R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-24-2009, 10:20 AM   #5146
Tech Elite
 
twelvegauge's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2008
Location: sycamore il
Posts: 2,547
Trader Rating: 7 (100%+)
Send a message via AIM to twelvegauge Send a message via MSN to twelvegauge
Default

Quote:
Originally Posted by Cpt.America View Post
Twelvegauge... it doesnt look like you are actually reading the responses you are getting here. Try these steps....

1) Clean out the inside of your motor. Sounds like you might have some debris
2) Download the latest firmware from tekin's website, 1.98
3) Install 198 on your PC (you have to completely uninstall the old version first)
4) Upgrade your ESC using the hotwire
5) RECALIBRATE YOUR ESC TO YOUR RADIO <<<important step
6) drop the timing on the endbell of your motor to something like 10 degrees
7) Now that you are upgraded and recalibrated, go through the settings in the hotwire.... I would start with these

Sensored only check box
Timing boost - 20 (this will give you a total of 30.. 10 on motor, 20 in hotwire)
Throttle profile - 5
Current limit - off
motor type - brushless forward and brake only
Ok, after doing this now I have 4 flashing led's and no throtle?
twelvegauge is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:24 AM   #5147
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,102
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by twelvegauge View Post
Ok, after doing this now I have 4 flashing led's and no throtle?
Sounds like the esc is not seeing neutral, thus not arming. When you give it throttle or brake do the flashing lights jump from one end to the other?
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:30 AM   #5148
Tech Elite
 
twelvegauge's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2008
Location: sycamore il
Posts: 2,547
Trader Rating: 7 (100%+)
Send a message via AIM to twelvegauge Send a message via MSN to twelvegauge
Default

yes they do jump only when calabrating
twelvegauge is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:33 AM   #5149
Tech Elite
 
Senna Racing's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sydney
Posts: 2,035
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

i had the same problem the other day

go to your end point adjustment set break to 80% throttle to 100%

the center all your trims

then calibrate
__________________
Feral Batteries for all your on road needs
TRF 416, Fantom Batteries, Sorex, Tekin
Senna Racing is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:33 AM   #5150
Super Moderator
 
Cpt.America's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: Washington State
Posts: 11,081
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by twelvegauge View Post
Ok, after doing this now I have 4 flashing led's and no throtle?
You need to recalibrate your ESC to your radio. How to do that is in the RS manual. Its very easy, and takes like 5 seconds. Also, and especially if you are using a 3PK, you will want to run a slightly higher neutral width in your hotwire settings. I run 25 i think.
__________________
A big thanks to my sponsors:
- Fantom Racing - www.fantomracing.com -
- Fusion Graphix- www.fusiongraphix.com -
- RCSpecialties -
Cpt.America is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:40 AM   #5151
Tech Elite
 
Senna Racing's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sydney
Posts: 2,035
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

if you still dont get it turn on the car with radio off

you should have all the 8 leds solid (no signal)
then turn your radio on, you should get 4 led on at one end (pull the throttle ) and the move from one end to the other ( not seeing neutral )

press and hold mode you will then hear a chime then follow instructions

If it still not working when in step one full throttle adjust endpoint till you hear chime
__________________
Feral Batteries for all your on road needs
TRF 416, Fantom Batteries, Sorex, Tekin
Senna Racing is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:42 AM   #5152
Tech Elite
 
twelvegauge's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2008
Location: sycamore il
Posts: 2,547
Trader Rating: 7 (100%+)
Send a message via AIM to twelvegauge Send a message via MSN to twelvegauge
Default

I tried setting my trim to 0 and I have a JRasorus xs3 do I have to set all the setting to 0 or just the trim? In the TBD mode the throtle is L/F 20% and the break is R/B 65% the mix is 125% and throtle forward is 100% and break is 100% and I have recalibrated this thing 6 times in the past hr.
twelvegauge is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:45 AM   #5153
Tech Elite
 
twelvegauge's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2008
Location: sycamore il
Posts: 2,547
Trader Rating: 7 (100%+)
Send a message via AIM to twelvegauge Send a message via MSN to twelvegauge
Default

Quote:
Originally Posted by Senna Racing View Post
if you still dont get it turn on the car with radio off

you should have all the 8 leds solid (no signal)
then turn your radio on, you should get 4 led on at one end (pull the throttle ) and the move from one end to the other ( not seeing neutral )

press and hold mode you will then hear a chime then follow instructions

If it still not working when in step one full throttle adjust endpoint till you hear chime
I do that and I have no led's and when I turn on the transmitter I still get 4 flashing led's and no right to lef action just flashing. two at opposit ends
twelvegauge is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:52 AM   #5154
Tech Master
 
heretic's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: europe
Posts: 1,105
Default

Quote:
Originally Posted by mikky32 View Post
The braking is in the software. Most motors have no problem with it.
That's some ting you don't have to worry about.

