Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
Tekin RS ESC sensored >

Tekin RS ESC sensored

Tekin RS ESC sensored

Reply

Old 04-23-2011, 07:15 PM
  #20356  
Tech Champion
iTrader: (103)
 
stiltskin's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: Virginia Beach
Posts: 5,391
Trader Rating: 103 (100%+)
Default

Originally Posted by olegeezer View Post
reading on tekin forum afew others with leds1267 flashing have to send in.before i send in I would like to know what I did wrong to cause this.so i dont go through this again.bought mine in nov used 1 race. track quit onroad switched to offroad didnt buy offroad till march used 3 race days then the rs quit.so no warranty.
Try looking at your solder job. If there are any small pieces of solder that have dropped between two posts of the speedo OR motor, it will give the false reading of wrong motor. It doesn't take much either. I had a very small sliver, but it's enough to make the ground and cause the 1267 lights. Worth an extra look.
stiltskin is offline  
Reply With Quote
Old 04-23-2011, 07:17 PM
  #20357  
avs
Tech Master
iTrader: (2)
 
avs's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,175
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by donwhit View Post
Neutral width is set to 10, is this too tight?
Someone said to set around 7?
regards
Don
less than 10 is small. the default is greater than 50

some radio's neutral can wander, and a small neutral width will cause the ESC to not arm at startup because it can't find neutral.

you can experiment with neutral width at 50 or 60. i am not familiar with your radio, but logic suggests that since your son's radio works then you may have a large trim setting on your throttle. if not, then steal your son's radio. (they must look alike so who's to know? )
avs is offline  
Reply With Quote
Old 04-23-2011, 08:50 PM
  #20358  
Tech Elite
iTrader: (24)
 
303slowdown's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Rapid City SD.
Posts: 2,299
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Originally Posted by olegeezer View Post
anyone interested in rs flashing 12 67 leds and hotwire pm offer
That sucks I to have been bitten by the 12 67 bug 3 times to be exact and apperantly their is nothing you can do to prevent it as I have asked a few month ago and never got a response. If your running 2s their are many other esc s that are just as fast unfortunatly for 1s tekin is the way to go.
303slowdown is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2011, 04:26 AM
  #20359  
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2003
Location: UK
Posts: 64
Default

Gold star to the man who mentioned trim!
Had to click the trim towards throttle high nearly all the way but it did set and appears to get full throttle and brake OK.
Interestingly, tried to move the trim back to middle after setting neutral and it was OK also.
All of the above done with neutral width set to 10.
regards and thanks
Don
donwhit is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2011, 04:49 AM
  #20360  
Tech Adept
iTrader: (7)
 
jayh50's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: WV
Posts: 109
Trader Rating: 7 (100%+)
Default RS speedp

Originally Posted by donwhit View Post
Apologies if this has been asked before...
I have a Sanwa Super Exzes transmitter fitted with a Spektrum 2.4 module. The receiver is Spektrum. This setup has worked with Novak, LRP, Hobbywing etc over the years. Servo is Futaba 9550.
I installed a brand new RS speedo, connected to a Novak ballistic 17.5 motor. During the setup it could not find neutral - lights kept flashing.
Tried a different receiver, then a different 2.4 transmitter module then a spare Exzes transmitter. Still no neutral.
Tried my sons Super Exzes with a Spektrum 2.4 module, found neutral straight away!
I really don't want to buy a new transmitter. Any ideas?
Don
Did you try learning the neutral, wide open thottle and full brake with the mode button? You need to have all of your transmitter trims at neutral first.
jayh50 is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2011, 05:01 AM
  #20361  
Tech Champion
iTrader: (35)
 
cannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: A total distraction
Posts: 7,266
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Try setting all your trims back to maximum default. Sometimes using a preused model on your radio will not work if you have changed settings. Reset everything or find a new model
cannon is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2011, 10:35 AM
  #20362  
Tech Elite
iTrader: (15)
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Originally Posted by donwhit View Post
Neutral width is set to 10, is this too tight?
Someone said to set around 7?
regards
Don
Put it up to 50 and see if it works then.
M-Technic is offline  
Reply With Quote
Old 04-24-2011, 03:22 PM
  #20363  
Tech Fanatic
iTrader: (1)
 
Airwave's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 931
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by Randy_Pike View Post
Who's motor?
Team Orion Vortex Race 2009 7.5 sensored...

