared both at 8.3 in dual mode with timing advance set to 95. can timing was set to 4 degree on the redline and between b and c on the speedpassion motor. ESC gets hotter with the speedpassion motor, motor temps are between 70 and 80C with very hot weather (33-35C airtemp)
omoser is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 06:35 AM   #6170
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,999
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Team Pink View Post
Great weekend as tekin won both mod and 1s WGT. Althought I was sitting in the top 10 until i had to run were I was watted up dropping me out of the top 10 in 13.5.

In mod it was Kevin Jelich taking first and Jason Moberly taking 3rd other wise great results.

In 1s WGT, I TQ'ed and walked away in both A1 and A2 to take the title. Also Jim Walls finishing second.

In 13.5 Clint Riley and I had some rough luck in the Top gun format. I ended up I think any where from 11 -15 and Clint I am not sure . I was sitting sixth after 4 round what was like Reedy cup style ,but then after that nothing but bad luck.

Derek Stephansen
Ended up 16th and have a huge repair list that must be done inorder to run the regionals. I will never mention this past weeked ever again. It's already forgotten about in my mind. Thanks for the help this weekend. We tested a bunch of settings and as soon as I have a little more time I'll be sending Randy my report.
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 08:22 AM   #6171
Tech Master
 
PitNamedGordie's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Highwood, IL
Posts: 1,789
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via AIM to PitNamedGordie Send a message via Yahoo to PitNamedGordie
Default

Quote:
Originally Posted by Goingfast View Post
The V200 is much smoother than V199 and the V200 Turbo delay little later the 199....just my opinion
I agree. v200 is very very smooth. I think that was the first thing I noticed. I wasn't used to my throttle response being like that. It took me a few laps to get used to...it was a good problem to have.
__________________
☆ The Track @ Harbor Hobbies ☆ www.harbor-hobby.net ☆
PitNamedGordie is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 08:23 AM   #6172
Tech Regular
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hernando, MS
Posts: 427
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I would appreciate any tuning advice available.

Currently have 3 17.5's Novak, Tekin, and a Duo2 (never installed).

This weekend was running the Tekin around a 4.8 FDR
Physical Timing 0
Throttle Profile 3
Neut Width 10
Drag Brake 0
Brake Str 100
Push 0
Boost 15
Turbo Max @ 0.5 delay

Straight of the parking lot asphalt med grip track is anywhere from 80 - 120 feet with the rest of the track semi technical.

What would people suggest as far as which motor to use and Hotwire settings.

Compared to the others running the class this weekend, it felt as if the Tekin was soft acceleration wise.

Battery is SMC 5200 40C.

End of run temp ~ 150

Thanks in advance.
Dondor is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 08:29 AM   #6173
Tech Elite
 
HarryN's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Maryland, USA
Posts: 2,009
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to HarryN
Default

I have to agree on the Turbo. I have it down to 0.5 right now and it feels like it is taking longer to kick in. On version 199, it was definitely kicking in much earlier, the lower the number went.

I am going to try out the Xpress/Trinity DUO motor on my car and see what happens. My Tekin Redline 17.5 is TOAST! Best motor I ever had and now it is gone.
__________________
Car(s): Team Losi 22 1/10 Buggy, Team Losi 22 1/10 Stadium Truck
Motors/Engines: SP 13.5 v1.0, SP 17.5 v3.0 x2, RevTech 7.5
Radio: Spektrum DX3R, DX3S
Cars For Sale: FG 08-530 EVO w/ Sport Brakes!
Track(s): http://www.rctrack.com
HarryN is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 08:38 AM   #6174
Tech Apprentice
 
kenny myers's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 89
Default

So got to try v200 yesterday and the turbo feature is bad ass,problem is it only lasts like 2 laps on a big track and goes away.I've noticed I'm not the only one having this issue does anybody know the fix for this?
kenny myers is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 08:46 AM   #6175
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by kenny myers View Post
So got to try v200 yesterday and the turbo feature is bad ass,problem is it only lasts like 2 laps on a big track and goes away.I've noticed I'm not the only one having this issue does anybody know the fix for this?
Do you have the V199?
This was in that version.
to solve this problem, set your epa TH to 90. Than calibrate the speedo with the radio. after that set your epa to 100.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 08:53 AM   #6176
Tech Elite
 
HarryN's Avatar
 
Join Date: Jan 2009
Location: Maryland, USA
Posts: 2,009
Trader Rating: 2 (100%+)
Send a message via AIM to HarryN
Default

Quote:
Originally Posted by mikky32 View Post
Do you have the V199?
This was in that version.
to solve this problem, set your epa TH to 90. Than calibrate the speedo with the radio. after that set your epa to 100.
Might wanna be careful with this recommendation. I tried this with my radio, but I turned it down to 70, so I could get the turbo more often and consistently. But one thing I noticed is now my motor is running REALLY hot. I hit 178 yesterday, on my Speed Passion 13.5 motor.

