R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-14-2009, 11:19 PM   #4906
Tech Master
 
hound_dogs_01's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,091
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

i get the green box error....

the last screen shot you posted bukil....

Alex
hound_dogs_01 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 12:15 AM   #4907
Tech Addict
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 667
Trader Rating: 7 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by hound_dogs_01 View Post
So I'm trying to upload 198 software and my ESC is not finding it... Im trying to get rid of 199 software and in my "other versions" says 178 and 180... How do I get the 198 software???

also if I try to make changes in my ESC is keeps saying JIT(just-in-time) debugging error.... What the crap is this?

Alex
and thats why theres a problem with 199. glad u posted this so everyone sees that 199 is not all its cracked up to be. cant wait for 200 though.
__________________
Speedpassion USA Team Driver
Schumacher USA Team Driver
Lucky 13 rc graphics
Remember this..... Heaven and Hell are really not places, just your state of mind.
JdogL is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 07:11 AM   #4908
Tech Champion
 
abailey21's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Aug 2007
Location: SoCal
Posts: 5,224
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
The RS and RX8 share some software directly but ALL current Tekin speedos are covered in the hotwire software. So one download for all escs.
Awesome Randy, I'll pass it along
__________________
K.C.C.O.
abailey21 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 07:46 AM   #4909
Tech Addict
 
StewartFan20's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Grrrrr!!!!
Posts: 693
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

If the throttle profile is changed from 3 to 4 and everything else remains the same, does gearing need to change?
__________________
Devil Dog Racing | HobbyTown USA (Kansas City,North) | Fastlane Raceway | Matrix Tires

Someday, I hope to be the man my dog thinks I am.
StewartFan20 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 07:50 AM   #4910
Tech Champion
 
tc3team's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: UK
Posts: 6,151
Default

Quote:
Originally Posted by StewartFan20 View Post
If the throttle profile is changed from 3 to 4 and everything else remains the same, does gearing need to change?
No, it just makes the throttle "feel". Hope that helps
__________________
Fusion Hobbies / www.horshamrc.org

The wife stops me being sane and the r/c stops me from going insane....
tc3team is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 08:15 AM   #4911
Tech Addict
 
StewartFan20's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Grrrrr!!!!
Posts: 693
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

That brings another question to my head.

I race on a 60x40 (approx) track with the following...

Tekin RS
DB off
RS off
BS 100
NW 7
MT BL-FW
TP 3
VC 2
PC off
TB 30
CL off
Sensored
v194

Motor is a Duo (lowest timing) with a final drive of 4.74.

There is another racer with the same motor geared at 5.1 using a LRP TC and had more punch and more top end. Not sure of his settings though.

Part of my issue could be car setup, I need to free it up a little. But, does anyone see any changes I can make to the speedo settings to get more out of it? Or should I just wait till v200 comes out?

Thanks
__________________
Devil Dog Racing | HobbyTown USA (Kansas City,North) | Fastlane Raceway | Matrix Tires

Someday, I hope to be the man my dog thinks I am.
StewartFan20 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 08:19 AM   #4912
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,103
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by StewartFan20 View Post
If the throttle profile is changed from 3 to 4 and everything else remains the same, does gearing need to change?
Tc3 is right. Profiles one through 5 are just like the exponential function on quality radios. Profile 1 is negative expo, 3 is linear, and 5 is positive.
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 08:36 AM   #4913
Tech Champion
 
tc3team's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: UK
Posts: 6,151
Default

Quote:
Originally Posted by StewartFan20 View Post
That brings another question to my head.

I race on a 60x40 (approx) track with the following...

Tekin RS
DB off
RS off
BS 100
NW 7
MT BL-FW
TP 3
VC 2
PC off
TB 30
CL off
Sensored
v194

Motor is a Duo (lowest timing) with a final drive of 4.74.

There is another racer with the same motor geared at 5.1 using a LRP TC and had more punch and more top end. Not sure of his settings though.

