R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-05-2011, 07:00 AM   #20176
Tech Master
 
Buckaroo's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Norfolk, VA
Posts: 1,503
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Buckaroo View Post
Is there any phone or tablet computer that supports HotWire?
Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
no
Sucks. Maybe Windows 8, which is rumored to be able to support tablets and smart phone will change all that. Would be nice to be able to make pit changes from the phone!
__________________
Tom Keith

Tekin & Sweep, thanks for all that you do for you know who!

Associated/T.O.P./Mugen/Fantom/Spektrum/Savox
Buckaroo is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 07:01 AM   #20177
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Buckaroo View Post
Sucks. Maybe Windows 8, which is rumored to be able to support tablets and smart phone will change all that. Would be nice to be able to make pit changes from the phone!
I wouldn't be surprised to see BlueTooth speedo's before we see wired mobile connectivity.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 07:45 AM   #20178
Tech Master
 
Buckaroo's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Norfolk, VA
Posts: 1,503
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by M-Technic View Post
I wouldn't be surprised to see BlueTooth speedo's before we see wired mobile connectivity.
That would be rockin' cool, but for sure it would have to be password protected! Imagine a world where you're all set, everything programed, and just as you're powering up your car and walking up to the track for your main, you get a profile downloaded into YOUR speedo from someone else in the pits!
__________________
Tom Keith

Tekin & Sweep, thanks for all that you do for you know who!

Associated/T.O.P./Mugen/Fantom/Spektrum/Savox
Buckaroo is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 08:24 AM   #20179
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Buckaroo View Post
That would be rockin' cool, but for sure it would have to be password protected! Imagine a world where you're all set, everything programed, and just as you're powering up your car and walking up to the track for your main, you get a profile downloaded into YOUR speedo from someone else in the pits!
maybe that would be a good thing for some people. i mean look at all teh people on here that are looking for setups. lol
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 08:40 AM   #20180
Tech Adept
 
Monkeys punk's Avatar
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 142
Default

Would imagine it would have a password system like with a Bluetooth headset. Sounds great though. First company to would clean up the market.
Monkeys punk is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 08:46 AM   #20181
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Monkeys punk View Post
Would imagine it would have a password system like with a Bluetooth headset. Sounds great though. First company to would clean up the market.
Not if it isn't faster.

This is a performance driven business, not convenience driven. If it isn't fast, it wont sell.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is online now   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 08:59 AM   #20182
Tech Master
 
Buckaroo's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Norfolk, VA
Posts: 1,503
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wingracer View Post
Not if it isn't faster.

This is a performance driven business, not convenience driven. If it isn't fast, it wont sell.
True, to a point. ANYTHING has value if the customer is willing to pay for it.

Smart phones are much more common, and convenient than a laptop or netbook. If they could do away with the HotWire hardware and change it to a Bluetooth, supported on smart phones/tablets (when the functionality arrives), that would eleminate the expense/trouble of an additional piece of hardware since darn near every smart phone has bulit in bluetooth. In the mean time, most laptops have it built in as well. If not, it's a $10 little do-dad that fits in a USB port.

It would also allow you to pull off to the side of the track, link to your car, update your speedo, and go out again for some more laps to evaluate different profiles much easier WITHOUT EVER LEAVING THE DRIVER'S STAND!

THAT would make your day faster, and make your track time $$$ go much further. That's something I'm willing to pay for!
__________________
Tom Keith

Tekin & Sweep, thanks for all that you do for you know who!

Associated/T.O.P./Mugen/Fantom/Spektrum/Savox
Buckaroo is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 09:55 AM   #20183
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,542
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Smaller, Smarter, Faster for 12th scale is all that matters.

