R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-13-2012, 06:42 PM   #21931
Tech Fanatic
 
Join Date: Aug 2011
Location: Bourbonnais, IL
Posts: 760
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Con View Post
Here is my setup
LRP X12
4 dot timing on motor(-10*)
boost 50
5xxx start
18500end
10 turbo
2ramp
.5 delay
VC 2s
sensored onle
bl forward only with brake
push off
drag br off
brake str 100
rev off
throt min 10
neut width 7
brake min 10
track size is 40by 90 feet.
This is the exact same as i used for 212. Lower speed brakes are fine. But at the end of the straight the brakes are very weak. took me by surprize the first time.
Everything else is very good
The other problem that I am having is that hotwire program dosen't look or work quite right... If I use the up and down arrows to adjust settings it goes to the "curves" screen.I can use the slider just fine tho. Same with selcting sensord only and locked spec. I can't see all the motor type adjustments just the first two letters BL andBR the rest is covered by the setup notes. Same with the turbo delay numbers they are half there

is every one using the full or the expess setup
I have tried both the EXE and the ZIP with the same results
I am useing windows 7. Am I missing somthing with the install or deleting 212
Thanks in advance Randy

I downloaded the ZIP file, and used the full setup install.
__________________
DEX210 | DESC210 | TC6.1WC | B5m
Eclipse Hobbies & Raceway Bradley, IL | Sticky Kicks |
Bodies by P.C.R. Problem Child Racing|
Walkman is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 06:45 PM   #21932
Con
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brownsville Ont Canada
Posts: 178
Default

Do you have any of the problems with the program that I am decribing?
Con is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 06:57 PM   #21933
Tech Fanatic
 
Join Date: Aug 2011
Location: Bourbonnais, IL
Posts: 760
Trader Rating: 29 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Con View Post
Do you have any of the problems with the program that I am decribing?

Nope, works as it should.
Attached Thumbnails
Tekin RS ESC sensored-.jpg  
__________________
DEX210 | DESC210 | TC6.1WC | B5m
Eclipse Hobbies & Raceway Bradley, IL | Sticky Kicks |
Bodies by P.C.R. Problem Child Racing|
Walkman is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 06:58 PM   #21934
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 925
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Con View Post
Do you have any of the problems with the program that I am decribing?
Did you recalibrate your radio to the ESC before you changed any settings. I helped a few people out this weekend at the track, and the RS would act funny if you did not calibrate before changing the default settings. I don't know why, but it just would not work correctly. So after playing around a bit, I decided to update again, then disconnect, calibrate, reconnect and adjust. That seemed to be the trick. I thought the brakes were fine. We are running boosted SC and it had more than enough brakes coming off the straights.
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 07:25 PM   #21935
Con
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brownsville Ont Canada
Posts: 178
Default

Walkmans screen looks much better then mine. I think somthing is corupting my downlaod or install. if this gets fixed I think my brake issue may be fixed

Macdude... I have tried before, and after and also tried a factory reset
Con is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 07:44 PM   #21936
Tech Regular
 
EskimoGangsta's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 306
Trader Rating: 1 (100%+)
Send a message via AIM to EskimoGangsta Send a message via MSN to EskimoGangsta Send a message via Skype™ to EskimoGangsta
Default

Quote:
Originally Posted by Con View Post
Walkmans screen looks much better then mine. I think somthing is corupting my downlaod or install. if this gets fixed I think my brake issue may be fixed

Macdude... I have tried before, and after and also tried a factory reset
That's how my interface looks to.
__________________
Live, Laugh, RC
EskimoGangsta is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 08:18 PM   #21937
Con
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brownsville Ont Canada
Posts: 178
Default

Its the same as my interface too,except the FW is half covered by the setup notes.
If I click on the up and down arrows on top and below the sliders it goes to the "curves" page.
Con is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 09:02 PM   #21938
Tech Elite
 
bkspeedo's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fort Fun, CO
Posts: 3,139
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

If any of you are running the Hotwire app on a mini laptop you should think about installing the tool in "Express mode". This eliminates most of the graphics so the Hotwire dialog takes up less space.
__________________
Brent Klingforth
Sponsors: Awesomatix USA ~ Roche USA ~ ORCA ~ AVID Bearings ~ R1 Wurks
TQ Wire ~ Montech ~ WTF ~ BSR Racing Tires ~ 2mm Design ~ Helix Designs
5280 Raceway
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 19-22nd 2018 @ www.milehighindoorchamps.com
bkspeedo is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2012, 09:16 PM   #21939
Con
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2007
Location: Brownsville Ont Canada
Posts: 178
Default

