R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-03-2009, 07:54 AM   #4096
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2009
Location: Austin, TX
Posts: 140
Default

Quote:
Originally Posted by rcpoint View Post
Just for comparison, two runs first with RS PRO, second one with SPX.

Next one is with SPX:
With the Tekin, you turned a 21.9s lap 18 and did 21 laps in 6:20.
With the SPX, you were more consistent and you did your first 21 laps in 6:17.

I see no real difference other than some inconsistent laps.
__________________
Ultima RB5-SP2/HB D4 WCE/AE TC5R/AE 18R/Traxxas Blue Eagle
Sponsoring Futaba/Tekin/Thunder Power with my hard earned cash.
BlueEagle is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 08:14 AM   #4097
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2006
Location: Holland
Posts: 123
Default

I wasn't trying to set the time, only on testing speed difference between the two.
__________________
_____________________________________________
Tamiya TRF 417, Fantom Racing
rcpoint is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 08:42 AM   #4098
Super Moderator
 
Cpt.America's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: Washington State
Posts: 11,081
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by corallyman View Post
For you computer guru's.

I have a older laptop that I want to take to the track. It only has 1 USB in it. It's the original USB not the newer 2.0 type. I have hotwire 3.25 installed on it. When I connect the hotwire and the RS Pro to the laptop in the USB, I get a red flashing light in the RS Pro and a green light with what appears to be 4 small red lights in the hotwire. When I run the software program it says it does not see the speed control and shuts down.

I also do not get anything out of the USB port when using other items, such as camera downloading cables or even memory sticks. My thinking "would" be that the USB port is bad. Why do the Hotwire and the speedo see power and display their lights. When I use these items on my PC everything works just as they should, anybody know anything about this or have any ideas.

Thanks guys,
Steve
1) Remove all USB devices from USB ports
2) Go to your device manager
3) go to "view" and click on "show hidden devices".
4) Right click and uninstall EVERY single thing you see at the bottom underneith "Universal serial bus controlers". There might be a dozen or more objects in there. After you have removed all of them, reboot and let XP reinstall all of them for you. Try again.
__________________
A big thanks to my sponsors:
- Fantom Racing - www.fantomracing.com -
- Fusion Graphix- www.fusiongraphix.com -
- RCSpecialties -
Cpt.America is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 09:34 AM   #4099
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2009
Location: Austin, TX
Posts: 140
Default

Quote:
Originally Posted by rcpoint View Post
I wasn't trying to set the time, only on testing speed difference between the two.
Oh, I see now. I was distracted by the lap times and the "best time" comment.
__________________
Ultima RB5-SP2/HB D4 WCE/AE TC5R/AE 18R/Traxxas Blue Eagle
Sponsoring Futaba/Tekin/Thunder Power with my hard earned cash.
BlueEagle is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 11:58 AM   #4100
Tech Addict
 
MarkBrown's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 712
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Cosmo, ...

If you are seeing 45 in you timing boost setting you have some conflicting software and need to start over. Make sure you uninstall the current version through control panel, restart, if you have Vista you MUST remove the hidden file PRIOR to installing the new software.

I've only seen this on a version of 194 that had a bug and showed 45 but only actually boosted to 30.
Perhaps the comments about seeing 45 for TB are in reponse to one of my two questions below?

If so, I am running 3.25 Hotwire and 198 firmware. I am running Hotwire on a machine that has never had any version of Hotwire installed before. The website still lists 3.25 as the current version. So I'm at a loss here as to what could be "conflicting" with what, and what I should do about it. Please advise.
MarkBrown is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 12:16 PM   #4101
Tech Elite
 
corallyman's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Edmonds, Wash
Posts: 4,564
Trader Rating: 99 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by MarkBrown View Post
Perhaps the comments about seeing 45 for TB are in reponse to one of my two questions below?

If so, I am running 3.25 Hotwire and 198 firmware. I am running Hotwire on a machine that has never had any version of Hotwire installed before. The website still lists 3.25 as the current version. So I'm at a loss here as to what could be "conflicting" with what, and what I should do about it. Please advise.
I think your fine Mark, on my PC (where I am not having USB port issues) I have the same versions that you do and I am seeing the same things. I did my speedo and Brian's speedo (Slapmaster's) and everything went very smoothly. I think Randy just combined two different user's issues together by mistake.

