R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 03-26-2011, 04:57 PM   #20071
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by ahpeq_ong View Post
im playing 17.5t with timing/boost off...
what software is suitable with 0 timing...? 212 or 203

thank guys..
212 is the legal version.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2011, 05:36 PM   #20072
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by ahpeq_ong View Post
im playing 17.5t with timing/boost off...
what software is suitable with 0 timing...? 212 or 203

thank guys..
like wing said 212,http://go.redirectingat.com/?id=42X1...ored-1337.html
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2011, 06:15 PM   #20073
Tech Champion
 
Still Bill's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Reno, NV
Posts: 7,237
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by wingracer View Post
212 is the legal version.
Legal for ROAR racing in North America. Not sure about Malaysia.
__________________
Constantly evolving CRC WGT and WGT-R/T...Carpet & Asphalt...All thanks to Team CRC.

And a pair of Associated B6 buggies for turf and clay tracks.
Still Bill is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2011, 08:42 PM   #20074
Tech Champion
 
smilekt's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9,536
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

why every run after 3 minute race i feel like power drop.... 5% to 10% drop .. battery is new fully charge 6200 60C .. need help

esc RS PRO with 10.5T motor ..
__________________
Kuala Terengganu Rc Club Facebook
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=357083332025
smilekt is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2011, 10:10 PM   #20075
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

It could be your battery. 3 minutes is when packs start to drop voltage, motors start to get warm, and tires start to lose/gain bite....
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2011, 10:33 PM   #20076
Tech Champion
 
smilekt's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 9,536
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
It could be your battery. 3 minutes is when packs start to drop voltage, motors start to get warm, and tires start to lose/gain bite....
Thank Randy ...
__________________
Kuala Terengganu Rc Club Facebook
http://www.facebook.com/group.php?v=wall&gid=357083332025
smilekt is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 02:49 AM   #20077
Tech Regular
 
darrenoakley's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Location: Dorset UK
Posts: 266
Default

Quote:
Originally Posted by smilekt View Post
why every run after 3 minute race i feel like power drop.... 5% to 10% drop .. battery is new fully charge 6200 60C .. need help

esc RS PRO with 10.5T motor ..
I had the same problem when running 1s as the motor was going soft due to heat at the 3 min point. On 1s the motor takes alot less heat to stop working well. I drop my rollout and this stopped.
__________________
Xray x11
Xray T3 011
darrenoakley is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2011, 06:24 AM   #20078
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by smilekt View Post
why every run after 3 minute race i feel like power drop.... 5% to 10% drop .. battery is new fully charge 6200 60C .. need help

esc RS PRO with 10.5T motor ..
Quote:
Originally Posted by darrenoakley View Post
I had the same problem when running 1s as the motor was going soft due to heat at the 3 min point. On 1s the motor takes alot less heat to stop working well. I drop my rollout and this stopped.
agreed. Over timing it can do the same thing.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2011, 07:08 AM   #20079
Tech Elite
 
hairy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: In the Good ole' U.S.A.
Posts: 2,323
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thanks everyone for your quick response and help.
__________________
MERLIN RACING
"He once ran a marathon because it was on his way"
Logic is a lost art!
You are defined in life by how you respond to defeat!
hairy is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2011, 07:35 AM   #20080
Tech Master
 
Xpress's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Dirt sucks!
Posts: 1,614
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by hairy View Post
Thanks everyone for your quick response and help.
You can try to calibrate the esc with the throttle epa turned down slightly and turn it back up afterwards. Sometimes a wandering endpoint in the radio causes the esc not to see full throttle.
__________________
"Desire is the key to motivation, but it's the determination and commitment to an unrelenting pursuit of laying it down - a commitment to excellence - that will enable you to attain the success you seek to beat ass."

-Espo
Xpress is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2011, 08:45 AM   #20081
Tech Regular
 
ahpeq_ong's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Location: malaysia
Posts: 382
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

ok guys, thank you...
__________________
Sponsor by : Visa, Mastercard, Paypal
ahpeq_ong is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2011, 10:01 AM   #20082
Tech Fanatic
 
Airwave's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 790
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hi guys,

Last saturday, I ran my TCX on a outdoor track for the first time of the season.

I have a Orion Vortex 10.5 and a RS Pro with LV 212.

I had a strange sensation at the end of the line. Our track is made with a 50 meters line then a parabole, closing...

The fact is that I can't take the gaz at 100% at the enter of the parabole, so i release a little bit the throttle to engage the car. The problem is that when I release a few throttle, there is some "motor-brake" effect, really braking the car!

I've made some tests and it seems that it is coming from the Turbo, If the turbo does not engage, I don't get this effect...

Have anybody heard of that?

(Sorry for my english)
Airwave is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2011, 10:26 AM   #20083
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by hairy View Post
Thanks everyone for your quick response and help.
Mike sorry if we missed something. Looking back you're having loss of power somewhere.

So let's do this first. When this occurs immediately get your car over to you and hit full throttle for a second. You MUST watch and verify that all led's are lit AND FLASHING! If this is not the case your radio signal is wandering.

If they do flash but the car is lacking power pay careful attention to how it sounds while revving. Then quickly unplug the sensor harness and rev the car again. If the sound is identical you're losing sensors somewhere.

Is this 1s or 2s?
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2011, 12:12 PM   #20084
Tech Elite
 
hairy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: In the Good ole' U.S.A.
Posts: 2,323
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Thanks, I have found the problem and it is NOT in my Tekin.The sensor wire had a short that was hard to find, the ESC is working great.
While I am here let me say how much I appreciate Jim Campbell and his staff at Tekin.I have had some problems with the ESC which thru their patience and professionalism have been fixed and the ESC is GREAT!!!!!
Thanks Tekin you have a great product in the RS and I am a fan for life now!
__________________
MERLIN RACING
"He once ran a marathon because it was on his way"
Logic is a lost art!
You are defined in life by how you respond to defeat!
hairy is offline   Reply With Quote
Old 03-28-2011, 12:46 PM   #20085
Tech Lord
 
wingracer's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 12,861
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Airwave View Post
Hi guys,

Last saturday, I ran my TCX on a outdoor track for the first time of the season.

I have a Orion Vortex 10.5 and a RS Pro with LV 212.

I had a strange sensation at the end of the line. Our track is made with a 50 meters line then a parabole, closing...

The fact is that I can't take the gaz at 100% at the enter of the parabole, so i release a little bit the throttle to engage the car. The problem is that when I release a few throttle, there is some "motor-brake" effect, really braking the car!

I've made some tests and it seems that it is coming from the Turbo, If the turbo does not engage, I don't get this effect...

Have anybody heard of that?

(Sorry for my english)
I have heard of it but have not experienced it yet myself. I would think maybe some adjustments can tune it out, for instance maybe reducing turbo and increasing boost to compensate. Or some drag or push adjustments. Hopefully Randy or someone will know more.
__________________
Sean. Certified speed crazed mowron.
Team Shepherd USA
www.ashfordhobby.com
wingracer is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:40 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net