I have no reset it back to 100. Something is pretty quirky with version 200's turbo.

Maybe because my boost is maxed out and the turbo is not kicking in?
__________________
Car(s): Team Losi 22 1/10 Buggy, Team Losi 22 1/10 Stadium Truck
Motors/Engines: SP 13.5 v1.0, SP 17.5 v3.0 x2, RevTech 7.5
Radio: Spektrum DX3R, DX3S
Cars For Sale: FG 08-530 EVO w/ Sport Brakes!
Track(s): http://www.rctrack.com
HarryN is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 08:53 AM   #6177
Tech Master
 
TRF415boy's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,857
Default

Quote:
Originally Posted by omoser View Post
can anyone suggest a setup for 5-cell mod TC on a large track (60x30m, 60m straight away) with a redline 3.5T? I'm 0.5 sec off my laptimes compared to my speedpassion 3.5T, i geared both at 8.3 in dual mode with timing advance set to 95. can timing was set to 4 degree on the redline and between b and c on the speedpassion motor. ESC gets hotter with the speedpassion motor, motor temps are between 70 and 80C with very hot weather (33-35C airtemp)
Probably 4 degrees on the redline is not enough. Other than that, both motors will certainly have different characteristics so will require different gearings. Do you know where you're losing time ?
TRF415boy is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 09:04 AM   #6178
Super Moderator
 
Cpt.America's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: Washington State
Posts: 11,081
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by kenny myers View Post
So got to try v200 yesterday and the turbo feature is bad ass,problem is it only lasts like 2 laps on a big track and goes away.I've noticed I'm not the only one having this issue does anybody know the fix for this?
Kenny, I am having (along with a couple others at my track) the exact same issue. I get a few laps with awesome turbo action... then no turbo at all.

There is one more thing I want to mention, and I could be wrong... but i THINK that the taller I geared my car, the more laps I would get out of the turbo before it stopped working. Geared it at 4.2, and I got 8 laps lets say. Geared down to 4.8, and i think I got 4 laps out of it. Could of been coincidence, but I thought I would throw it out there.
__________________
A big thanks to my sponsors:
- Fantom Racing - www.fantomracing.com -
- Fusion Graphix- www.fusiongraphix.com -
- RCSpecialties -
Cpt.America is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 09:16 AM   #6179
Tech Champion
 
Join Date: Oct 2005
Location: Cincinnati, OH
Posts: 5,360
Trader Rating: 38 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by HarryN View Post
I have to agree on the Turbo. I have it down to 0.5 right now and it feels like it is taking longer to kick in. On version 199, it was definitely kicking in much earlier, the lower the number went.

I am going to try out the Xpress/Trinity DUO motor on my car and see what happens. My Tekin Redline 17.5 is TOAST! Best motor I ever had and now it is gone.
How did you toast a Redline motor? I've never seen one that couldn't be soldered back together. A local got his over 300 degrees and just had to resolder it and everything was fine.
or8ital is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2009, 09:28 AM   #6180
Tech Elite
 
Goingfast's Avatar
 
Join Date: May 2007
Posts: 2,454
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cpt.America View Post
Kenny, I am having (along with a couple others at my track) the exact same issue. I get a few laps with awesome turbo action... then no turbo at all.

There is one more thing I want to mention, and I could be wrong... but i THINK that the taller I geared my car, the more laps I would get out of the turbo before it stopped working. Geared it at 4.2, and I got 8 laps lets say. Geared down to 4.8, and i think I got 4 laps out of it. Could of been coincidence, but I thought I would throw it out there.

Hey Brandon
I know your first a few laps turbo kick in awesome action. Just thinking maybe the motor run faster when the motor is cold compare the racing temp?
The turbo may have smoother out as the motor got warmer...
You may have to ask Richie about my car...he only one can tell how fast my car catching Mark Brown in the straight away sweeper..
__________________
Everybody is ignorant, only on different subjects.

AE 12R5.1,Tekin RS PRO
17.5 super stock T.O.P PHOTON , TAMIYA M05 Mini
CEFX.. High Velocity Racing Motor
Goingfast is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:22 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net