R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-28-2011, 10:19 PM   #19831
Tech Lord
 
syndr0me's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: 5280 Raceway
Posts: 13,140
Trader Rating: 32 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Mike Haynes built a 200mph 13.5 car?! Wouldn't surprise me at all....Have you seen his 13.5 car? It's STUPID fast to begin with! lol
Sorry, was making a joke. His boosted 13.5 car was literally the fastest thing I've ever seen on carpet. Even an unboosted 3.5 probably wouldn't go that fast.
syndr0me is offline   Reply With Quote
Old 02-28-2011, 11:49 PM   #19832
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,372
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Randy,

can you give an RMA# I haven't got a reply back from tekin.
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 12:03 AM   #19833
Tech Master
 
YoDog's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Location: Lompoc, Ca.
Posts: 1,681
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jochim_18 View Post
Randy,

can you give an RMA# I haven't got a reply back from tekin.
Kim,
It takes a day or two for them to respond.
What time did you email Tekin?
YoDog is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 12:07 AM   #19834
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,372
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Yesterday..
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 12:12 AM   #19835
Tech Adept
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 247
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Is it possible to choose which firmware you want to run?

For example, if you're currently running the latest firmware, could you roll back your firmware to an older version?

Sometimes the latest firmware isnt the most efficient firmware...Being an iPhone user, I know.

Also, if I bought a brand new RS today, would it already be updated to the latest firmware?
looklikeaflip is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 04:16 AM   #19836
Tech Apprentice
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 61
Trader Rating: 2 (100%+)
Default Power band going flat

Hey Randy

Hope you can help a few of us at our local track are having some issues with our cars going flat about 3 minutes into a race. We are running the rs with the latest firmware in a 12th scale 17.5 ( duo 2)1 cell ( boosted Novak) medium size track rolled out at 81-82, temps come off at 120-140. Hope there is enough info here if not please let me know. Thanking you in advance,

TomasB
__________________
AE 12R5.1 TC5 B4 B44 RC8B RC8BE
TEKIN OS LRP EPIC NOVAK
SPEKTRUM
FUTABA
PROLINE

Last edited by Tomasb; 03-01-2011 at 04:18 AM. Reason: Error on info
Tomasb is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 05:47 AM   #19837
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by looklikeaflip View Post
Is it possible to choose which firmware you want to run?

For example, if you're currently running the latest firmware, could you roll back your firmware to an older version?

Sometimes the latest firmware isnt the most efficient firmware...Being an iPhone user, I know.

Also, if I bought a brand new RS today, would it already be updated to the latest firmware?
no you cant go back anymore,no the rs comes with v180 you need to update it
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 05:57 AM   #19838
Tech Master
 
slakr's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: NC
Posts: 1,736
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cvlooper View Post
This DID help! Thanks. Fully functioning RS now with sensor wire plugged in. Endbell screws are just barely tight enough.

Didn't notice any substantial differences in the car running with vs w/o the sensor wire plugged in. Is that normal? Thought there would be something different in the way it performed.

Maybe check your endbell screws as well. IDK...worked for me...
I will try this when I get home from work and report back whether it worked or not.
So, does this indicate that tightening up the screws is applying to much pressure to the sensor board? Has to be some reasonable explanation... and resulting fix other than leaving the screws loose.
__________________
TLR 22 4.0, 22-4 2.0, 8IGHT & 8IGHT-E 4.0~XRAY XB2C~AE TC7.1
Tim aka "slakr" ROAR No. 3-119960
slakr is online now   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 06:21 AM   #19839
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 92
Default

Just had the news I didnt want to here over here in the UK in that the BRCA is not allowing the Trinity EPIC Duo2 in this years national events.

As such on the look out for a new motor. Problem I have is that no where over here stocks the Duo3, postage from the states to the UK is high at the moment and I know i'd get stung 20% income duty to.

So, Im looking at maybe going over to use the SpeedPassion V3 13.5R.

do any of you Tekin guys out there use this combo (Tekin RSPro + SP V3 13.5r) ? If so is it good, as in punch and speed, but also in longevity (as in have the motors lasted you well, so far my Duo2 is over a year old and still ballistic) ?

thanks for the info guys.
Jo90uk is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 06:22 AM   #19840
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jochim_18 View Post
Randy,

can you give an RMA# I haven't got a reply back from tekin.
as Randy posted just a couple post before yours. email or live chat. not this forum. and Live chat during business hours.

Quote:
Originally Posted by looklikeaflip View Post
Is it possible to choose which firmware you want to run?

For example, if you're currently running the latest firmware, could you roll back your firmware to an older version?

Sometimes the latest firmware isnt the most efficient firmware...Being an iPhone user, I know.

Also, if I bought a brand new RS today, would it already be updated to the latest firmware?
you would have to install an older version of the software on your computer and then you can flash to an older version. but if you are running any spec mode classes, you have to run v212.

on, new rs/rs pros come with 189. i am sure that is straight from manufacturing. to have a version change in the process probably take more time, effort, and money.

