R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-04-2009, 05:42 PM   #4126
Tech Addict
 
MarkBrown's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 712
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 2wdrive View Post
Same here no problems with a 3pk fasst system, i am not sure what your problem is but have you set deadband to 10 on the rs pro?
I've set NW = 20 because I read of problems on 3PK with lower values.
MarkBrown is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2009, 07:27 PM   #4127
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

The software in the Rx8 and RS is the same save for the sensored only adjustment that is not available in the Rx8.

The dual mode setups between them will give you the same speeds.

If you're racing on a 325ft full throttle track Dual mode may not be the anwer for you. That is an insanely huge track!

Try sensored only mode, 12 degrees on the motor to start out. SLOWLY go up in timing boost as you alter your gearing to compensate. What is your FDR 2.0?

Seriously though I'm here help you get it right. I've just never seen a track that has that much full throttle runline in it.

The RX8 is not intended for use as a TC speedo but it does work.

Dave was at the Reedy helping test the new software. There is less than a dozen guys that have it right now.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2009, 10:27 PM   #4128
Tech Elite
 
bkspeedo's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fort Fun, CO
Posts: 3,139
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Any idea when this new FW will be available for the masses?
__________________
Brent Klingforth
Sponsors: Awesomatix USA ~ Roche USA ~ ORCA ~ AVID Bearings ~ R1 Wurks
TQ Wire ~ Montech ~ WTF ~ BSR Racing Tires ~ 2mm Design ~ Helix Designs
5280 Raceway
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 19-22nd 2018 @ www.milehighindoorchamps.com
bkspeedo is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 12:41 AM   #4129
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2006
Location: Holland
Posts: 123
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post

Dave was at the Reedy helping test the new software. There is less than a dozen guys that have it right now.
I was only kidding Randy, we are all just very anctious to get our hands on a new firmware
__________________
_____________________________________________
Tamiya TRF 417, Fantom Racing
rcpoint is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 01:13 AM   #4130
Tech Master
 
2wdrive's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Netherlands
Posts: 1,316
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
The software in the Rx8 and RS is the same save for the sensored only adjustment that is not available in the Rx8.

The dual mode setups between them will give you the same speeds.

If you're racing on a 325ft full throttle track Dual mode may not be the anwer for you. That is an insanely huge track!

Try sensored only mode, 12 degrees on the motor to start out. SLOWLY go up in timing boost as you alter your gearing to compensate. What is your FDR 2.0?

Seriously though I'm here help you get it right. I've just never seen a track that has that much full throttle runline in it.

The RX8 is not intended for use as a TC speedo but it does work.

Dave was at the Reedy helping test the new software. There is less than a dozen guys that have it right now.

Yeah it is roughly 325ft where for 1/3d it is a very big sweeper wich you can almost use full throttle and the rest is one straight line towards a very sharp 180 degree turn. So full throttle almost 99% throught the 325ft of track. It is a BIG track lol. There are several BIG tracks here so you really have the advantage if you go faster.

That is why the tekin drivers are really struggling with speed in stock here. While everyone in the US is saying lower your pinion or increase you spursize and full boost on the esc the speed just drops significant on a big track. On small tracks it works that is a fact and i can see that as well in the inner part of the circuit but it doesn't make up for the long straight where you can be past by very easy in stock.

I did testing in dual mode with all kinds of rollout and % in timing but it just didn't work. When i tested it in sensord mode, the rs pro in modified is as fast as any other esc . My rollout was around 29mm with 9 on the timing with 4.5t novak and 2S lipo ( i drive pro10).

In 10.5t my last rollout was around 58-59mm and 22 on timing (with new software) and i had good speed. I had to use higher rollout then another driver (his was 54-55mm) who had a sphere competition who drove with the same motor (gm10.5t pro). That is quite a significant change in gearing.
I just could not have the same speed with the same rollout. His was so much faster. With the higher rollout speed was the same (roughly 55m/h). Surprisingly the acceleration was not the same throughout the entire acceleration.

I posted this before.
The start of acceleration i was a little faster or it was roughly even. Then he gained on me so he was a little faster in acceleration in the middle part of the acceleration and in the last bit it seemd like i was gaining acceleration again till we had to break for the 180 degrees sharp turn. He said afterwards that he felt mine was faster on the straight but this could be because of the isue of different acceleration to get to the same top speed. We drove maybe 1-2 feet behind eachother so i noticed it and could see it. Seems odd but it felt like that on the long straight.