Sedans have more room for fluff
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 11:22 AM   #20184
Tech Elite
 
jlfx car audio's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: jackson,tn
Posts: 3,365
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

Has anyone cut there switch off a tekin? I lost a race this weekend cause my switch "jared" off . It's mounted secure to the chassis flat on is in The forward location. I was qualified second out of 15 I think clipped a pipe and flipped over at speed and it shut off came in 9th .
__________________
Justin & Matt Lyons
Awesomatix USA, EA motorsports, Sanwa, Protoform, Avid, Gravity Rc , TSR!
a800s sanwa m12s
jlfx car audio is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 11:30 AM   #20185
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by jlfx car audio View Post
Has anyone cut there switch off a tekin? I lost a race this weekend cause my switch "jared" off . It's mounted secure to the chassis flat on is in The forward location. I was qualified second out of 15 I think clipped a pipe and flipped over at speed and it shut off came in 9th .
You could could the switch off and switch the two wires together for it to be "always on".
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 03:26 PM   #20186
Tech Elite
 
jlfx car audio's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: jackson,tn
Posts: 3,365
Trader Rating: 36 (100%+)
Default

I have done that on every esc I've owned but wasn't sure if it would mess up programming it with pc or buttons?
__________________
Justin & Matt Lyons
Awesomatix USA, EA motorsports, Sanwa, Protoform, Avid, Gravity Rc , TSR!
a800s sanwa m12s
jlfx car audio is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 04:40 PM   #20187
Tech Elite
 
Join Date: Sep 2009
Location: Central Wisconsin USA
Posts: 3,339
Trader Rating: 217 (100%+)
Default

I bought a used one with the switch removed from the circuit board and it turns Off/On with the receiver pack switch. Works great! No issues!
Andy Koback is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 06:18 PM   #20188
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by jlfx car audio View Post
I have done that on every esc I've owned but wasn't sure if it would mess up programming it with pc or buttons?
It would work fine, the Hotwire works regardless of what position the power switch is in.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2011, 07:46 PM   #20189
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 925
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

I am having an odd problem. Not sure what caused this as I have been running this RS for over a year with no issues.
It is stuttering at mid throttle. Sometimes it acts like the sensor wire is bad so I replaced, then I tried another motor, then I recalibrated the radio. I even tried just running it in sensorless mode. So here is what it is doing, sensored only mode, it takes off fine (most of the time) Then I let off to drive mid throttle and the motor freaks out and won't spin (like the senor board is bad, or wire, or...) but like I said before tried different motors. (ballistic, SS, and D3). It just stutters and sounds like when you wire up the motor incorrectly and are trying to run in sensored only mode. If I push it, it still won't go. I actually have to let off the throttle or give it full throttle to get it moving again. And it does not happen consistently. I have checked the sensor port on the ESC case and is it not loose.
Could a bad CAP cause this? When I spin the motor the first three LED's blink like expected, so it seems the hall senors are being seen.

Any ideas beyond what I have already tried would be appreciated. If nothing works then its back to tekin for repair.
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 04-06-2011, 03:15 AM   #20190
Tech Apprentice
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 57
Default

Quote:
Originally Posted by macdude View Post
I am having an odd problem. Not sure what caused this as I have been running this RS for over a year with no issues.
It is stuttering at mid throttle. Sometimes it acts like the sensor wire is bad so I replaced, then I tried another motor, then I recalibrated the radio. I even tried just running it in sensorless mode. So here is what it is doing, sensored only mode, it takes off fine (most of the time) Then I let off to drive mid throttle and the motor freaks out and won't spin (like the senor board is bad, or wire, or...) but like I said before tried different motors. (ballistic, SS, and D3). It just stutters and sounds like when you wire up the motor incorrectly and are trying to run in sensored only mode. If I push it, it still won't go. I actually have to let off the throttle or give it full throttle to get it moving again. And it does not happen consistently. I have checked the sensor port on the ESC case and is it not loose.
Could a bad CAP cause this? When I spin the motor the first three LED's blink like expected, so it seems the hall senors are being seen.

Any ideas beyond what I have already tried would be appreciated. If nothing works then its back to tekin for repair.
I would probably try checking all the connections and replace the cap, then try recallibrating, if you have then already tried a known good motor and sensor wire in it n it still isnt working it will probably need to go to tekin
__________________
Team Durango UK, Muchmore Racing
Adam Howe is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 05:51 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net