R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-22-2009, 03:56 AM   #5041
Tech Elite
 
niznai's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: All over the place
Posts: 2,940
Default

Quote:
Originally Posted by mikky32 View Post
I got with the 199 the same motor temps but that is because I must have all the power that I can find to keep up with the other drivers.

This was my setup.
......
Motor 12
Turbo Max
....

If ver.199 is not out yet, how do you have it?

What does "Turbo Max" and "Motor 12" refer to? My hotwire doesn't show this setting and I have ver.198 and Hotwire v3.25

One more general question, when I ask Hotwire to check for updates it tells me it can not check for updates at this time, even though I am connected, there's no computer problem, etc. I use Interent explorer on a pc. What is happening?

Very much appreciated.
__________________
Team Greasy Weasel

The best upgrade to any car is some driver skill.
niznai is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 04:56 AM   #5042
Con
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brownsville Ont Canada
Posts: 178
Default

Quote:
Originally Posted by MaxSp97 View Post
Did you try Motor Timing = 0, Boost = 30?
On a 10.5 motor??
Con is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 05:24 AM   #5043
Tech Champion
 
tc3team's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: UK
Posts: 6,151
Default

Quote:
Originally Posted by niznai View Post
If ver.199 is not out yet, how do you have it?

What does "Turbo Max" and "Motor 12" refer to? My hotwire doesn't show this setting and I have ver.198 and Hotwire v3.25

One more general question, when I ask Hotwire to check for updates it tells me it can not check for updates at this time, even though I am connected, there's no computer problem, etc. I use Interent explorer on a pc. What is happening?

Very much appreciated.
V199 is (Or should be used by) for team driver use only, as there is a known fault with it.

V200 will correct this and will be for everyone to use. I am using V199, but not part of the development team for V200, so I cannot comment on when it will be ready for everyone.
__________________
Fusion Hobbies / www.horshamrc.org

The wife stops me being sane and the r/c stops me from going insane....
tc3team is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 10:51 AM   #5044
Tech Master
 
hound_dogs_01's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,091
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

When i baught my rs pro used it had 199 installed and i suffered severe throttle lag...

switched to 198 and problem solved!!!

Alex
hound_dogs_01 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 12:03 PM   #5045
Tech Master
 
espresso1967's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Los Angeles
Posts: 1,102
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

I thought I read somewhere on here that you should not put heat shrink to the ends of the wire connecting to the esc? Is this correct?
__________________
www.cityofangelstshirts.com
espresso1967 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 12:09 PM   #5046
Tech Elite
 
stitchy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: SoCal
Posts: 3,794
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

yeah, because the posts act as a heatsink.
__________________
Speedtechhobbies.com
stitchy is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 02:17 PM   #5047
Tech Master
 
espresso1967's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Los Angeles
Posts: 1,102
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Thanks buddy will see you at the track soon.

Oh by the way found the thread that alerted me to not put heat shrink to post.


http://www.rctech.net/forum/6025919-post4699.html

Quote:
Originally Posted by stitchy View Post
yeah, because the posts act as a heatsink.
__________________
www.cityofangelstshirts.com
espresso1967 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 03:57 PM   #5048
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by niznai View Post
If ver.199 is not out yet, how do you have it?

What does "Turbo Max" and "Motor 12" refer to? My hotwire doesn't show this setting and I have ver.198 and Hotwire v3.25

One more general question, when I ask Hotwire to check for updates it tells me it can not check for updates at this time, even though I am connected, there's no computer problem, etc. I use Interent explorer on a pc. What is happening?

Very much appreciated.
I got the V199 from Randy.
I mean with motor 12, the motor timing that I use.
The Turbo max is the maximum setting you can use with the Turbo.
Just like Max Boost.
The Maximum Turbo is 20.

Just download the newest version and uninstall the old version.

I can say that the Turbo is great.
I try an other setting next race. This will be over 2 weeks.
Than I try with a bit lower boost.
I have enough infield power and I hope to get some more power corner out and ad the beginning of the straight.
I have so much power that it keeps accelerating . The straight is to short to reach the top speed.
So I hope with a lower Boost that I will come closer to my top speed and that I will accelerate the first part of the straight more.
I over take the SPX drivers on the straight. It's just great to see there faces when I do a warm up lap before the finals.
Than they ask me were I get that power from and if i'm not geared to heavy.
When I say that I'm geared on 6.3FDR, than they look strange.
The lightest geared SPX driver drives with a 5,7FDR.
All the others are 5,2FDR and the TC drivers are on 4,7FDR.
Tekin is fast so not the fastest speedo there is.
Now more and more drivers are changing there GM and SPX for a Tekin.
I let an other club member drive with my car. He was impressed with the speedo.
He sold his GM and he wanted a SPX but now he is thinking of the Tekin because of the way it drives.
Tekin is growing out here after a slow start.
More and more drivers discover the power of the Tekin speedo and motor out here.
First it was the motor, now the Tekin RS / RS Pro.