Quote:
Originally Posted by Tomasb View Post
Hey Randy

Hope you can help a few of us at our local track are having some issues with our cars going flat about 3 minutes into a race. We are running the rs with the latest firmware in a 12th scale 17.5 ( duo 2)1 cell ( boosted Novak) medium size track rolled out at 81-82, temps come off at 120-140. Hope there is enough info here if not please let me know. Thanking you in advance,

TomasB
with an N motor in 1s, i have never been able to run the setup made for Duo based motors. most of the time, the motor goes flat. it seams that the N motors just do not take the timing as well. it seams to work better with a little less timing in the speed, a little more on the motor and a wider rpm range.

Quote:
Originally Posted by cvlooper View Post
Didn't notice any substantial differences in the car running with vs w/o the sensor wire plugged in. Is that normal? Thought there would be something different in the way it performed.
you can use the rs to check your sensors are reading. just look at the LED and roll the motor, you should see 3 led flash as the sensor is being read. you will have to roll the motor slow or you may not be able to see it. and if you are running any kind of spec more, you need to get rid of the blinky mode lights. they make it hard to see the leds for the sensors, i usually just turn the trim up on my throttle until the lights stop blinking. be sure to turn the trim back down when you are down.
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 06:50 AM   #19841
Tech Addict
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 596
Default

Quote:
Originally Posted by Jo90uk View Post
Just had the news I didnt want to here over here in the UK in that the BRCA is not allowing the Trinity EPIC Duo2 in this years national events.

As such on the look out for a new motor. Problem I have is that no where over here stocks the Duo3, postage from the states to the UK is high at the moment and I know i'd get stung 20% income duty to.

So, Im looking at maybe going over to use the SpeedPassion V3 13.5R.

do any of you Tekin guys out there use this combo (Tekin RSPro + SP V3 13.5r) ? If so is it good, as in punch and speed, but also in longevity (as in have the motors lasted you well, so far my Duo2 is over a year old and still ballistic) ?

thanks for the info guys.
mate, get an X12 motor and be done with it, fastest thing you'll hook up to a tekin right now by a mile.
__________________
CPD Racing
chris_dono is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 07:15 AM   #19842
Team EAM
 
EAMotorsports's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 9,158
Trader Rating: 79 (100%+)
Send a message via AIM to EAMotorsports
Default

Quote:
Originally Posted by Jo90uk View Post
Just had the news I didnt want to here over here in the UK in that the BRCA is not allowing the Trinity EPIC Duo2 in this years national events.

As such on the look out for a new motor. Problem I have is that no where over here stocks the Duo3, postage from the states to the UK is high at the moment and I know i'd get stung 20% income duty to.

So, Im looking at maybe going over to use the SpeedPassion V3 13.5R.

do any of you Tekin guys out there use this combo (Tekin RSPro + SP V3 13.5r) ? If so is it good, as in punch and speed, but also in longevity (as in have the motors lasted you well, so far my Duo2 is over a year old and still ballistic) ?

thanks for the info guys.

Sending PM.

EA
__________________
Contact Us
Team EAM, Our Facebook
Team EAM | Xray | RCAmerica | Hudy | APEX Raceway and Hobbies | RC Mission | Killer Concepts | AVID | Hobbywing.
EAMotorsports is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 12:12 PM   #19843
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jo90uk View Post
Just had the news I didnt want to here over here in the UK in that the BRCA is not allowing the Trinity EPIC Duo2 in this years national events.

As such on the look out for a new motor. Problem I have is that no where over here stocks the Duo3, postage from the states to the UK is high at the moment and I know i'd get stung 20% income duty to.

So, Im looking at maybe going over to use the SpeedPassion V3 13.5R.

do any of you Tekin guys out there use this combo (Tekin RSPro + SP V3 13.5r) ? If so is it good, as in punch and speed, but also in longevity (as in have the motors lasted you well, so far my Duo2 is over a year old and still ballistic) ?

thanks for the info guys.
Buy a couple of motors with your mates to split shipping and get Duo3s. Just my $0.02.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 12:26 PM   #19844
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by Tomasb View Post
Hey Randy

Hope you can help a few of us at our local track are having some issues with our cars going flat about 3 minutes into a race. We are running the rs with the latest firmware in a 12th scale 17.5 ( duo 2)1 cell ( boosted Novak) medium size track rolled out at 81-82, temps come off at 120-140. Hope there is enough info here if not please let me know. Thanking you in advance,

TomasB
I need more setup info than that. Boosters or rx packs? What motors? Esc settings?
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2011, 12:30 PM   #19845
Team EAM
 
EAMotorsports's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Murfreesboro, TN
Posts: 9,158
Trader Rating: 79 (100%+)
Send a message via AIM to EAMotorsports
Default

Quote:
Originally Posted by M-Technic View Post
Buy a couple of motors with your mates to split shipping and get Duo3s. Just my $0.02.
I got him covered. Shipping is not much as long as you use right service!

But yes you are correct. The more you order the cheaper the shipping is when split up for sure!

EA
__________________
Contact Us
Team EAM, Our Facebook
Team EAM | Xray | RCAmerica | Hudy | APEX Raceway and Hobbies | RC Mission | Killer Concepts | AVID | Hobbywing.
EAMotorsports is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:32 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net