R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-28-2009, 01:57 PM   #4546
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
how did you get the 199
I got it from Randy Pike to test and for a race.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 04:35 PM   #4547
Tech Master
 
Join Date: Apr 2008
Location: Christchurch, NZ
Posts: 1,063
Default

Well, had my first race meet with my TA-05 and the Tekin RS with a Novak 13.5 motor. It was fantastic, the whole day went without a glitch!
I played with the settings on the ESC throughout the day as the track was slippery as ice to begin with (literally, outdoor asphalt with ambient air temp of about 5 degrees!), but got a bit grippier as the sun came out.
I managed to win all 3 races which was fantastic for a debut. Being able to get the power to the ground in control was the key, others were spinning out with their go-stop ESC settings
Great gear. I'm the only one at the club with one, but others are looking closely now
JR007 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 07:07 PM   #4548
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,996
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mikky32 View Post
I have don some laps on a big track. The Turbo kicked in a bit late but that was because I was geared to heavy.
But the speed was super.
Try to go and race the evening competition.
Than can I see my lap times and what the others do.

It's not really going to matter how you gear as far as the turbo is concerned. The delay it's set at won't be able to be changed until the 199 software is realeased. Randy will correct me if I'm wrong but I don't think that I am
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 09:56 PM   #4549
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 17
Default

So how did v199 work during the races this weekend? Is is good enough to release to the waiting public???
bw762 is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 09:58 PM   #4550
Super Moderator
 
Cpt.America's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: Washington State
Posts: 11,081
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Need help with my new Tekin RS:

I have two cars, an RS pro in my sedan, and an RS in my WGT. I am using a 3pk with 603fs receivers (the dual antenna ones). I have been running my TC for a couple months with 0 issues. Last week I got my WGT running with a new RS, and I am having major issues.... ill do my best to explain.

When I turn on my 3PK then my car (rs switch and booster switch), my speedo just sits there with the right 3 leds blinking away. I have steering but no throttle. The manual says that it means it is seeing too high of a signal ( whatever that means) and that something might be out of range. So... I do a "model reset" on my radio and VUALA... the speedo does a boot sequence, blips and beeps, and I am off.

Now, if I turn off my car and radio, and turn them right back on.... 3 blinking LEDs and no throttle. In short, I have to do a model reset EVERY time I turn the car and radio on, which is of course a major pain in the azz.

In the meantime, Ill run my TC in the very next race and have no issues whatsoever. I turn on the radio, fire up the eSC switch, and im racing.

Is something wrong with the new RS in my WGT? Thanks for any help you can provide.

Cpt.
__________________
A big thanks to my sponsors:
- Fantom Racing - www.fantomracing.com -
- Fusion Graphix- www.fusiongraphix.com -
- RCSpecialties -
Cpt.America is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 10:11 PM   #4551
Tech Elite
 
pakk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,077
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

is the NW set the same in each speedo? Even if they aren't, maybe you should try increasing the NW on the WGT to a rediculous amount just to see if that is the issue. I maybe mistaken, but I remember reading the 3pk needs more NW than most radios.

--pakk
__________________
*Photon* *SC10 4x4*
RCRD
pakk is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 10:42 PM   #4552
Tech Fanatic
 
oldrcr's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 765
Trader Rating: 44 (100%+)
Default

Hi Cpt.,

didn't realize you were having this problem today, I was running at FW. I am running the RS's with 1s lipo in both 1/12th and WGT, didn't run today as I was helping Jake get his WGT running properly and I only ran 13.5 TC. Catch up with me and we can figure out what's up. Sounds like it could be booster not getting proper power to the speedo electronics, so it act this way, kills motor output, because the RS prioritizes power to receiver first when voltage gets below the threshold it sees going into the electronics. Its a safeguard. Anyway, if your booster has a bad connection or not working properly, (is it the Novak Smartboost? I had a problem with the smartboost as it has a slightly high cutoff voltage which can kick in under high motor load near end of run on 1s lipo pack or if it is a new pack, they take a few runs to break-in it seems). This can also happen if a receiver pack gets low, if you run that instead of a booster, this can also cause this safeguard to kick in.

The low voltage safeguard sounds like your issue maybe. Did your transponder work, was the light on it bright?

