R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-16-2012, 04:39 PM   #22906
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by Autod View Post
did some testing this saturday. put in a x12 8,5 i had here, and it works fine, like a rocket.. put the 5.5 in another friends car with a MMP esc, and it was SLOW...maybe worse than before.. not responding to endbell timing or timing from esc, tried 2 sensor wires, i dit not have any new wires but they have been working fine always before..

i suspect sensorboard??

any idea?
Yup, sounds like it.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 08:31 AM   #22907
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2011
Location: Norway
Posts: 27
Default

ok, thats to bad.. engine is brand new... is it a easy fiks? tried to open and take apart the motor but did not take out the sensorboard..
__________________
Tekin. LRP X12. Futaba. Xray T3. Xray NT1. Serpent S120
Autod is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 02:09 PM   #22908
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

anyone used the RS for 17.5 boosted 2s WGT ???

need a set up for a race on an indoor medium grip carpet track ???

Thans Phil
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 08:21 PM   #22909
Tech Initiate
 
zerocool77's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kuching, Sarawak, Malaysia
Posts: 40
Send a message via Yahoo to zerocool77
Default

Hi all, i got problem with tekin rs pro esc, run 5 min, before it become slow, like my battery low, but i check the battery, it still got power, sometime 70% 7.9v... I have change the sensor wire and already try other motor, also got same problem, please advice...
__________________
~ Team Putra Serpent, Kch ~
zerocool77 is offline   Reply With Quote
Old 10-17-2012, 10:10 PM   #22910
Tech Master
 
YoDog's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Lompoc, Ca.
Posts: 1,675
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by zerocool77 View Post
Hi all, i got problem with tekin rs pro esc, run 5 min, before it become slow, like my battery low, but i check the battery, it still got power, sometime 70% 7.9v... I have change the sensor wire and already try other motor, also got same problem, please advice...
You need to post your setup.
We know nothing about what you are doing aside from what speedo you're using and how long till it craps out.
It's likely you have too much timing.
YoDog is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 04:36 AM   #22911
Uga
Tech Regular
 
Uga's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: By the Baltic Sea
Posts: 441
Default

Quote:
Originally Posted by sidecarphil1 View Post
anyone used the RS for 17.5 boosted 2s WGT ???

need a set up for a race on an indoor medium grip carpet track ???

Thans Phil
Yup, that's what we all run in my area. Will try to remember to make a screesnshot for you during the weekend. Haven't run it for several months, so I don't quite remember all the details..
__________________
-=Xray XB4=-
-=Xray XB8E=-
-=Schumacher Cougar KF2=-
-=Awesomatix A800X=-
Racing in Latvia
Uga is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 09:59 AM   #22912
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by zerocool77 View Post
Hi all, i got problem with tekin rs pro esc, run 5 min, before it become slow, like my battery low, but i check the battery, it still got power, sometime 70% 7.9v... I have change the sensor wire and already try other motor, also got same problem, please advice...
We need to know all of your settings in the esc, motor timing, motor brand and wind, battery you're using,etc.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 10:13 AM   #22913
Tech Elite
 
metalracer2's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Riverside, CA
Posts: 2,548
Trader Rating: 20 (100%+)
Send a message via AIM to metalracer2
Default

Randy
Last weekend i was running my buggy and it would kogg from a stand still. i changed the sensor wire and ran the buggy last night. it worked fine for one run then started kogging again. i changed the motor thinking the sensor boared went out. ran the buggy again and it started kogging. as long as i'm moving it will not kogg. once the buggy comes to a stop and i start to go it will kogg.
what do you think might be causing this? could the cap be bad?
__________________
First you forget names, then you forget faces. Next you forget to pull your zipper up and finally, you forget to pull it down.
Team BOOZE CRUISEN!
Rides....
AE B4.1W AE T4.1
metalracer2 is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 10:15 AM   #22914
Tech Elite
 
BoneCrusher's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary, Alberta
Posts: 2,195
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Looking for setup advice for the following please. Track indoor ozite, medium grip. Approximately 40 x 80 feet. Been to the Tekin website already but didnít find what I was looking for.

1. 10.5 boosted Touring Car, 2s

2. 10.5 boosted 12th scale, 1s

3. 13.5 boosted WGT, 1s (Tekin website had Cyrul and Dumas setup but without rollout)

Any starting point would be of great help!

Ivan
__________________
ARC R10, 12R5.1, Tamiya Mini, MTS FFv2 Pro, Exotek F1
carcar.ca
BoneCrusher is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 07:26 PM   #22915
Tech Fanatic
 
BCbud's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2009
Location: Victoria BC Canada
Posts: 758
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by BoneCrusher View Post
Looking for setup advice for the following please. Track indoor ozite, medium grip. Approximately 40 x 80 feet. Been to the Tekin website already but didn’t find what I was looking for.