Steve
__________________
Team ORCA / ORCA USA / Pro Spec
Serpent America / Team Serpent S411 ERYX / On Point Racing OP12C, S120 / Xceed Products
Hangar 30 / Seattle RC Racers
Fasttrax Racing Series / NORA On Road Series
corallyman is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 12:20 PM   #4102
Tech Elite
 
corallyman's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Edmonds, Wash
Posts: 4,564
Trader Rating: 99 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Cpt.America View Post
1) Remove all USB devices from USB ports
2) Go to your device manager
3) go to "view" and click on "show hidden devices".
4) Right click and uninstall EVERY single thing you see at the bottom underneith "Universal serial bus controlers". There might be a dozen or more objects in there. After you have removed all of them, reboot and let XP reinstall all of them for you. Try again.
Cap't,

I tried as you suggested, but it did not work. Maybe I will just send an email directly to Randy. Thanks to all who tried to help, but I don't want to further clutter up this thread with my issues.

Thanks,
Steve
__________________
Team ORCA / ORCA USA / Pro Spec
Serpent America / Team Serpent S411 ERYX / On Point Racing OP12C, S120 / Xceed Products
Hangar 30 / Seattle RC Racers
Fasttrax Racing Series / NORA On Road Series
corallyman is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 01:54 PM   #4103
Super Moderator
 
Cpt.America's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2009
Location: Washington State
Posts: 11,081
Trader Rating: 52 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by corallyman View Post
Cap't,

I tried as you suggested, but it did not work. Maybe I will just send an email directly to Randy. Thanks to all who tried to help, but I don't want to further clutter up this thread with my issues.

Thanks,
Steve
Bummer that didn't work steve... I see that exact same problem all the time where I work, and that usually does the trick. I believe you said that you see all the lights light up on the speedo and hot wire when you plug it in, which means the USB port isn't dead... USUALLY... your usb controllers need to be resintalled. If that didn't work (and you say you rebooted?) im not sure what else to try.

Obviously this isn't an issue with your hotwire as even thumbdrives don't work.
__________________
A big thanks to my sponsors:
- Fantom Racing - www.fantomracing.com -
- Fusion Graphix- www.fusiongraphix.com -
- RCSpecialties -
Cpt.America is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 06:21 PM   #4104
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2009
Location: Kamloops BC
Posts: 38
Default 13.5 Setup

Hey,
I just purchased a new Tekin 13.5 for my TC and I was looking for ideas on setting up my esc to start and what FDR to run.
Thanks in advance
RKP3.3 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 07:24 PM   #4105
Tech Regular
 
xevias's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Shanghai, PRC
Posts: 348
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

And while you're doing that for a 13.5...

How about your FDR, motor timing, and ESC settings for a 17.5 in an RCGT on a track with a 130' straight?

Thanks.
xevias is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 07:30 PM   #4106
Tech Master
 
GasGod's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Tween a Rock & a Hard Place in Pa.
Posts: 1,278
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Do you have to have the rs installed in a car(rec/motor/batt)hooked up to use the hotwire?Or can ya just hand someone the speedo to adjust.
__________________
F! Metal Militia,VTA NATION--Team SloMoFo
losi 8t,mbx5t,rc8
rc8,Kyosho rb5,SCR
ft4 MT wallet
cyclone;xxx-s;x-rayT2;crc gen xl;bmi 12rrl
GasGod is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 07:38 PM   #4107
Tech Champion
 
John Tag's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Huntersville, NC
Posts: 8,925
Trader Rating: 42 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by GasGod View Post
Do you have to have the rs installed in a car(rec/motor/batt)hooked up to use the hotwire?Or can ya just hand someone the speedo to adjust.
You can do it out of car, You can do it in stock packing..LOL
__________________
www.express-motorsports.net for all your motor needs
Multi time National Champions,Reedy Champs,Vegas Champs,Birds, Champs,[email protected]

Team Associated-Express Motorsports-Trinity-Reflex Racing-A Main Hobbies-ProtekRC
John Tag is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 07:46 PM   #4108
Tech Champion
 
Join Date: Sep 2001
Location: Mongville
Posts: 6,980
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cannon View Post
If you are getting beaten by SPX you haven't got your Tekin set up well

Maybe you have not been following the thread fisher, the Tekin guys themselves have stated that on large tracks with the current public software that the SPX is faster.

There are claims that the new version will be able to match the SPX
__________________
12th Scale - The premier class (if you can make runtime)
Besercoe is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 10:29 PM   #4109
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

The software the team is testing is of course on par with any other esc on the market and if you look at the history of software improvements we tend to go out of our way to make things "better."

Cosmo, I did group your reply sorry.

I'm aware of the "45" . It's an added step that doesn't do anything. Our scalers are stopped in the software and that one was allowed to go further.

I'm working with the Team to get this latest software tested and solid. When it's set correctly it's in a class all it's own.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2009, 12:22 AM   #4110
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 175
Default

FOR RANDY:

Hello, Do not forget the modified (large/medium tracks) in the new software, Thanks
higbo is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:44 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net