Do try the NW setting, as Pakk is correct that the 3Pk has been noted to have this issue with neutral width setting on the RS. Worth a try also.

-Alex

Last edited by oldrcr; 06-28-2009 at 11:31 PM.
oldrcr is offline   Reply With Quote
Old 06-28-2009, 11:49 PM   #4553
Tech Elite
 
pakk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,077
Trader Rating: 79 (100%+)
Default brake issue

This goes to the people with brake issues.

I just picked up my first 40c battery. It is an smc 5200 40c. My brakes are noticeably stronger. By a larger margin. But to be honest with you, my brakes always felt fine to me before. I run 17.5 with a one way and rarely use my brakes.

But it was the first thing I noticed the second I hit the brakes with this battery. Before this, my strongest battery was the smc 5000 28c. I don't know if this helps or not.

--pakk
__________________
*Photon* *SC10 4x4*
RCRD
pakk is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 12:11 AM   #4554
Tech Elite
 
corallyman's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Edmonds, Wash
Posts: 4,564
Trader Rating: 99 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cpt.America View Post
Need help with my new Tekin RS:

Now, if I turn off my car and radio, and turn them right back on.... 3 blinking LEDs and no throttle. In short, I have to do a model reset EVERY time I turn the car and radio on, which is of course a major pain in the azz.

In the meantime, Ill run my TC in the very next race and have no issues whatsoever. I turn on the radio, fire up the eSC switch, and im racing.

Is something wrong with the new RS in my WGT? Thanks for any help you can provide.

Cpt.
Cap't,

My suggestion to you is to look at your throttle settings on your radio. If I understand you correctly one car works, one car doesn't but you are using the same radio for both, correct? You just change profiles within your transmitter.

Check your throttle high points on both profiles. Sometimes the default settings could be different from what you put on the working TC profile. Heck I would look at all the settings on the transmitter and see why one profile works for you and the other doesn't. To me it sounds like both speedos are working correctly, its just that you need to find out what settings will work for the 3PK. Like others have said there is something about the 3PK that is hard to setup properly with certain other electronic items.

Steve
__________________
Team ORCA / ORCA USA / Pro Spec
Serpent America / Team Serpent S411 ERYX / On Point Racing OP12C, S120 / Xceed Products
Hangar 30 / Seattle RC Racers
Fasttrax Racing Series / NORA On Road Series
corallyman is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 01:17 AM   #4555
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

I ran our national event with the 199 software.
There is a noticeable difference in performance and i definately think my motor ran cooler all the time. My motor never went over 130 deg/f. Yes it was rather cool outside around 18 - 20 deg/c but no issues at all.
Esc only showed 1 led for temp.

Only niggle for me was figuring out which way to gear.
The norm being gear up a tooth or two.
In my case i should have gone down a tooth as the car was still accellerating at the end of the back straight.
The punch was great and mid range really strong.
Still have weak brakes but the drag brakes helped.
Will swap out motor and see if brakes get better.

Running with a SP 13.5 my RS Pro was set as follows :

Drag Brake = 45
Brake strength = 99
Neutral width =40
Throttle Profile = 5
Timing Boost = 16
Turbo = max
Time delay = .5 seconds
sensored mode.

Motor that i used is a Speedpassion 13.5
Timing on the motor 12
Lipo
4.18 FDR - 46mm roll out.
About 50m long straight.

Helped out two of my Team mates and they definately also improved.
Sure the software will be available shortly for all to benefit from

First time we used the software we got the fault window with "out of range" or similar warning but after that it never popped up again.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 02:11 AM   #4556
Tech Regular
 
cosmo1974's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Adelaide AUSTRALIA (5.754 mins SE of The Parks)
Posts: 371
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by pakk View Post
This goes to the people with brake issues.

I just picked up my first 40c battery. It is an smc 5200 40c. My brakes are noticeably stronger. By a larger margin. But to be honest with you, my brakes always felt fine to me before. I run 17.5 with a one way and rarely use my brakes.

But it was the first thing I noticed the second I hit the brakes with this battery. Before this, my strongest battery was the smc 5000 28c. I don't know if this helps or not.