I tried that too....no change. I am running a regular laptop tho.
Con is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2012, 12:31 AM   #21940
Tech Initiate
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 36
Default help

hi guy ive go a rs esc and a lrp 21.5 motor can someone help me to get some speed and cooler temps and the track i race on is open track with medium traction and a long striaght thanks guys.. and fdr is 5.32 ratio
bunny32 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2012, 12:57 AM   #21941
Tech Master
 
Chris Adams's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Dallas,Texas
Posts: 1,003
Default

I went from the old software to the new stuff and can honestly say that I could tell a difference before I set the car on the track. Pulling minimal throttle produced a reaction out of the motor compared to the previous versions of software. Maybe ive gone crazy but I think I know what im talking about.
__________________
TEXASEOS.net, RcAmerica, Xray, Hudy, Protoform, Orca, Avid, 2mm Designs, Ulti Tires America

Texas EOS 2018!
Chris Adams is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2012, 07:15 AM   #21942
Tech Elite
 
L.Fairtrace's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Beyond the Wall
Posts: 3,773
Trader Rating: 23 (100%+)
Send a message via AIM to L.Fairtrace
Default

Quote:
Originally Posted by bunny32 View Post
hi guy ive go a rs esc and a lrp 21.5 motor can someone help me to get some speed and cooler temps and the track i race on is open track with medium traction and a long striaght thanks guys.. and fdr is 5.32 ratio
You probably have to run that 21.5 in the 3.5 FDR range maybe lower. I have never run a 21.5 but in 17.5 blinky guys run in the mid to high 3s on a 100 foot straight away track.
__________________
Awesomatix USA - EaMotorsports - RocheUSA - MonTech - Sanwa - BSR Racing Tires - TQ Wire - Solaris Racing Tires - Side Piece Racing

180 and 360 Raceway. Best on the East Coast. Take your pick
L.Fairtrace is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2012, 08:05 AM   #21943
Tech Elite
 
bkspeedo's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Nov 2007
Location: Fort Fun, CO
Posts: 3,139
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Chris Adams View Post
I went from the old software to the new stuff and can honestly say that I could tell a difference before I set the car on the track. Pulling minimal throttle produced a reaction out of the motor compared to the previous versions of software. Maybe ive gone crazy but I think I know what im talking about.
I agree Chris, the new software definitely has more low end throttle response. It now feels very linear from bottom to top. Have not run in timing mode yet. Hopefully they smoothed out the transition from Boost to Turbo. This is were other ESC's felt way better.

If you've been running a Tekin for along time it will take some adjustment, especially with lower turn motors.

Has anyone that's had this software for 3-4 months played with throttle profiles yet? Especially for 17.5 NT TC. I'm curious if deviating from profile 3 (Linear) makes you faster.
__________________
Brent Klingforth
Sponsors: Awesomatix USA ~ Roche USA ~ ORCA ~ AVID Bearings ~ R1 Wurks
TQ Wire ~ Montech ~ WTF ~ BSR Racing Tires ~ 2mm Design ~ Helix Designs
5280 Raceway
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 19-22nd 2018 @ www.milehighindoorchamps.com
bkspeedo is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2012, 10:41 AM   #21944
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by Con View Post
Here is my setup
LRP X12
4 dot timing on motor(-10*)
boost 50
5xxx start
18500end
10 turbo
2ramp
.5 delay
VC 2s
sensored onle
bl forward only with brake
push off
drag br off
brake str 100
rev off
throt min 10
neut width 7
brake min 10
track size is 40by 90 feet.
This is the exact same as i used for 212. Lower speed brakes are fine. But at the end of the straight the brakes are very weak. took me by surprize the first time.
Everything else is very good
The other problem that I am having is that hotwire program dosen't look or work quite right... If I use the up and down arrows to adjust settings it goes to the "curves" screen.I can use the slider just fine tho. Same with selcting sensord only and locked spec. I can't see all the motor type adjustments just the first two letters BL andBR the rest is covered by the setup notes. Same with the turbo delay numbers they are half there

is every one using the full or the expess setup
I have tried both the EXE and the ZIP with the same results
I am useing windows 7. Am I missing somthing with the install or deleting 212
Thanks in advance Randy
Your setup looks fine. If you need to verify your software version plug ONLY the hotwire into the computer, launch the software and hit "help" and verify the version : 8.2.2
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2012, 12:20 PM   #21945
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 157
Send a message via AIM to Matt W
Default Motor temp

Does the motor run any cooler with the 222 software over the 212?
Matt W is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:51 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net