R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-30-2011, 09:42 AM   #21376
Tech Champion
 
hanulec's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2007
Location: @ the post office
Posts: 8,562
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
This is also not true, at least with Tekin. All of our drivers know up front that they will share their setups with the public after the event is over. Part of being on our team. Believe it or not..your call.
+1
randy even lets us post setups he feels are funky. I remember Schreffs from IIC2010 .. there where a few settings around delay that he was concerned that a non-expert might get in trouble with.

The big thing is to make sure you check temps 2-3 min into the run to not melt down an aggressively configured package. Temps over 120F at 3 min might be too high. Ymmv.

Narrow rpm windows generate heat. Starting the rpm window too early generates heat. The new defaults of 5k/20k are very safe. Adjusting the end rpm is the beat first step for boosted TC.
__________________
FJ / ROAR #2-122945 / MaxRotation FPV Drone Racing / [email protected] Awesomatix USA / Wild Turbo Fan / Mon-Tech Racing / RocheRC USA / Side Piece /
LRP / John's BSR Tires / TeamEAM / TQ Wire / R1 / Team Scream / PCR / MIX
RacerLog wiki Awesomatix A700 / 2wd offroad 4 life
hanulec is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2011, 03:51 PM   #21377
Tech Master
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 1,238
Trader Rating: 20 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Hara did try gearing as low as 5.7 at one point but after watching the car and talking to him he went with my suggestion and went back towards the 6's. I take notes when I'm at larger races and working with team drivers. I track each run and note any changes we make both to esc and the car.

This gearing may not work at your home track. IF it's not the IIC 2011 layout I'd say you'll have to find your own gearing but my suggested range is a suitable starting point. Oh yeah..you have to drive like Atsushi also
Thanks for the clarification. I'm no Hara, but I can use this as a starting point before I tweak the settings for the track I run on. Did you also happen to take notes on his after run temps? Just wondering if he found a target temp specifically for that motor
goots is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 04:23 PM   #21378
Tech Master
 
ByteStream's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: 5280 Raceway
Posts: 1,146
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by ByteStream View Post

Randy,

Very diplomatic answer ... couple of questions though


Quote:
Originally Posted by Randy_Pike
The 1s esc application is something we've looked at and continue to look at.
Can you share some of the things you've looked into?


Quote:
Originally Posted by Randy_Pike
IF there is a demand it's our choice to fill it, or not.

Does Tekin see a demand at this time?


Quote:
Originally Posted by Randy_Pike
IF we see or feel there is need for a change then we begin working on it.

Does Tekin see a need for a change at this time?
Still looking for answers ...

While we wait ... we can add Orion to the list of manufacturers that are going to produce 1s speedo's - Vortex R10 Pro (1-2S)
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | KO Propo | Hobbywing HWNA | R1Wurks | BSR Tires
5280 Raceway - www.5280raceway.com
MILE HIGH INDOOR CHAMPS April 19-22nd 2018 @ www.milehighindoorchamps.com
ByteStream is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 08:22 PM   #21379
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2009
Location: Great Falls Montana
Posts: 34
Trader Rating: 2 (100%+)
Default Need some Help please

My RS has the first two and last two lights flashing and the motor wont go unless I give it a little help by turning the wheels. It ran fine the first two races and then wouldn't run for the third? According to the Tekin website this error code could mean that I have the wrong motor selected but when I checked it with my hot wire it is set for brushless. I've tried a new booster, receiver, sensor wire and a known good motor with no avail? Any ideas or help would be greatly appreciated..
Bob

Also if I turn the switch for the speed control on first the lights flash correctly on the speed control. If I turn the booster on first it flashes with the error code I noted above, but either way it wont run!
Bobinmt is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 08:34 PM   #21380
Tech Elite
 
Join Date: May 2003
Location: Northern & Central Illinois
Posts: 4,337
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Bobinmt View Post
My RS has the first two and last two lights flashing and the motor wont go unless I give it a little help by turning the wheels. It ran fine the first two races and then wouldn't run for the third? According to the Tekin website this error code could mean that I have the wrong motor selected but when I checked it with my hot wire it is set for brushless. I've tried a new booster, receiver, sensor wire and a known good motor with no avail? Any ideas or help would be greatly appreciated..
Bob

Also if I turn the switch for the speed control on first the lights flash correctly on the speed control. If I turn the booster on first it flashes with the error code I noted above, but either way it wont run!
One of the racers at the track I go to had the same issue. I was asked to help because of my experience with Tekin RS ESCs. I did the normal check out and then plugged in another receiver pack and it worked fine. The clue in his case was that it worked fine when turned on then flashed all the lights finally flashing 12 67. This told me that it wasn't receiving a signal from the radio. The receiver is a Spektrum which has a high low voltage threshold. The new receiver pack solved his problem (he wasn't charging the lipo pack properly).

