R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-03-2009, 01:13 AM   #4081
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

I have a similar problem on my laptop.
My one when i open the hotwire software takes a minute or but longer to see the hotwire connected and then another minute or two before it opens the interface.
When i connect i carry on doing other things and come back to it when its open.
Maybe thats what you need to do.
Open the software with the hotwire and rs connected and just wait a few minutes.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 01:27 AM   #4082
Tech Initiate
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 23
Default

Hi tekin,

Where can I get the replace case for rs pro? I have two rs pro and both of the case are broken.....

btw, I live in china right now....
lovezyy is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 01:28 AM   #4083
Tech Elite
 
corallyman's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Edmonds, Wash
Posts: 4,564
Trader Rating: 99 (100%+)
Default

Razzer,

So when you click on the software icon, does the interface "open" then say its not seeing it, then does it close and then come back?

When my interface doesn't recognize it, it waits for a couple seconds, then closes the interface and doesn't seem to come back at all. I'll try it though, thanks for the suggestion.

Steve
__________________
Team ORCA / ORCA USA / Pro Spec
Serpent America / Team Serpent S411 ERYX / On Point Racing OP12C, S120 / Xceed Products
Hangar 30 / Seattle RC Racers
Fasttrax Racing Series / NORA On Road Series
corallyman is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 01:37 AM   #4084
Tech Elite
 
razzor's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Location: Durban, South Africa
Posts: 2,810
Default

it seems to have a mind of its own.
It shows the small window saying it cant connect and then i unplug the usb plug and start again and it opens after a few minutes.
Actually does the same on my laptop and my desktop with both running XP Pro.My laptop is using software from tekin site and my desktop is using the software Randy emailed me.
__________________
Casterracing ZX1.5R
casterracing EX-1 Pro, SP Silver Arrow
TOP Racing Scythe, SP 17.5, SP GT Pro 2.0
TOP Racing Scythe, SP 4.5 V2, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
TOP Racing Scythe, SP 13.5, Hobbywing Xerun 120SD 2.0
razzor is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 01:42 AM   #4085
Tech Master
 
over gear's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: SoCal
Posts: 1,096
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Skitee View Post
Yes sometimes the sensors/sensor board in the motor can develop a problem for no reason.

Have you tried doing a factory default reset on your ESC ? Then re-load your current version of software onto the ESC . I'm sure you're aware but just in case you aren't, you will have to redo the ESC/Radio setup too.
thanks for your help. my motor seems to be working normal now.
over gear is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 01:48 AM   #4086
Tech Elite
 
corallyman's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Edmonds, Wash
Posts: 4,564
Trader Rating: 99 (100%+)
Default

Still not working......the search for answers continues.

Steve
__________________
Team ORCA / ORCA USA / Pro Spec
Serpent America / Team Serpent S411 ERYX / On Point Racing OP12C, S120 / Xceed Products
Hangar 30 / Seattle RC Racers
Fasttrax Racing Series / NORA On Road Series
corallyman is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 02:49 AM   #4087
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2006
Location: Holland
Posts: 123
Default

Quote:
Originally Posted by DG Designs View Post
so when do we get a version for the enlightened
Yes, please when do the mortals get their hands on a new version? I'm tired of being whooped by SPX all the time...lol
__________________
_____________________________________________
Tamiya TRF 417, Fantom Racing
rcpoint is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 02:59 AM   #4088
Tech Champion
 
cannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: A total distraction
Posts: 7,266
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

If you are getting beaten by SPX you haven't got your Tekin set up well
__________________
www.feralbatteries.com ........... new website
cannon is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:16 AM   #4089
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2006
Location: Holland
Posts: 123
Default

Quote:
Originally Posted by cannon View Post
If you are getting beaten by SPX you haven't got your Tekin set up well
Talking about a track with 250ft backstraight and 350ft full throttle. SPX rules on big tracks for now (talking from experience). I have driven with SPX (borrowed from a friend) and was faster in top speed and lap time. So if you have driven on these big tracks and still think my RS is not configured properly I will stand corrected and please tell me your secrets.
__________________
_____________________________________________
Tamiya TRF 417, Fantom Racing
rcpoint is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:19 AM   #4090
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by cannon View Post
If you are getting beaten by SPX you haven't got your Tekin set up well
I now fore sure he will never beat the SPX on that track with any setup on his Tekin.
The straight is longer than most of the tracks.


I hope it will come soon because i have a race coming on a track that's to long for the current software. Don't have the same top speed as the GM and the SPX.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 03:36 AM   #4091
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2006
Location: Holland
Posts: 123
Default

Just for comparison, two runs first with RS PRO, second one with SPX.



Next one is with SPX:

__________________
_____________________________________________
Tamiya TRF 417, Fantom Racing

Last edited by rcpoint; 06-03-2009 at 08:08 AM.
rcpoint is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 04:07 AM   #4092
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by rcpoint View Post
Just for comparison, two runs first with RS PRO, second one with SPX.



Next one is with SPX:

Witch motor?
because the Tekin Redline motor 10,5T goes with a SPX 77,1km/h
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 04:08 AM   #4093
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2006
Location: Holland
Posts: 123
Default

13.5 Orion (no timing on the motor)
__________________
_____________________________________________
Tamiya TRF 417, Fantom Racing
rcpoint is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 04:15 AM   #4094
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

Quote:
Originally Posted by rcpoint View Post
13.5 Orion (no timing on the motor)
Tekin with standart timing so 12 and not more goes already faster.
I think that when you use timing on the motor that you go over the 80km/h

There motor is good just like there speedo. now the turbo and you have the fastest combination in your hands when you use the redline motor and tekin speedo.
I see that the difference is smaller than i expected.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2009, 07:52 AM   #4095
Tech Champion
 
Join Date: Jan 2004
Location: Rockville, MD
Posts: 5,058
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by corallyman View Post
Razzer,

So when you click on the software icon, does the interface "open" then say its not seeing it, then does it close and then come back?

When my interface doesn't recognize it, it waits for a couple seconds, then closes the interface and doesn't seem to come back at all. I'll try it though, thanks for the suggestion.

Steve
I had the same problem. The connection between the hotwire and the usb is not going in the whole way. You have to squesse them together. Somethimes you have to hold them together for the duration of when you are using it. Hope this helps.
__________________
Steve Walter
Sweep Racing USA/ Speed Passion USA/ Karens Famous Cookies (Transporter)
SRW141 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:57 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net