R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-06-2009, 09:18 AM   #5671
Tech Elite
 
nitrobeast's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Colonia, NJ
Posts: 2,340
Trader Rating: 41 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bl4 View Post
Do we need a fan for this? Intend to run a 5.5 or 4.5T BL. ThkS!
I would install a second cap for that turn. As for fans, it wouldnt hurt. If you dont want one for no reason watch the temp on the esc and then decide if it needs it.
__________________
Rui Goncalves
Team CRC|Awesomatix USA|TQ Wire|
Jackson curbs, ready for lift off!
nitrobeast is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 09:30 AM   #5672
Tech Elite
 
YmeBP's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 2,927
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by -WHEELMAN- View Post
Anyone running JRX-S Type R that can help me out with gearing and your base tunning setup. my local track is West coast RC about a 120 foot plus straight. im running 13.5 redline with an RS pro.
There are quite a few of us in the Jrxs-R thread that run Tekins. What firmware version are you running?

With 198 i was around 4.8-4.9 on a track of similar size with the 199 it's been suggested you start at about 5.2-5.4 and tune from there.
__________________
www.skyrocketracing.com quality RC gear!
http://www.rctech.net/forum/racing-forum/555071-2011-skyrocket-invitational-blue-diamond-raceway-october-15-16-a.html <- Great race!
YmeBP is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:18 AM   #5673
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by robert s View Post
Randy,
Do you think the version 200 will be out before Vegas? Or will we have to run the 198 and just hope we are fast enough with it?

robert
Yes, trust me when I say I want you to have this software. The improvement is so drastic that I often get "tolerated" at the local track when anyone with Tekin goes faster after coming into my pit area...I'm not feeling the love all the time !

It's all in good fun though...
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:36 AM   #5674
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

This Sunday Dutch RC Series race 2.
Next week I will race 1 race of the National championship. It's on my home track.
The week after that the 6th club race and the week after that the 3th Dutch RC Series race and it's also on my home track.
So I have a lot of races. I'm happy that I found some good setups for my home track and I think that I have a good setup for the race of this Sunday.
I have new tires, Saturday I start preparing my car for the race of Sunday.
All races are 10,5 5 cell.

I tested yesterday a different setup.
7 Boost
Turbo Max
Motor 12
Gearing 5,8FDR

This gave me a bit more infield speed but a the straight was not 100% jet.
Must play a bit more with the gearing and the Boost.
I think 6,0 to 6,3FDR will be better with a boost of 8 to 10.
I will test this, this Saturday after preparing my car.
Lap times were ok. I started with a 16,2 sec lap and I finished after changing some setups on the Tekin RS pro on 15,7 sec.
My car was not ok but the motor and speedo were doing there work so that's not the problem. Saturday I think that when I'm ready with my car that I will go faster again.

Has somebody experience with lower Boost settings and gearing?
Normally I don't go lower than 15 with the boost and 10 on the motor.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:43 AM   #5675
Tech Elite
 
Skiddins's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Windsor, UK
Posts: 4,761
Default

My software doesn't have the Turbo slider or Turbo Delay function, is this just on the new software we don't have yet v200?

Has anyone got any advice for how many pinions to go down when using the timing advance slider etc?

I want to get the most out of it but don't want to melt anything.

I gave it a blast on Sunday, it's in my wet car.
I'll see how this goes before I decide whether or not to Tekin my main car

I'm afraid I have to agree the the 'weak brakes' statement, they are nowhere near powerfull enough.

Skiddins
__________________
Xray T4'18, T4'14 (Wet Car)
Xray X12 2018
Xray X1'16
wlrc.co.uk (West London Racing Centre)
RCDisco.co.uk
Skiddins is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:44 AM   #5676
Tech Apprentice
 
Bjake's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Sacramento, CA
Posts: 86
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Randy,

Are you racing this Saturday at Speedworld. I need to get dialed in so I can keep my bragging rights over the LRP guys! HAHAHA

Brian
Bjake is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 10:54 AM   #5677
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by Skiddins View Post
My software doesn't have the Turbo slider or Turbo Delay function, is this just on the new software we don't have yet v200?

Has anyone got any advice for how many pinions to go down when using the timing advance slider etc?

I want to get the most out of it but don't want to melt anything.

I gave it a blast on Sunday, it's in my wet car.
I'll see how this goes before I decide whether or not to Tekin my main car

I'm afraid I have to agree the the 'weak brakes' statement, they are nowhere near powerfull enough.

Skiddins
The Turbo is on the V199/V200.
When you have the Turbo, you can gear a lot lighter. You just go lighter until you reached a good infield speed.
How many pinions smaller depends on the pitch of the pinion and the track.
Also on the Boost level.
I lowered my boost form 20 to about 15.
I tried even 7 boost and 1 pinion bigger and the infield was even faster. the top speed was a bit slower but that was on the end of the straight end.
I tried the same setup also with 10 boost but than I found that 1 pinion smaller and 15 boost goos better. Motor stays also a bit cooler.