1. 10.5 boosted Touring Car, 2s

2. 10.5 boosted 12th scale, 1s

3. 13.5 boosted WGT, 1s (Tekin website had Cyrul and Dumas setup but without rollout)

Any starting point would be of great help!

Ivan
------------------------WGT--------1/12th 10.5
Throttle profile-----------3------------3
Curent limit-------------off-----------off
Throttle min-------------3------------4
Drag brake--------------10-----------25
Brake strength----------100----------100
Revers speed-----------off-----------off
Neutral width-----------25-----------30
Active brake------------off----------off
Start RPM-------------1496---------893
End RPM--------------7495---------20068
Turbo deley------------.22-----------.26
Ramp------------------2-------------2
Boost-----------------48------------45
turbo-----------------10------------10
Endbell----------------0-------------0
Rollout----------------65------------70

The 1/12th 10.5 is what I was running outdoor on a larger track and I have not had a chance to try it on the carpet yet. I do not run 10.5 boosted touring so I can not help out there. The WGT is also my outdoor setup but I put it on the carpet for some laps and it worked quite well.

I am still tuning these settings but I hope this will get you started.

Neil.
__________________
Xray NT1 - Xray T4 2013 TC - Xray T4 2013 VTA - CRCgenX10 - CRCgenX - CRCgenXi - Slash 4X4 with LCG conversion -Associated RC8Be - Xray XB4 - DX3R PRO
Recycled teenager.
www.irocc.ca ; www.corvictoria.com ; http://www.wcics.ca/
I will not send Pay Pal as a gift or add fees to the price so DO NOT ASK!

Last edited by BCbud; 10-18-2012 at 08:52 PM. Reason: Added rollout.
BCbud is offline   Reply With Quote
Old 10-18-2012, 11:26 PM   #22916
Tech Elite
 
BoneCrusher's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary, Alberta
Posts: 2,195
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by BCbud View Post
------------------------WGT--------1/12th 10.5
Throttle profile-----------3------------3
Curent limit-------------off-----------off
Throttle min-------------3------------4
Drag brake--------------10-----------25
Brake strength----------100----------100
Revers speed-----------off-----------off
Neutral width-----------25-----------30
Active brake------------off----------off
Start RPM-------------1496---------893
End RPM--------------7495---------20068
Turbo deley------------.22-----------.26
Ramp------------------2-------------2
Boost-----------------48------------45
turbo-----------------10------------10
Endbell----------------0-------------0
Rollout----------------65------------70

The 1/12th 10.5 is what I was running outdoor on a larger track and I have not had a chance to try it on the carpet yet. I do not run 10.5 boosted touring so I can not help out there. The WGT is also my outdoor setup but I put it on the carpet for some laps and it worked quite well.

I am still tuning these settings but I hope this will get you started.

Neil.
Thanks Neil!

You guys on the Island have the experience in these classes so that's definitely a good starting point. The first WCICS race is next weekend in Edmonton so hope to get them tested before the race.

Now looking for 10.5 Boosted TC as my last year's boosted 13.5 is gonna get killed down the straight!

Ivan
__________________
ARC R10, 12R5.1, Tamiya Mini, MTS FFv2 Pro, Exotek F1
carcar.ca
BoneCrusher is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2012, 03:16 AM   #22917
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 385
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Hey guys. Can anyone please help me with a setup?
Xray T3 (T4 next week)
Rs Pro
17.5 Fantom Ion 4

The track ill be racing on is at Logan in QLD Australia.
Thanks in advance for any suggestions.
ACE111 is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2012, 03:20 AM   #22918
Tech Regular
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 385
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

.

Last edited by ACE111; 10-20-2012 at 03:24 AM. Reason: Double post
ACE111 is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2012, 06:29 PM   #22919
Tech Initiate
 
zerocool77's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Kuching, Sarawak, Malaysia
Posts: 40
Send a message via Yahoo to zerocool77
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
We need to know all of your settings in the esc, motor timing, motor brand and wind, battery you're using,etc.
Motor: Redline 10.5t
Rotor: 12.5mm (standard)
Endbell Timing: 12 (factory default)
Gearing: 7.2
Battery: orca 6500mAh 70C
Throttle profile: 3
Curent limit: off
Throttle min: max
Drag brake: off
Brake strength: 90
Revers speed: off
Neutral width: off
Active brake: 10
Start RPM: 6000
End RPM: 25000
Turbo delay: 0.08
Ramp: 2
Boost: 50
Turbo: 15
__________________
~ Team Putra Serpent, Kch ~
zerocool77 is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2012, 03:17 AM   #22920
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2011
Location: Norway
Posts: 27
Default

where can i buy a sensorboard for tekin redline? and is there a guide on how to change it?
__________________
Tekin. LRP X12. Futaba. Xray T3. Xray NT1. Serpent S120
Autod is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:57 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net