R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-20-2012, 05:04 PM   #23011
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by rosko View Post
Just installed my rs pro in my tc 17.5 blinky and the brakes are horrible. Any suggestions?
What radio? What software? What settings?
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 05:05 PM   #23012
Tech Master
 
Madulla's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Location: Calgary
Posts: 1,039
Default

Turn on Active Braking in Hotwire.
__________________
Hobbywing North America Team Driver
hobbywingdirect.com
Madulla is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 05:55 PM   #23013
Tech Master
 
YoDog's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Lompoc, Ca.
Posts: 1,675
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rosko View Post
Just installed my rs pro in my tc 17.5 blinky and the brakes are horrible. Any suggestions?
What firmware are you running?
YoDog is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 05:57 PM   #23014
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,460
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
What radio? What software? What settings?
Trims on your TX at 12o'clock. EPA at 100%. Recalibrate RS to TX. If not useing Hotwire, adjust LED2 Brake stength. You may have to readjust drag brake(LED1). The two has effect on both Brakes & Drag brake. Randy will set you straight on it.

Good Luck!

I like adjusting by LEDs on RS so can be acqainted by useing them before I use the Hotwire. Hotwire covers the hidden files, Boost etc.
Geezatec is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 08:24 PM   #23015
Tech Master
 
rosko's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,068
Default

Well i using trinity d3.5 17.5 blinky mode, a m11 radio epa was set at 100%on throttle and brake. I tried 212 i believe and 223, on the 223 i did try the active brake. I did rebind my radio and esc. I all seems fine wile holding the car but on the track with full brake the car could roll 10 feet or so and if i hold full brake and push the car by hand there is very little resistance. With other esc if i did that i could pretty much lock up the wheels.
rosko is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 08:43 PM   #23016
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,460
Default

Quote:
Originally Posted by rosko View Post
Well i using trinity d3.5 17.5 blinky mode, a m11 radio epa was set at 100%on throttle and brake. I tried 212 i believe and 223, on the 223 i did try the active brake. I did rebind my radio and esc. I all seems fine wile holding the car but on the track with full brake the car could roll 10 feet or so and if i hold full brake and push the car by hand there is very little resistance. With other esc if i did that i could pretty much lock up the wheels.
on the RS, press mode button 2 times, the tell me how many LED are on. LED's 1-7.
Geezatec is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 08:53 PM   #23017
Tech Elite
 
Join Date: Dec 2004
Location: Marietta, Ga
Posts: 2,102
Trader Rating: 60 (100%+)
Default

Go into hotwire and go back to default settings. Then change to blinky and set your motor to blfw. I had the same issue for f1 and did what I just said to fix it.
PROMODVETTE is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2012, 11:36 PM   #23018
Tech Master
 
rosko's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,068
Default

Ok ill try thst a post back
rosko is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 08:11 AM   #23019
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by rosko View Post
Well i using trinity d3.5 17.5 blinky mode, a m11 radio epa was set at 100%on throttle and brake. I tried 212 i believe and 223, on the 223 i did try the active brake. I did rebind my radio and esc. I all seems fine wile holding the car but on the track with full brake the car could roll 10 feet or so and if i hold full brake and push the car by hand there is very little resistance. With other esc if i did that i could pretty much lock up the wheels.
With the car on the table, hit full brakes. Do all the led's light up and flash like this:

__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 08:59 AM   #23020
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,460
Default

Quote:
Originally Posted by rosko View Post
Well i using trinity d3.5 17.5 blinky mode, a m11 radio epa was set at 100%on throttle and brake. I tried 212 i believe and 223, on the 223 i did try the active brake. I did rebind my radio and esc. I all seems fine wile holding the car but on the track with full brake the car could roll 10 feet or so and if i hold full brake and push the car by hand there is very little resistance. With other esc if i did that i could pretty much lock up the wheels.
Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
With the car on the table, hit full brakes. Do all the led's light up and flash like this:

Term Rebinding, only refers to communication with TX to RX. Recalibtation refer to RS(tekins) to motor. Anyway!

Randy shows you how the Tekin should look like with the break on. The M11 can be adjusted by EXP, Exponential of strength you want for braking and Throttle, adjust the sensivity of trigger. You may see how it works. M11 you can go up to 100%+/-. But, should go up to 60%+/- with electronics.
Geezatec is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 10:59 AM   #23021
Tech Master
 
rosko's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,068
Default

Yes my led lights come on just like that when i ease into full brakes. I also tried he exp in my radio which didnt wrk either. Ive had a tekin before a few years ago and the brakes were a little on the weak side but they had came out with a new software and that fixed it, but my brakes now are useless
rosko is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 12:16 PM   #23022
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Rosko, it has to be your setup or what you're using with the Tekin. The brakes are more than sufficient. Do you have any push control set on? Are you talking about drag brake?

I'd like to see a screen shot of your dashboard on the Hotwire.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 12:25 PM   #23023
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2002
Location: Pasadena, CA
Posts: 2,520
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

I have 9 Tekin RSs and the brakes are some of the strongest of any speed control i've used. Are you sure the speedo isn't damaged? Maybe your brake FETs are blown?
DOTMAN is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 01:14 PM   #23024
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,460
Default

Quote:
Originally Posted by Geezatec View Post
Trims on your TX at 12o'clock. EPA at 100%. Recalibrate RS to TX. If not useing Hotwire, adjust LED2 Brake stength. You may have to readjust drag brake(LED1). The two has effect on both Brakes & Drag brake. Randy will set you straight on it.

Good Luck!

I like adjusting by LEDs on RS so can be acqainted by useing them before I use the Hotwire. Hotwire covers the hidden files, Boost etc.
Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Rosko, it has to be your setup or what you're using with the Tekin. The brakes are more than sufficient. Do you have any push control set on? Are you talking about drag brake?

I'd like to see a screen shot of your dashboard on the Hotwire.
I asked that in my earlier post Randy, with no reply. Mode button once will tell us where it setting. I case of no Hotwire. Drag brake and braking Follow each other dont they. Also depend on how old is the motor, correct Randy?
Geezatec is offline   Reply With Quote
Old 12-21-2012, 06:32 PM   #23025
Tech Master
 
rosko's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1,068
Default

My motor and ecs are a week old. Ill post a pic of my dashboard. When i press mode button one time one led light comes on closest to the mode button then three led lights comes on far left and right one in the middle then the blinky mode lights come back on and then about every 3 seconds or so one led light closest to the mode button flashes then back to blinky
rosko is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:42 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net