R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-10-2012, 10:06 AM   #22291
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2012
Location: Estonia
Posts: 35
Default

Hi Randy
I have a bit more technical question for you.
I`ve searched but there does not seem to be much of information about the technical side of things.
What do boost and turbo actually do ?
To my understanding it seems that turbo changes the length of a timing window the coil is "fired" and the boost just moves the window- am i close?
Allso iŽd like to know from what are the value ranges in your software derived from?

Hope you can educate me
Thanks in advance
Marten
Marten is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 10:09 AM   #22292
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 220
Default

Have a read of:

http://www.teamtekin.com/hotwire_RS.html

or

http://www.carsrcracing.co.uk/?p=188

they should help explain what does what
__________________
http://rcgtpancars.blogspot.com/
chris_blakey is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 10:18 AM   #22293
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2012
Location: Estonia
Posts: 35
Default

Thanks, but i`ve read those.
What i`m wondering is if the window of coil being powered in degrees changes when using boost/turbo compared to mechanical timing/no boost
Marten is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 12:16 PM   #22294
Tech Champion
 
touringdriver's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2007
Location: RICKY RACERVILLE
Posts: 5,203
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

can someone help me out with an honest answer please?
is TP1 mode on a pro the same as being in (BLINKY) mode?
__________________
Proudly Sponsored by: Mr. Crash Racing, RickyRacer lidz & Ebay..
Rock Chalk Jayhawks
2014 Subway Cup & Dee and Mees On-road Race Schedule:
http://www.rctech.net/forum/kansas-m...l#post11891510
touringdriver is offline   Reply With Quote
Old 03-10-2012, 12:37 PM   #22295
Tech Fanatic
 
Join Date: Aug 2011
Location: Bourbonnais, IL
Posts: 760
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by touringdriver View Post
can someone help me out with an honest answer please?
is TP1 mode on a pro the same as being in (BLINKY) mode?

TP1 is Blinky mode.
__________________
DEX210 | DESC210 | TC6.1WC | B5m
Eclipse Hobbies & Raceway Bradley, IL | Sticky Kicks |
Bodies by P.C.R. Problem Child Racing|
Walkman is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 03:51 PM   #22296
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by Marten View Post
Hi Randy
I have a bit more technical question for you.
I`ve searched but there does not seem to be much of information about the technical side of things.
What do boost and turbo actually do ?
To my understanding it seems that turbo changes the length of a timing window the coil is "fired" and the boost just moves the window- am i close?
Allso iŽd like to know from what are the value ranges in your software derived from?

Hope you can educate me
Thanks in advance
Marten
Sorry but you're asking me/us to educate you on our secret sauce. Not gonna happen
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 04:42 PM   #22297
Tech Regular
 
jsr555's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canberra, Aus.
Posts: 362
Trader Rating: 17 (100%+)
Default Throttle profiles

Ok, what am I doing wrong?

I have just loaded 223 and in the timing window I can only access the boost and RPM adjustments when I select C1 and C2... When I am in TP2 to 5.. I can not adjust the Boost, turbo or RPM's... Infact I do not have the option, the controls are not even present.

Also, regardless of what throttle profile I select, the dashboard always says 3. Even when checking the spec mode box
__________________
Xray T4 & HPI/HB Pro 5 - Powered by Hobbywing

SQ: HPI RS Pro -HPI RS Pro 2 - HPI Pro 3 - HPI Pro ?? - HPI Pro 5
jsr555 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 04:51 PM   #22298
Tech Master
 
Dog Bone's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Calgary, AB
Posts: 1,411
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by jsr555 View Post
Ok, what am I doing wrong?

I have just loaded 223 and in the timing window I can only access the boost and RPM adjustments when I select C1 and C2... When I am in TP2 to 5.. I can not adjust the Boost, turbo or RPM's... Infact I do not have the option, the controls are not even present.

Also, regardless of what throttle profile I select, the dashboard always says 3. Even when checking the spec mode box
Make sure the 'Sensored' check box is checked. Once you do that, you'll have access to turbo and boost.
__________________
Ken Miller
T4 2015
CRC Twenty5
Dog Bone is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 04:51 PM   #22299
Tech Champion
 
Still Bill's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Reno, NV
Posts: 7,234
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by jsr555 View Post
Ok, what am I doing wrong?

