R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-25-2009, 05:43 AM   #4486
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by stitchy View Post
<eagerly awaiting 199 with setup hints>
Witch motor are you using?
Because i notist that you can gear the LRP X11 10,5T and the Tekin Redline 10,5T a lot lighter. just incredible light.
I used 6,87 FDR boost 23 motor 12 and Turbo on max with a time of 0,5.
Just incredible power.
You will love it.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 05:48 AM   #4487
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by over gear View Post
HELP! I just download and install the HotWire v3.25 ... When I connect my RS Pro to my pc, it pop out a window saying "Some of the user values are outside of the expected range. Your ESC might not be compatible with this version of the Hotwire."

The curser on the timing boost is at zero, but the value shows "GO". What is going on? i set it to MAX, upload to the esc. close Hotwire and restart hotwire. The curser on the timeing boost will be at zero , but the value shows "GO".

please help! i'm running window xp.
Send Randy Pike an email. he can help you. I think that you must try to reinstall the software again. probably it works than.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 09:06 AM   #4488
Super Moderator
 
Cpt.America's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: Washington State
Posts: 11,081
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mikky32 View Post
Send Randy Pike an email. he can help you. I think that you must try to reinstall the software again. probably it works than.
No, this is a known and documented bug with the latest release version of the software. All you can do is wait for 199. For right now, set your boost to 29. (if max boost was your goal)
__________________
A big thanks to my sponsors:
- Fantom Racing - www.fantomracing.com -
- Fusion Graphix- www.fusiongraphix.com -
- RCSpecialties -
Cpt.America is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 09:57 AM   #4489
Tech Regular
 
cosmo1974's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Adelaide AUSTRALIA (5.754 mins SE of The Parks)
Posts: 371
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by over gear View Post
HELP! I just download and install the HotWire v3.25 ... When I connect my RS Pro to my pc, it pop out a window saying "Some of the user values are outside of the expected range. Your ESC might not be compatible with this version of the Hotwire."

The curser on the timing boost is at zero, but the value shows "GO". What is going on? i set it to MAX, upload to the esc. close Hotwire and restart hotwire. The curser on the timeing boost will be at zero , but the value shows "GO".

please help! i'm running window xp.
Yes, there are a few little issues with v198 software (the more you dig, the more you find). See below.

Quote:
Originally Posted by cosmo1974 View Post
Randy,

(1) Did the usual uninstall, reboot, download hotwire sw, install sw routine.

(2) The result is a "marginal" improvement, but definitely not fixed.

(3) I can now select 0-30 and the hotwire reports the state of the ESC correctly (previously 0-29). Anything above 30, and the Hotwire does not report the correct value within the ESC (potentially very misleading for new-comers).

(4) Here's the testing I performed:

(4a) If I select 31 or above, ApplySettings, change value to 20 (don't apply), select CurrentSettings, NOTHING changes (20 on Hotwire, ESC still above 30 internally).

(4b) If I now shutdown the Hotwire software, and restart, the Hotwire software reports "GO" as the slider header. If I select CurrentSettings, NOTHING changes ("GO" on Hotwire, ESC still above 30 internally).

(4c) If I now select 20 (don't apply), and then select CurrentSettings, NOTHING changes (20 on Hotwire, ESC still above 30 internally).

(4d) If I now ApplySettings (slider still at 20), and select CurrentSettings the correct value is shown. I can change this between 0-30 and the correct value is reported by the Hotwire (ie: Hotwire = ESC internal value).

**** I think the software developers and software testers have a different definition of "fixed" (which is fairly standard across the industry ) ****

(5) A more subtle Hotwire issue. If I change the slider value, then select "CurrentSettings", the text highlights (acknowledging the button press) but nothing is read back from the ESC. Its only subsequent "CurrentSettings" presses that interrogate the ESC. This always happens immediately after the slider is selected (ie: the first "CurrentSettings" select, after a slider change, does nothing).

Cheers
Cheers
__________________
"I'm either retired or unemployed, depending on when the money runs out !" > AERCCC_#25 > LargeOutdoorAsphaltTrack > CycloneTC + TekinRS_HWXerun_ESCs + Duo2_17.5 + SMC_Fantom_LiPos + BLS551 + MX3FG + TC1030 + MM >> =======TRACK_VIEW_FROM_SPACE========> http://www.nearmap.com/[email protected],138.560313&ll=-34.857766,138.560313&z=19&t=h&nmd=20100614
cosmo1974 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 10:09 AM   #4490
Tech Adept
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 234
Default

Randy,

You have a PM.

