Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Tekin RS ESC sensored >

Tekin RS ESC sensored

Tekin RS ESC sensored

Reply

Old 02-11-2012, 07:19 PM
  #21856  
Tech Elite
iTrader: (1)
 
Join Date: May 2003
Location: Northern & Central Illinois
Posts: 4,337
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Joe Maxey View Post
I lost the cap on my rs pro. Can I use the cap from my lrp sxx v2? Will it hurt my rs?

Thanks.
I don't know about that cross species breeding, you may end up with a mamba micro pro.

How do you lose a cap? Did it blow or break off? You could probably use the LRP but you may not even need it depending on what you're using it in and what motor you're using. Their caps are very reasonably priced and come two in a package in case you lose another.

One guy had one break off and was going home. He was told to race anyway and he ended up winning with the un-cap'd RS with no harm to it. Of course that was in a 2wd buggy running 17.5 Blinky.
AreCee is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 07:30 PM
  #21857  
Tech Master
iTrader: (13)
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 1,176
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Originally Posted by AreCee View Post
I don't know about that cross species breeding, you may end up with a mamba micro pro.

How do you lose a cap? Did it blow or break off? You could probably use the LRP but you may not even need it depending on what you're using it in and what motor you're using. Their caps are very reasonably priced and come two in a package in case you lose another.

One guy had one break off and was going home. He was told to race anyway and he ended up winning with the un-cap'd RS with no harm to it. Of course that was in a 2wd buggy running 17.5 Blinky.
I run blinky 17.5 sedan. I picked up the car off the track and hit the cap with my thumb and broke it off right at the cap. No big deal but I forgot to order a couple this last week. Wanted to go get some practice tomorrow but didnt want to hurt my esc. I will just order the right stuff and practice twice as hard next weekend.

Thanks for the help.
Joe Maxey is online now  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 08:31 PM
  #21858  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
EskimoGangsta's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 306
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by stiltskin View Post
222 Rocks.

No problems with weak breaking?
number of guys today at the track complained about the breaking including me. I was really close to going back to 212
EskimoGangsta is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 08:40 PM
  #21859  
Tech Champion
iTrader: (35)
 
cannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: A total distraction
Posts: 7,266
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Originally Posted by EskimoGangsta View Post
No problems with weak breaking?
number of guys today at the track complained about the breaking including me. I was really close to going back to 212
I would be surprised if that is the case as Tekin designed the 222 software to have a better and feel and stronger brakes.

What class were you running and out of interest what radio?
cannon is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 08:40 PM
  #21860  
Tech Champion
iTrader: (103)
 
stiltskin's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Virginia Beach
Posts: 5,391
Trader Rating: 103 (100%+)
Default

Originally Posted by EskimoGangsta View Post
No problems with weak breaking?
number of guys today at the track complained about the breaking including me. I was really close to going back to 212
I guess that would depend on the class. I was running stock 17.5 and had no issues at all. The throttle feel is way better than before and the brakes worked fine the 2-3 times that I actually had to use them.
stiltskin is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 08:41 PM
  #21861  
Tech Master
iTrader: (26)
 
Autocratic's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: Dallas, Tx
Posts: 1,690
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

For anyone that broke their capacitor, you don't need anything special to replace it.

Most hobby shops should have some kind of receiver capacitor.

Spektrum makes a nice one. Just get one, cut the wires, solder, and you're done.

Autocratic is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 08:48 PM
  #21862  
Tech Master
iTrader: (39)
 
gonzo416's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,938
Trader Rating: 39 (98%+)
Default

Finally got it! I downloaded through Internet Explorer instead of Google Chrome, and I directed it to my desktop(what a mess, all the files on the desktop), and I disabled my virus protection. Now my 13.5 Blinky car's throttle is not smooth the way it was with 212. Nothing but one problem after the other. This is way too much work.
gonzo416 is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 08:59 PM
  #21863  
Tech Master
iTrader: (39)
 
gonzo416's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,938
Trader Rating: 39 (98%+)
Default

This really sucks. The throttle is like an on/off switch. I should have just left the 212 in. So much for the trophy race!!!
I have 5 Tekins to reprogram back to 212. WTF
gonzo416 is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 09:11 PM
  #21864  
Tech Master
iTrader: (39)
 
gonzo416's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,938
Trader Rating: 39 (98%+)
Default

Back to 212 and now I can keep throttle steady at a low speed. Pheeww!
gonzo416 is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 09:23 PM
  #21865  
Tech Elite
iTrader: (23)
 
L.Fairtrace's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Beyond the Wall
Posts: 3,777
Trader Rating: 23 (100%+)
Default

Sometimes I wonder if I'm living in an alternate universe than some people on RCtech.

L.Fairtrace is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 09:45 PM
  #21866  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
EskimoGangsta's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 306
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by cannon View Post
I would be surprised if that is the case as Tekin designed the 222 software to have a better and feel and stronger brakes.

What class were you running and out of interest what radio?
Was running 17.5 boost tcs indoor carpet with 80ft straight
Radio is spectrum dx3 and since last summer have been pondering on m11x
Feel is much better, and power is the smoothest thing i've ever felt.
i made a new post about this to on this forum hoping someone from tekin will help. i'm not the only one having this problem at the track today.
EskimoGangsta is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 09:45 PM
  #21867  
Tech Fanatic
iTrader: (45)
 
oldrcr's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 779
Trader Rating: 45 (100%+)
Default

Originally Posted by L.Fairtrace View Post
Sometimes I wonder if I'm living in an alternate universe than some people on RCtech.

Glad I am on your side of that universe.

Just ran 222 today at our race, I had to turn down brakes a bit, but they were smoother. After a run and an adjustment, so was the throttle, and I was 3/10ths faster.

I'm happy.
oldrcr is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 10:04 PM
  #21868  
Tech Regular
iTrader: (1)
 
EskimoGangsta's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 306
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by oldrcr View Post
Glad I am on your side of that universe.

Just ran 222 today at our race, I had to turn down brakes a bit, but they were smoother. After a run and an adjustment, so was the throttle, and I was 3/10ths faster.

I'm happy.
I also ran faster lap times then normal, but i don't like not having the extra brake power if i ever needed it..
EskimoGangsta is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 10:13 PM
  #21869  
Tech Champion
iTrader: (27)
 
hanulec's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: @ the post office
Posts: 8,693
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

V222 is the hotness. 4.0 mod TC now works with an rs pro. Thanks fellas. Cannot wait for outdoor season ..
hanulec is offline  
Reply With Quote
Old 02-11-2012, 10:43 PM
  #21870  
Tech Elite
iTrader: (24)
 
303slowdown's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rapid City SD.
Posts: 2,299
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Originally Posted by EskimoGangsta View Post
I also ran faster lap times then normal, but i don't like not having the extra brake power if i ever needed it..
its all the extra timing they added in blinky ( just kidding , thanks Tekin for the update)
303slowdown is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service