The main interrogation is about the start RPM and the end RPM...
Airwave is offline  
Reply With Quote
Old 04-25-2011, 03:34 AM
  #20364  
TJ
Tech Champion
 
TJ's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 7,450
Default

I current run a tekin rs pro in 21.5 but with turbo. I am entering a competition which run 21.5 spec. I know I have to have 212 software but how do I change the esc to spec like the usa competition. also is there any other information or settings I need to change?

Thanks
TJ is offline  
Reply With Quote
Old 04-25-2011, 03:42 AM
  #20365  
Tech Master
iTrader: (1)
 
locked's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto
Posts: 1,758
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by TJ View Post
I current run a tekin rs pro in 21.5 but with turbo. I am entering a competition which run 21.5 spec. I know I have to have 212 software but how do I change the esc to spec like the usa competition. also is there any other information or settings I need to change?

Thanks
You can quickly change to blinky (zero timing) mode by turning on the ESC , then press the mode button 5 times (until TP light is lit) then press the INCR button until only the first light is lit. Or you can set it to timing profile 1 through the hotwire.

In blinky mode you can adjust everything else, just not the timing/turbo

You will probably also need to lower your FDR. One of the classes I race is a 21.5 class that allows boost, but most of the time everyone runs non-boosted. For boosted I used an FDR of 5.0, but for blinky I use 3.8 (Duo3 motor). Some places have a minimum FDR rule, so you might want to inquire about that.
locked is offline  
Reply With Quote
Old 04-25-2011, 03:49 AM
  #20366  
TJ
Tech Champion
 
TJ's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 7,450
Default

Thanks Locked is there a setup sheet I can use for the other setting to give me a good start on a medium size track with good grip.

Sorry but what is FDR
TJ is offline  
Reply With Quote
Old 04-25-2011, 04:01 AM
  #20367  
Tech Master
iTrader: (1)
 
locked's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto
Posts: 1,758
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Originally Posted by TJ View Post
Thanks Locked is there a setup sheet I can use for the other setting to give me a good start on a medium size track with good grip.

Sorry but what is FDR
FDR is Final Drive Ratio (Spur divided by Pinion multiplied by the car's internal ratio=FDR). I don't think you'll find a setup sheet useful for blinky mode. Since you can't adjust the timing, pretty much all the other settings are just personal preference things.
locked is offline  
Reply With Quote
Old 04-25-2011, 04:04 AM
  #20368  
PDR
Tech Master
iTrader: (30)
 
PDR's Avatar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sydney, Australia
Posts: 1,846
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

Originally Posted by TJ View Post
Thanks Locked is there a setup sheet I can use for the other setting to give me a good start on a medium size track with good grip.

Sorry but what is FDR
Trev, for the event you're thinking of, somewhere between 3.5 and 3.8 is a good starting point (around 53mm rollout). The motor you use will have an influence on what works best. If we're on tomorrow night, feel free to have a chat
PDR is offline  
Reply With Quote
Old 04-25-2011, 04:07 AM
  #20369  
TJ
Tech Champion
 
TJ's Avatar
 
Join Date: May 2002
Posts: 7,450
Default

Thanks guys will try to set it up tomorrow hopeful it fine for racing tomorrow night.

cheers

Trev
TJ is offline  
Reply With Quote
Old 04-25-2011, 04:27 AM
  #20370  
Tech Champion
iTrader: (35)
 
cannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: A total distraction
Posts: 7,266
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Originally Posted by TJ View Post
Sorry but what is FDR
That is a joke surely Trev?

Only 20+ years in the sport
cannon is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service