--pakk
The braking issue is specifically related to high speed braking on large tracks (eg: approaching a very tight corner, usually at the end of a high speed section of track). We are talking about modified car speeds (4T/4.5T BL speeds) with a 10.5T (or 13.5T) BL (and of course, TEKIN RS PRO with Boost).

Quote:
Originally Posted by cosmo1974 View Post

..., the 10.5 BL guys are only a little slower than the 4.5T BL guys.
If I set the the FDR at 4.3 (& 30 boost), I'd say the car is very close to the 4.5T BL guys straight line speed.

Cheers
Randy is looking into this specific "high speed braking issue", and hopefully we will all hear some results soon.

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
The RS and RS Pro use the same software. We're looking into the large track issues where brakes seem to be lacking.

...

I would still appreciate everyone having a braking issue to send me a screen shot, your radio being used, gearing, battery power, motor being used(wind and brand). We can fix anything we need to. I just need to make sure I get the same setup as you're running so I can test/verify the concern.

Thanks guys.

Cheers
__________________
"I'm either retired or unemployed, depending on when the money runs out !" > AERCCC_#25 > LargeOutdoorAsphaltTrack > CycloneTC + TekinRS_HWXerun_ESCs + Duo2_17.5 + SMC_Fantom_LiPos + BLS551 + MX3FG + TC1030 + MM >> =======TRACK_VIEW_FROM_SPACE========> http://www.nearmap.com/[email protected],138.560313&ll=-34.857766,138.560313&z=19&t=h&nmd=20100614
cosmo1974 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 05:44 AM   #4557
Tech Adept
 
e4rs's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 156
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hi guys put a brand new rs pro in my car today to see if it was my speedy giving me the problem with no brakes and it was no change from the old rs pro tryed every set up on speedy and control with no change with 17.5 10.5 4.5 still no brakes then i put a lrp spx in and tryed it with 17.5 and 10.5 and the brakes where strong and try the lrp sxx with mod and it was strong as well so it might be a communication problem with the rs pro speedy and 4pk control.

regards clinton
__________________
=Team Gooch Racing=
e4rs is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 07:17 AM   #4558
Tech Master
 
Join Date: Nov 2003
Posts: 1,052
Trader Rating: 16 (94%+)
Default

Yep - I think we all agree that the brakes on the Tekin RS/RS Pro are weak for some reason compared to several other brands of ESC's.

In my WGT car, I use a Tekin 13.5 motor with an LRP SPX, and the car brakes very well when needed, but the same motor in my 200 gram lighter 1/12 car with the Tekin RS speedo, and I have virtually no brakes. Both cars are using an SMC 1-cell battery with a Novak Booster.
kn7671 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 07:24 AM   #4559
Tech Lord
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,140
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

There were some posts a few pages back about the ESC feeling soft on the bottom, and giving the feeling that it lacks punch. This has always been my biggest gripe as well. Is that something that can be addressed in software rather than radio voodoo?
syndr0me is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2009, 08:05 AM   #4560
Tech Master
 
Join Date: Apr 2008
Location: Christchurch, NZ
Posts: 1,063
Default

Quote:
Originally Posted by Cpt.America View Post
Need help with my new Tekin RS:

I have two cars, an RS pro in my sedan, and an RS in my WGT. I am using a 3pk with 603fs receivers (the dual antenna ones). I have been running my TC for a couple months with 0 issues. Last week I got my WGT running with a new RS, and I am having major issues.... ill do my best to explain.

When I turn on my 3PK then my car (rs switch and booster switch), my speedo just sits there with the right 3 leds blinking away. I have steering but no throttle. The manual says that it means it is seeing too high of a signal ( whatever that means) and that something might be out of range. So... I do a "model reset" on my radio and VUALA... the speedo does a boot sequence, blips and beeps, and I am off.

Now, if I turn off my car and radio, and turn them right back on.... 3 blinking LEDs and no throttle. In short, I have to do a model reset EVERY time I turn the car and radio on, which is of course a major pain in the azz.

In the meantime, Ill run my TC in the very next race and have no issues whatsoever. I turn on the radio, fire up the eSC switch, and im racing.

Is something wrong with the new RS in my WGT? Thanks for any help you can provide.

Cpt.
I had a similar pproblem the other day. I was re-setting my esc after changing receivers and forgot to reverse the esc channel. Have you checked that?
JR007 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:00 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net