I have just loaded 223 and in the timing window I can only access the boost and RPM adjustments when I select C1 and C2... When I am in TP2 to 5.. I can not adjust the Boost, turbo or RPM's... Infact I do not have the option, the controls are not even present.

Also, regardless of what throttle profile I select, the dashboard always says 3. Even when checking the spec mode box
+
__________________
Constantly evolving CRC WGT and WGT-R/T...Carpet & Asphalt...All thanks to Team CRC.

And a pair of Associated B6 buggies for turf and clay tracks.
Still Bill is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 05:20 PM   #22300
Tech Regular
 
jsr555's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canberra, Aus.
Posts: 362
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Dog Bone View Post
Make sure the 'Sensored' check box is checked. Once you do that, you'll have access to turbo and boost.
Thanks, but it doesn't matter. In the timing window I have to go to C1 to get the sensored box option. I select it, then once I go to TP 5... all the timing and boost options disapear again.
__________________
Xray T4 & HPI/HB Pro 5 - Powered by Hobbywing

SQ: HPI RS Pro -HPI RS Pro 2 - HPI Pro 3 - HPI Pro ?? - HPI Pro 5
jsr555 is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 05:25 PM   #22301
Regional Moderator
 
CarbonJoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,661
Default

Quote:
Originally Posted by jsr555 View Post
Thanks, but it doesn't matter. In the timing window I have to go to C1 to get the sensored box option. I select it, then once I go to TP 5... all the timing and boost options disapear again.
Aren't TP1 - TP5 all fixed, preset timing / boost profiles? C1 and C2 are the custom profiles, where you can change all of the settings.
__________________
*** The Gate - Celebrating 8 years at the same location ***
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car
CarbonJoe is offline   Reply With Quote
Old 03-11-2012, 05:30 PM   #22302
Regional Moderator
 
CarbonJoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,661
Default

Yep, TP1 - TP5 are fixed. See the User Guide (scroll down about half way):

http://www.teamtekin.com/hotwire_RS.html
__________________
*** The Gate - Celebrating 8 years at the same location ***
The difference between genius and stupidity is that genius has its limits. - Albert Einstein
Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car
CarbonJoe is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2012, 02:19 AM   #22303
Tech Regular
 
jsr555's Avatar
 
Join Date: Aug 2009
Location: Canberra, Aus.
Posts: 362
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Thanks. Makes sense now, (after reading the guide...)

But just so I do not think I am going crazy, tell me, with 212, when using say TP3. You could change boost, timing and RPM etc... Yes?

Quote:
Originally Posted by CarbonJoe View Post
Yep, TP1 - TP5 are fixed. See the User Guide (scroll down about half way):

http://www.teamtekin.com/hotwire_RS.html
__________________
Xray T4 & HPI/HB Pro 5 - Powered by Hobbywing

SQ: HPI RS Pro -HPI RS Pro 2 - HPI Pro 3 - HPI Pro ?? - HPI Pro 5
jsr555 is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2012, 03:24 AM   #22304
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2009
Location: Denmark
Posts: 562
Default

Quote:
Originally Posted by jsr555 View Post
Thanks. Makes sense now, (after reading the guide...)

But just so I do not think I am going crazy, tell me, with 212, when using say TP3. You could change boost, timing and RPM etc... Yes?
No. You may be thinking about throttle profile instead of timing profile. Timing profile 1-5 are presets (both in 212 and 223), and only C1 and C2 are customizable.
__________________
Niklas Hansen
Team TCHobby / Team Upgrade-RC
Tamiya TRF417 / Speed Passion GT2.0 / Speed Passion V3 motors.
Nilks is offline   Reply With Quote
Old 03-12-2012, 03:51 AM   #22305
Tech Initiate
 
Join Date: Feb 2012
Location: Estonia
Posts: 35
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Sorry but you're asking me/us to educate you on our secret sauce. Not gonna happen
That is what i was afraid you answer
Can you just give me just a simple answer- Is window width(deg) static or is it changing?
Marten is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:58 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net