This may not be your problem but woth a check.
AreCee is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2011, 08:53 PM   #21381
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2009
Location: Great Falls Montana
Posts: 34
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by AreCee View Post
One of the racers at the track I go to had the same issue. I was asked to help because of my experience with Tekin RS ESCs. I did the normal check out and then plugged in another receiver pack and it worked fine. The clue in his case was that it worked fine when turned on then flashed all the lights finally flashing 12 67. This told me that it wasn't receiving a signal from the radio. The receiver is a Spektrum which has a high low voltage threshold. The new receiver pack solved his problem (he wasn't charging the lipo pack properly).

This may not be your problem but woth a check.
Thanks for the advise.. I'm running a Novak booster with the LV lipo cut off removed. I tried a brand new one and it still didn't work? When I tried my brand new back up receiver it worked for the first pull of the throttle and then would work after that?
Bobinmt is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 04:46 AM   #21382
Tech Elite
 
tallyrc's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: palm city, fl
Posts: 2,594
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Bobinmt View Post
Thanks for the advise.. I'm running a Novak booster with the LV lipo cut off removed. I tried a brand new one and it still didn't work? When I tried my brand new back up receiver it worked for the first pull of the throttle and then would work after that?

can i remove the low v cut off from an old novak booster? are there directions somewhere?
__________________
WWW.STORMERHOBBIES.COM helping keep pan cars alive!

Turns out not where, but who your with that really matters... DMB
tallyrc is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 05:01 AM   #21383
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Bobinmt View Post
My RS has the first two and last two lights flashing and the motor wont go unless I give it a little help by turning the wheels. It ran fine the first two races and then wouldn't run for the third? According to the Tekin website this error code could mean that I have the wrong motor selected but when I checked it with my hot wire it is set for brushless. I've tried a new booster, receiver, sensor wire and a known good motor with no avail? Any ideas or help would be greatly appreciated..
Bob

Also if I turn the switch for the speed control on first the lights flash correctly on the speed control. If I turn the booster on first it flashes with the error code I noted above, but either way it wont run!
this is a 1s setup?.try a 2s to power the esc see if the 12,67 come back if not you have a booster problem now try a 2s for a rx pack to see if it goes away to eliminate the booster out
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 07:24 AM   #21384
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Check all your solder joints too. Make sure they are solid and none of them are bridged.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 03:22 PM   #21385
Tech Fanatic
 
BCbud's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2009
Location: Victoria BC Canada
Posts: 758
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Bobinmt View Post
My RS has the first two and last two lights flashing and the motor wont go unless I give it a little help by turning the wheels. It ran fine the first two races and then wouldn't run for the third? According to the Tekin website this error code could mean that I have the wrong motor selected but when I checked it with my hot wire it is set for brushless. I've tried a new booster, receiver, sensor wire and a known good motor with no avail? Any ideas or help would be greatly appreciated..
Bob

Also if I turn the switch for the speed control on first the lights flash correctly on the speed control. If I turn the booster on first it flashes with the error code I noted above, but either way it wont run!
Good day!

I just went through the same thing and after going through all the tests it turned out to be the motor ( sensor ring I assume ) A different motor worked fine. Did you have any hard hits befor it failed? I did.
__________________
Xray NT1 - Xray T4 2013 TC - Xray T4 2013 VTA - CRCgenX10 - CRCgenX - CRCgenXi - Slash 4X4 with LCG conversion -Associated RC8Be - Xray XB4 - DX3R PRO
Recycled teenager.
www.irocc.ca ; www.corvictoria.com ; http://www.wcics.ca/
I will not send Pay Pal as a gift or add fees to the price so DO NOT ASK!
BCbud is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 08:12 PM   #21386
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2009
Location: Great Falls Montana
Posts: 34
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tallyrc View Post
can i remove the low v cut off from an old novak booster? are there directions somewhere?
If you want to PM your email address to me I'll send you what Novak sent me and you can see if it will work for you.
Bobinmt is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 08:16 PM   #21387
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2009
Location: Great Falls Montana
Posts: 34
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by BCbud View Post
Good day!

I just went through the same thing and after going through all the tests it turned out to be the motor ( sensor ring I assume ) A different motor worked fine. Did you have any hard hits befor it failed? I did.
Nope no hard hits and a different motor didn't work either?
Bobinmt is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 09:00 PM   #21388
Tech Adept
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 139
Default

hello
i recently find a tekin rs and want to start it in my f104. i am new to boost and timing feature so could someone share a good startup setup for pancar. our surface is low/medium grip.
many thanks
freakyfreakyflo is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 10:24 PM   #21389
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by goots View Post
Thanks for the clarification. I'm no Hara, but I can use this as a starting point before I tweak the settings for the track I run on. Did you also happen to take notes on his after run temps? Just wondering if he found a target temp specifically for that motor
Yeah he felt it was best under 180f if we could help it. After the A main he pulled off at 181f.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2011, 10:26 PM   #21390
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by ByteStream View Post
Still looking for answers ...

While we wait ... we can add Orion to the list of manufacturers that are going to produce 1s speedo's - Vortex R10 Pro (1-2S)
Answers huh? Well what I am willing to admit is that our current hardware is nearing 4 years old. We at Tekin believe it's time for some new products. That's all I'm willing to share at this time.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:17 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net