R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-22-2011, 08:35 PM   #20341
Tech Master
 
spu83's Avatar
 
Join Date: Nov 2010
Location: S FL
Posts: 1,594
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Ok, it sounded different the first time.

If you can't find the stock cap pick up a 16v 1000uf cap as Jamie suggested.
Find out I got too much mechanical timing advance on the motor. Once I dial it back down to 0 with TP 5 everything is fine.
__________________
Pak Lee
XB8E, XB4'15, 410.3, T4'16, XB2de, X1'16, XT2de
spu83 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 02:23 AM   #20342
Tech Apprentice
 
jeppesen's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Denmark
Posts: 76
Default

Hi guys.

Would you please post a good starting point for 2wd off-road racing, with a 13.5 speed passion motor.

Here is a pic of the track.

http://racercv2.dk/?p=591


Thanks
__________________
Large scale racing with RS5 Touring car, Sanwa, Sav÷x, Modelsport engines and Shell V-Power

1/10th Racing with RGT R2, Hobbywing, Gens-Ace and Absima.
jeppesen is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 02:52 AM   #20343
Tech Addict
 
mutley001's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Kent, UK
Posts: 662
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by donwhit View Post
Apologies if this has been asked before...
I have a Sanwa Super Exzes transmitter fitted with a Spektrum 2.4 module. The receiver is Spektrum. This setup has worked with Novak, LRP, Hobbywing etc over the years. Servo is Futaba 9550.
I installed a brand new RS speedo, connected to a Novak ballistic 17.5 motor. During the setup it could not find neutral - lights kept flashing.
Tried a different receiver, then a different 2.4 transmitter module then a spare Exzes transmitter. Still no neutral.
Tried my sons Super Exzes with a Spektrum 2.4 module, found neutral straight away!
I really don't want to buy a new transmitter. Any ideas?
Don
Have you tried reversing the throttle channel on the transmitter???
__________________
ARC R11 2017
ARC R10 2013
EA Motorsports www.teameamotorsports.com
Team EAM
mutley001 is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 03:21 AM   #20344
Tech Adept
 
Join Date: May 2004
Location: Netherlands
Posts: 122
Default

ive tried an tekin rs yesterday evening from some as my hobbywing was broken. great esc so far.
i am wondering what a better setting could be. we have one of the fastest straights 85-90 and i need some punch to get out of the corners.
i am driving 13.5 speedpassion prostock.
ratio 5.55 i believe.

ive got trouble getting out of the corner as i am controlling the throttle more by my vinger as others go full pretty fast ( 3 years out and a lot changed, people are lazy doin stuff their own:P ). I prefer more control myself and less from the esc.

as i am more carefull my acceleration is slower and the boost is later, i remember my boost was 0.4...

dont know my settings as i am not near a computer where i can put my hotwire on, also someone did do the settings for me.

I feel and i know i can go almost 5 tenths per lap faster if I have some better settings.

some tips could be usefull
Geforcy is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 04:24 AM   #20345
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2003
Location: UK
Posts: 64
Default

Mutley thanks.
Yes I tried reversing it. Still no go.
I should also have mentioned that I suspected the speedo as all my other kit works OK with other speedos. I was given another brand new RS, still no neutral.
regards
Don
donwhit is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 07:08 AM   #20346
avs
Tech Master
 
avs's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,175
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by donwhit View Post
Mutley thanks.
Yes I tried reversing it. Still no go.
I should also have mentioned that I suspected the speedo as all my other kit works OK with other speedos. I was given another brand new RS, still no neutral.
regards
Don
if your son's radio worked, then there is likely a setting difference in your radio that is the problem.

just compare settings between your radios. the trim or reverse are the likely culprits.
__________________
Tony Shimko
avs is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 09:29 AM   #20347
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 115
Trader Rating: 2 (100%+)
Angry

reading on tekin forum afew others with leds1267 flashing have to send in.before i send in I would like to know what I did wrong to cause this.so i dont go through this again.bought mine in nov used 1 race. track quit onroad switched to offroad didnt buy offroad till march used 3 race days then the rs quit.so no warranty.
olegeezer is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 12:44 PM   #20348
Tech Elite
 
hairy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: In the Good ole' U.S.A.
Posts: 2,323
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by olegeezer View Post
reading on tekin forum afew others with leds1267 flashing have to send in.before i send in I would like to know what I did wrong to cause this.so i dont go through this again.bought mine in nov used 1 race. track quit onroad switched to offroad didnt buy offroad till march used 3 race days then the rs quit.so no warranty.
1.check to see that the settings are for a sensored motor.
2.try a new sensor wire
__________________
MERLIN RACING
"He once ran a marathon because it was on his way"
Logic is a lost art!
You are defined in life by how you respond to defeat!
hairy is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 01:23 PM   #20349
Tech Regular
 
Join Date: Mar 2009
Location: chicago
Posts: 382
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by donwhit View Post
Mutley thanks.
Yes I tried reversing it. Still no go.
I should also have mentioned that I suspected the speedo as all my other kit works OK with other speedos. I was given another brand new RS, still no neutral.
regards
Don
I had this problem and it was the transmitter if u put the car on the bench and look at the lights on the speedo with your finger on the trigger you turn the lights off and then the chimes start. I could find neutral using the trim on my radio i would turn up trim and would then set up. Hope my experience could help
__________________
capt waffles
sobiski racer is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 02:43 PM   #20350
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by donwhit View Post
Mutley thanks.
Yes I tried reversing it. Still no go.
I should also have mentioned that I suspected the speedo as all my other kit works OK with other speedos. I was given another brand new RS, still no neutral.
regards
Don
What is your neutral width set at?
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 03:10 PM   #20351
Tech Apprentice
 
Join Date: Dec 2003
Location: UK
Posts: 64
Default

Neutral width is set to 10, is this too tight?
Someone said to set around 7?
regards
Don
donwhit is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 03:45 PM   #20352
Tech Adept
 
Monkeys punk's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 142
Default

Quote:
Originally Posted by olegeezer View Post
reading on tekin forum afew others with leds1267 flashing have to send in.before i send in I would like to know what I did wrong to cause this.so i dont go through this again.bought mine in nov used 1 race. track quit onroad switched to offroad didnt buy offroad till march used 3 race days then the rs quit.so no warranty.
I got these light after I fried it by revered battery polarity.
Monkeys punk is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 04:01 PM   #20353
Tech Apprentice
 
Join Date: May 2009
Location: London
Posts: 83
Default

Quote:
Originally Posted by olegeezer View Post
reading on tekin forum afew others with leds1267 flashing have to send in.before i send in I would like to know what I did wrong to cause this.so i dont go through this again.bought mine in nov used 1 race. track quit onroad switched to offroad didnt buy offroad till march used 3 race days then the rs quit.so no warranty.
I you can, take the cap off the motor (at the pinion end) and see if any of the solder tabs have become unsoldered. This would be caused by high temps. You can resolder but it is possible for the solder to melt and drop onto the circuit board where the sensor lead goes.
RSCosworth is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 07:26 PM   #20354
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 115
Trader Rating: 2 (100%+)
Angry

anyone interested in rs flashing 12 67 leds and hotwire pm offer
olegeezer is offline   Reply With Quote
Old 04-23-2011, 07:56 PM   #20355
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by olegeezer View Post
anyone interested in rs flashing 12 67 leds and hotwire pm offer
what did tekin say
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:39 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net