I appreciate the help. If you want someone to test your new software on a BIG track then please i can be your testsubject lol.

edit:
RCpoint ( he drives on the same track) said in one of his postst the track is 350ft of almost full throttle maybe my calculation of meters to feet is a little off :-)

Last edited by 2wdrive; 06-05-2009 at 01:36 AM.
2wdrive is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 01:21 AM   #4131
Tech Master
 
2wdrive's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Netherlands
Posts: 1,316
Default

Quote:
Originally Posted by MarkBrown View Post
I've set NW = 20 because I read of problems on 3PK with lower values.
After updating the sofware did you re-calibrate the esc? Because i have a pk fasst as well and i have neutral width on 10 but could set it to 0 as well with no issue. When i don't re-calibrate after updating my throttle hangs after i apply throttle. When re-calibrating it is ok. Are all your throttle settings on the transmitter set to factory default? Could you explain what the problem is exactly?
2wdrive is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 02:34 AM   #4132
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2006
Location: Holland
Posts: 123
Default

This is our big track....so you can see that we need top speed very much.

__________________
_____________________________________________
Tamiya TRF 417, Fantom Racing
rcpoint is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 03:55 AM   #4133
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

The track is so long that you can go eat and drink when you are on the straight
But we have more big tracks. Not as big as this one but the other tracks have also big straights.

The track were i drive is a lot smaller because you may only drive electro on it.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 06:49 AM   #4134
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 596
Default

Hi guys,
Received my RS Pro today and installed the Hotwire software from the Tekin website...

Plugged in the speedo and updated to 198. It's on factory default settings, but now the Hotwire software says something like "user values are outside of expected range, your esc may not be compatible with this version of hotwire"

Suggestions please ?
__________________
CPD Racing
chris_dono is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 06:54 AM   #4135
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

ignore that warning screen.
If your esc shows its running 198 then its all good.
The warning has to do with a boost/turbo feature still to come in the next update.
This update will give the ability to have more top speed essentially for longer tracks.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 07:35 AM   #4136
Tech Master
 
2wdrive's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Netherlands
Posts: 1,316
Default

Quote:
Originally Posted by rcpoint View Post
This is our big track....so you can see that we need top speed very much.

Yeah that one :-). It starts in front of the drivers stand and then full throttle in the sweeper on the right and full throttle all the way to the sharp 180degrees turn on the left part of the picture.

The straight part is roughly 19ft wide

edit:
Total circuit is 910ft long

Last edited by 2wdrive; 06-05-2009 at 10:59 AM.
2wdrive is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 07:58 AM   #4137
Tech Adept
 
e4rs's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 156
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

hi guys im having trouble get breaks out of my rs pro i have done every thing i think i have done ''nw'' calibations every thing is how it is ment to be i run a 4pk any ideas before i make a change to lrp spx.

regards clinton
__________________
=Team Gooch Racing=
e4rs is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 08:01 AM   #4138
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Location: Barcelona
Posts: 12
Send a message via MSN to JuaniKoKo
Default

Hi guys,

I've just received my RS pro + Tekin 10.5 + Hotwire. I'm running a med. grip med-large track with 7.4 Lipo. I have applied these settings:

db-off
rs-100
bs-100
nw-5
bl-fw
tp-4
vc-2
pc-off
tb-25
cc-off

Tekin 10.5 Timing: 16

Any suggestion? Is Power Cap usefull?

Thank you,

Joan.
__________________
TRF 416 WE // Tekin RS PRO // SP-Tekin 10,5 // Sanwa M11
Team Granel Edition Barcelona
JuaniKoKo is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 08:02 AM   #4139
Tech Champion
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 5,623
Trader Rating: 76 (100%+)
Default

Randy, you have a pm.
MUDVAYNE is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2009, 08:29 AM   #4140
Tech Champion
 
John Tag's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Huntersville, NC
Posts: 8,925
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by e4rs View Post
hi guys im having trouble get breaks out of my rs pro i have done every thing i think i have done ''nw'' calibations every thing is how it is ment to be i run a 4pk any ideas before i make a change to lrp spx.

regards clinton
Try putting NW to 10 and Drag Brake to 70..I bet ya leave skid marks..LOL Mine is at 68% Drag Brake and 95% next 2 brake settings and I can lock down solid if need be. Be sure your settings are set correctly, Hope this helps.
__________________
www.express-motorsports.net for all your motor needs
Multi time National Champions,Reedy Champs,Vegas Champs,Birds, Champs,[email protected]

Team Associated-Express Motorsports-Trinity-Reflex Racing-A Main Hobbies-ProtekRC
John Tag is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:55 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net