Thanks
Jeremy Otis is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 10:21 AM   #4491
Tech Elite
 
stitchy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: SoCal
Posts: 3,794
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mikky32 View Post
Witch motor are you using?
Because i notist that you can gear the LRP X11 10,5T and the Tekin Redline 10,5T a lot lighter. just incredible light.
I used 6,87 FDR boost 23 motor 12 and Turbo on max with a time of 0,5.
Just incredible power.
You will love it.
I'm running Novak 17.5 with mechanical timing turned all the way down (per rules) and 30 boost. Gearing is at 3.72 FDR.
__________________
Speedtechhobbies.com
stitchy is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 10:38 AM   #4492
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by Cpt.America View Post
No, this is a known and documented bug with the latest release version of the software. All you can do is wait for 199. For right now, set your boost to 29. (if max boost was your goal)
O now you say it I now it again that i have read it here on the forum.
I don't have the problem.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 10:45 AM   #4493
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by stitchy View Post
I'm running Novak 17.5 with mechanical timing turned all the way down (per rules) and 30 boost. Gearing is at 3.72 FDR.
Wait till the Turbo comes and you have a lot of power.
Just fantastic.

can you set the Novak at 0?
Because the LRP can't be set on 0. That is standard on 12.

If it's on its lowest on 12 set your boost to max 23. best is 18.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 11:57 AM   #4494
Tech Master
 
over gear's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: SoCal
Posts: 1,096
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Thanks cosmo1974 & Cpt.America... Didn't know the software is so buggy... will dial down timing to 29... but that means i'm losing the edge to my competition
over gear is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 12:22 PM   #4495
Super Moderator
 
Cpt.America's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: Washington State
Posts: 11,081
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by over gear View Post
Thanks cosmo1974 & Cpt.America... Didn't know the software is so buggy... will dial down timing to 29... but that means i'm losing the edge to my competition
Simply bump the timing on the can to 1 degree and you have 30 The bug(s) in general, don't really affect performance. But alas, don't fret. 199 will finally give us tekin RS drivers an edge (from what I have been reading). HOPEFULLY it will be ready before the weekend.. right Randy?
__________________
A big thanks to my sponsors:
- Fantom Racing - www.fantomracing.com -
- Fusion Graphix- www.fusiongraphix.com -
- RCSpecialties -
Cpt.America is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 01:29 PM   #4496
Tech Regular
 
Join Date: Oct 2007
Location: Hernando, MS
Posts: 427
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

hopefully before july 10th big race for me that weekend
Dondor is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 03:09 PM   #4497
Tech Master
 
Join Date: Feb 2006
Location: Michigan, USA
Posts: 1,199
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

For the guys waiting on V199. I have been running it for almost 2 weeks now. I'm sure Randy will give a good starting setup once pre-release testing is done but from what I have been running lately here is what I have been running on an medium sized asphalt track.(17.5 and 13.5)

Tekin 17.5
4.3 FDR, 12 motor timing, 13 Boost, MAX turbo.

Tekin 13.5
5.3 FDR, 10 motor timing, 15 Boost, MAX turbo.

It's well worth the wait guys, say bye bye to the SPX on the straight!
Kingsbury is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 03:15 PM   #4498
Tech Elite
 
stitchy's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Location: SoCal
Posts: 3,794
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by reenmachine View Post
You mean like butt?
exactly
__________________
Speedtechhobbies.com
stitchy is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 03:26 PM   #4499
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Kingsbury you got a pm.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 06-25-2009, 09:33 PM   #4500
Tech Master
 
beemerfan's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 1,602
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by over gear View Post
HELP! I just download and install the HotWire v3.25 ... When I connect my RS Pro to my pc, it pop out a window saying "Some of the user values are outside of the expected range. Your ESC might not be compatible with this version of the Hotwire."

The curser on the timing boost is at zero, but the value shows "GO". What is going on? i set it to MAX, upload to the esc. close Hotwire and restart hotwire. The curser on the timeing boost will be at zero , but the value shows "GO".

please help! i'm running window xp.
I'm having a similar problem with the error message but on my speed controller I can set my timing boost to a max of 45 and the speed control retains my setting at 30 no problem. I just bought this last weekend and I've been following the thread trying to learn some things. The speed control performs brilliantly. The brakes are a little weak with my Novak motor but I'm running a 17.5 with a one-way in front so I don't intend to use them anyway.

My RS Pro shipped with 180 and I upgraded immediately to 198. The Hotwire 3.25 software was so buggy that I unistalled/reinstalled it once just to see if something went wrong, but nothing really changed.

Like everyone else here, I'm eagerly awaiting the release of 199.
beemerfan is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:28 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net