Part of my issue could be car setup, I need to free it up a little. But, does anyone see any changes I can make to the speedo settings to get more out of it? Or should I just wait till v200 comes out?

Thanks
You might want to try having a play with the gearing, maybe the car is feeling lazy because you've geared it for too much speed? But every make of motor is different, i've not used a duo.

How hot does the motor come off after a race?
__________________
Fusion Hobbies / www.horshamrc.org

The wife stops me being sane and the r/c stops me from going insane....
tc3team is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 09:02 AM   #4914
Tech Elite
 
SammyZ's Avatar
 
Join Date: Sep 2005
Location: New England
Posts: 3,045
Trader Rating: 138 (100%+)
Default

can you trade in the R1 for an RS?
__________________
Hotbodies USA
SweepRacing USA
SammyZ is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 09:05 AM   #4915
Tech Addict
 
StewartFan20's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: Grrrrr!!!!
Posts: 693
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tc3team View Post
You might want to try having a play with the gearing, maybe the car is feeling lazy because you've geared it for too much speed? But every make of motor is different, i've not used a duo.

How hot does the motor come off after a race?

With the settings above, the motor was 170*.

I've been as low as 5.0 and the grunt out of the corner was ok, but I was really lacking on top end.
__________________
Devil Dog Racing | HobbyTown USA (Kansas City,North) | Fastlane Raceway | Matrix Tires

Someday, I hope to be the man my dog thinks I am.
StewartFan20 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 09:37 AM   #4916
Tech Master
 
hound_dogs_01's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,091
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JdogL View Post
and thats why theres a problem with 199. glad u posted this so everyone sees that 199 is not all its cracked up to be. cant wait for 200 though.

With 199 I had severe throttle lag I do not have that with 198...

The JIT error was because I have vista and didnt delete the tekin.esc file...

Alex
hound_dogs_01 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 09:43 AM   #4917
Tech Elite
 
Join Date: Feb 2008
Location: Upper Milwaukee
Posts: 2,731
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

saw two of these escs in action today at my track. they pulled 10ft on me on the strait. so now i have to have one. does the hotwire interface work on Mac's. thats all we got. is this esc just as adjustable using the buttons on the esc as tuning on the computer. it looks small, powerful, and convenient.
__________________
Mike Adamec
TEAM HACK-HACK OR BE HACKED
Trackside Hobbies
not home is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 09:47 AM   #4918
Tech Elite
 
Senna Racing's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sydney
Posts: 2,035
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

It can be adjusted using the buttons.

But you will only get the factory settings which are well surpassed

So go for the hotwire
__________________
Feral Batteries for all your on road needs
TRF 416, Fantom Batteries, Sorex, Tekin
Senna Racing is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 09:53 AM   #4919
Super Moderator
 
Cpt.America's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: Washington State
Posts: 11,081
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by not home View Post
does the hotwire interface work on Mac's.
I dont' think so... somebody correct me if im wrong though.

Quote:
Originally Posted by not home View Post
thats all we got.


Quote:
Originally Posted by not home View Post
is this esc just as adjustable using the buttons on the esc as tuning on the computer. it looks small, powerful, and convenient.
No. You can do some of the basics, but not everything. Hotwire is the way to go! You could always get somebody to flash your speedo FOR you...
__________________
A big thanks to my sponsors:
- Fantom Racing - www.fantomracing.com -
- Fusion Graphix- www.fusiongraphix.com -
- RCSpecialties -
Cpt.America is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2009, 09:58 AM   #4920
Tech Champion
 
Join Date: Jan 2004
Location: Rockville, MD
Posts: 5,058
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by StewartFan20 View Post
With the settings above, the motor was 170*.

I've been as low as 5.0 and the grunt out of the corner was ok, but I was really lacking on top end.
Go to middle hole timming on the motor and change timing boost to 20. Start out with FDR 5.0. Check your temps after 2 minutes.
__________________
Steve Walter
Sweep Racing USA/ Speed Passion USA/ Karens Famous Cookies (Transporter)
SRW141 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:34 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net