The setup is easy.
Witch language do you speak?

Thank you very much for this fast and...concise answer.


I am from the french-speaking part of Switzerland.
heretic is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:54 AM   #5155
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2008
Posts: 178
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by oeoeo327 View Post
+1 - I'll take having to deal with a few "beta bugs" over having to buy the newest speedo every few months. Once you find the right settings, you'll love this speedo...
+2 yup,if once you find the right setting,u have power esc,is true ! u away use tekin product only,if u buy other esc,u every buy newest esc few months,i very happy have speedo rs pro........
on d way is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:54 AM   #5156
Tech Addict
 
Skitee's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Johannesburg, South Africa
Posts: 745
Default

Make sure that you throttle/break trim and sub trim is set to zero, if the trims aren't zero then it interferes with the RS trying to find neutral.
__________________
Xray T4 2018 ~ HobbyWing Xerun XR10 Pro ~ Motiv RC 4.5
Xray X12 2018 ~ ORCA Vritra VX3 1S ~ Speedzone 4.5

POWERED BY SPEEDZONE USA
Skitee is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 10:56 AM   #5157
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Hold on,

What 4 led's are flashing when the unit is on? When the RS is unplugged from the receiver you should see ALL led's flashing.

If however when it's plugged in and you see 1,2, 6, 7 you've either got the wrong motor type selected OR the motor may have an open winding.

Did this motor get run hot?

I need to know which led's are shown?
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 11:04 AM   #5158
Tech Addict
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 667
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by twelvegauge View Post
Ok, after doing this now I have 4 flashing led's and no throtle?
you might not have recalibrated the throttle brake correctly...

put it in calibrate.
wait for it to find neutral then it beeps 3 times
pull the trigger for forward wait for 3 chimes then push the throttle forward to brake and wait for the chimes
__________________
Speedpassion USA Team Driver
Schumacher USA Team Driver
Lucky 13 rc graphics
Remember this..... Heaven and Hell are really not places, just your state of mind.
JdogL is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 11:05 AM   #5159
Tech Elite
 
twelvegauge's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2008
Location: sycamore il
Posts: 2,547
Trader Rating: 7 (100%+)
Send a message via AIM to twelvegauge Send a message via MSN to twelvegauge
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Hold on,

What 4 led's are flashing when the unit is on? When the RS is unplugged from the receiver you should see ALL led's flashing.

If however when it's plugged in and you see 1,2, 6, 7 you've either got the wrong motor type selected OR the motor may have an open winding.

Did this motor get run hot?

I need to know which led's are shown?
the first two and the last two led's are flashing and the motor has never been over 160 deg.F
twelvegauge is offline   Reply With Quote
Old 07-24-2009, 11:05 AM   #5160
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by tellan View Post
I have 2 RS Escs just loaded the latest software available and not so impressed. If i was honest car handling was better with the 189 setting . A number of cars were been blown away by the LRP SPX in stock 10.5 1/12th carpet racing.
Seriously thinking of purchasing an LRP SPX unless i can get this set to my satisfaction maybe the never ending upgrades will fix the problem roll on profile 200 if it ever hits the street.
This will be my last attempt to get what i want before i decide to part company with the RS . Hope it is solved as i really like the TEKIN products but it seems we are been used as trial bunnies . There have been so many upgrades (some of them duff releases) im a little bit dissalusioned.

RANDY are you listening can you solve my problems.
I'm listening. I'd like to see your setups. I'm confident that I can help anyone using Tekin get the RS to feel right for them. Setup is key for feel and speed.

We allow the user to run backwards software should you choose to as their are different feels and some prefer to use what they know.

Even with 198 software I can get the RS to run right there with an SPX on a track with average sized straights. Once the track gets longer and straight away length grows over 100ft the new 200 software will be needed to compete. Not only will it compete but it often will surpass the "other" speedos being used right now.

If you or ANYONE else needs setup help please contact me:

[email protected]
Yahoo IM: TekinTeamMgr


More often then not someone has had just one setting or a combination that of settings that has caused their setup to be off.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:34 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net