Also the service of Tekin is great.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 06:19 PM   #5049
Tech Elite
 
Slapmaster6000's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Edmonds, Wash.
Posts: 3,049
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Got a bit of a question: what's the big difference between timing advance and boost... and.... what conditions would each be most ideal?
__________________
Stay dialed my friends!
www.slapmastertools.com
Team Roche USA
Team Orca orcharc.com
Slapmaster6000 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 06:35 PM   #5050
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,524
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

hey brian i'm not 100% sure on your question, but i believe timing is when you set the max esc timing and thats that, this boost or turbo stuff is off the hook. imagine holding your chassis, pulling full throttle and hearing your motor hit max rpm, then, (and you can set when) the rpms go up, and keep going up, and your like, What The ...... I didn't even have it loaded last sunday, but this sunday, two laps on the field. maybe i'll try and take a video and youtube it, if it works, i'll send you a link
__________________
semi retired..
skypilot is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 06:42 PM   #5051
Tech Master
 
big al's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Olympia,Wa
Posts: 1,026
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Slapmaster,

Timing advance is used i Dual mode and boost is used in sensored mode. If you are in sensored mode, only boost will be displayed and vice versa for timing advance and dual mode.

I'm still working on the "most ideal" part.
big al is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 06:58 PM   #5052
Super Moderator
 
Cpt.America's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: Washington State
Posts: 11,081
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by skypilot View Post
hey brian i'm not 100% sure on your question, but i believe timing is when you set the max esc timing and thats that, this boost or turbo stuff is off the hook. imagine holding your chassis, pulling full throttle and hearing your motor hit max rpm, then, (and you can set when) the rpms go up, and keep going up, and your like, What The ...... I didn't even have it loaded last sunday, but this sunday, two laps on the field. maybe i'll try and take a video and youtube it, if it works, i'll send you a link
Were you running 199 last weekend? Cause you were the fastest 17.5 car iv never seen... and i dont mean your painfully accurate driving line, im talking car speed.
__________________
A big thanks to my sponsors:
- Fantom Racing - www.fantomracing.com -
- Fusion Graphix- www.fusiongraphix.com -
- RCSpecialties -
Cpt.America is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 07:11 PM   #5053
Tech Elite
 
Slapmaster6000's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Edmonds, Wash.
Posts: 3,049
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Ritchie, 2 laps might be wishful thinking, but it's certainly intriguing. I know that the SPX's spool up like crazy, but it's really just unloaded rpm that gets us all giddy. When I was running it, it really didn't produce radical 2nd gear, but it was noticeable. At the time, the SPX was the one to have running spec motors in touring. Now I haven't run the current Tekin in touring but it sounds as if they are on the verge of surpassing LRP's current efforts.... and all with a few key strokes back at the factory. I like it.

After one race day with the Tekin RS Pro, I picked up 2 more and unloaded everything LRP. This is the way to go. It's exciting.

But looking to wring out ever drop of HP, I am going to try to figure out which is better for big track, little track, carpet, asphalt. Maybe TA is better for dirt, maybe TB is better for big asphalt. I don't know, so I am asking. I guess I just want to know which will be working best for the 1c lipo pan class at IIC!
Brian
__________________
Stay dialed my friends!
www.slapmastertools.com
Team Roche USA
Team Orca orcharc.com
Slapmaster6000 is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 07:49 PM   #5054
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

I will be at the IIC for support for ANYONE using Tekin.

That being said the new software puts Tekin right where it should be in performance. So far EVERYONE that has used it is smiling even more that they were before.

The new function really shows up on larger tracks or in classes that need punch in the infield but then wind it up on the straights...
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 07-22-2009, 08:24 PM   #5055
Tech Champion
 
skypilot's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 9,524
Trader Rating: 14 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by skypilot View Post
I didn't even have it loaded last sunday,
Quote:
Originally Posted by Cpt.America View Post
Were you running 199 last weekend? Cause you were the fastest 17.5 car iv never seen... and i dont mean your painfully accurate driving line, im talking car speed.
i ran 198 last sunday in 17.5, this weekend 17.5 is out 13.5 with 199 is in. the last couple of weeks were a test, first sunday, all day with LRP, last sunday all day with tekin, i figured in 17.5 it would be easier to tell the difference, and,,, well.., I'm posting here and not the LRP thread. But the my other ESC (not lrp) is awesome with Mod so it will stay in the Mi4.

Quote:
Originally Posted by Slapmaster6000 View Post
Ritchie, 2 laps might be wishful thinking, but it's certainly intriguing. I know that the SPX's spool up like crazy, but it's really just unloaded rpm that gets us all giddy. When I was running it, it really didn't produce radical 2nd gear, but it was noticeable. At the time, the SPX was the one to have running spec motors in touring. Now I haven't run the current Tekin in touring but it sounds as if they are on the verge of surpassing LRP's current efforts.... and all with a few key strokes back at the factory. I like it.

After one race day with the Tekin RS Pro, I picked up 2 more and unloaded everything LRP. This is the way to go. It's exciting.

But looking to wring out ever drop of HP, I am going to try to figure out which is better for big track, little track, carpet, asphalt. Maybe TA is better for dirt, maybe TB is better for big asphalt. I don't know, so I am asking. I guess I just want to know which will be working best for the 1c lipo pan class at IIC!
Brian
IMO turbo will be a waste at Hanger 30, TZII a maybe, TZI a must, your work with your new car and 1C almost make me want another pan car
__________________
semi retired..
skypilot is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:45 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net