Don't worry that your motor will be to hot with the Turbo.
I found that the motor stays a bit cooler with the Turbo than without it.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 11:00 AM   #5678
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

I'm not sure. I've got a LOT of testing to do right now. I've got some new "products" to test as well as some offroad stuff I need to get in order...
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 11:01 AM   #5679
Tech Elite
 
Foxxrocket's Avatar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Sonoma County
Posts: 2,018
Default

My computer is giving hotwire, no love. And I'm sure you've heard this before.

When I open hotwire from my computer, it says it can't find hotwire from the USB connection. Both my ESC and Hotwire are working as is shows in the manual. I have windows Xp, so the software should supports it.
I uninstalled, and reinstalled it 4 times already, and still nothing. I used a different computer, with Windows Xp, and got the same result. I used every USB port I could find, and it remains the same. It just doesn't show up in the USB ports, when I look at all my drivers.

Do I need to update the USB drivers, or did I just get a bad Hotwire?
__________________
Tamiya 416X/ Tamiya TA-05 IFS/ Losi XXX-SCT/ HPI Baja 5SC/ Tamiya M05/ Tamiya F103/ Tamiya F104/ Team Associated 10R5O/ Kyosho IGT2/
Foxxrocket is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 11:09 AM   #5680
Tech Elite
 
Slapmaster6000's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Edmonds, Wash.
Posts: 3,049
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

I am checking daily for the 200v update.... I am getting anxious.

I am running wgt 4 cell w/13.5 Tri Duo this weekend on an asphalt that is roughly 80'x120'. Should I be working with timing advance or boost? So far, I have only played with TA @ 25+/- based on heat w/ motor timing in the 0* hole & 17+/-TA in the 10* hole.

Anyone have that "nail in the coffin" advice for a checkered flag weekend?

Thanks!
Brian
__________________
Stay dialed my friends!
www.slapmastertools.com
Team Roche USA
Team Orca orcharc.com
Slapmaster6000 is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 11:09 AM   #5681
Tech Elite
 
Skiddins's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Windsor, UK
Posts: 4,761
Default

Quote:
Originally Posted by Foxxrocket View Post
My computer is giving hotwire, no love. And I'm sure you've heard this before.

When I open hotwire from my computer, it says it can't find hotwire from the USB connection. Both my ESC and Hotwire are working as is shows in the manual. I have windows Xp, so the software should supports it.
I uninstalled, and reinstalled it 4 times already, and still nothing. I used a different computer, with Windows Xp, and got the same result. I used every USB port I could find, and it remains the same. It just doesn't show up in the USB ports, when I look at all my drivers.

Do I need to update the USB drivers, or did I just get a bad Hotwire?
Make ABSOLUTELY sure that the USB cable is plugged right into the hotwire, I had a similar problem when I first used it.
__________________
Xray T4'18, T4'14 (Wet Car)
Xray X12 2018
Xray X1'16
wlrc.co.uk (West London Racing Centre)
RCDisco.co.uk
Skiddins is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 11:11 AM   #5682
Tech Elite
 
Skiddins's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Windsor, UK
Posts: 4,761
Default

I get the following message when I open Hotwire although the software seems to work OK, the ESC is only a couple of weeks old;

Is this anything I should worry about or is it OK.

Is the following normal for 198?;


Thanks
__________________
Xray T4'18, T4'14 (Wet Car)
Xray X12 2018
Xray X1'16
wlrc.co.uk (West London Racing Centre)
RCDisco.co.uk
Skiddins is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 12:20 PM   #5683
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 131
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

i have the same issue as skiddins...

i uninstalled the 3.25 version which had this issue and redownloaded the same version 3.25 off the website... I understood from earlier posts that the issue was fixed but the version number stayed the same... i reflashed the device to older version 194, and again the issue remained...

i'm using vista..and yes i deleted the .esc file in the virtual store...
gortan is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 12:35 PM   #5684
Tech Master
 
JCarr's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Dayton,OH
Posts: 1,244
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I think I saw somewhere that the hotwire is already looking for some of the 199/200 information that's why you get the error box. Just ignore it everything still works fine.
__________________
Gorilla Size Racing

R10 USGT, TRF416 USGT, DB10R, TA05R VTA, R40, RS4 3SS, RS4 super, Savage, Hellfire.

Youthful enthusiasm only rules until old age and common sense exert themselves
JCarr is offline   Reply With Quote
Old 08-06-2009, 12:44 PM   #5685
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 399
Default Ive gave up

Sick of waiting, as soon as 2000 comes (without bugs) ???????? Since i had my 2 RS esc there has been 184,189,198,199 Have i missed any. Me thinks the entire Tekin user base have been beta testers. A product that was released too early is probabley only now up too speed.
I have sold both my ESCs for a horrible loss and Changed too LRP SPX .Might be proved wrong in the long run but sick of the wait and computer updates that dont work properly.
tellan is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:11 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net