R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 02-14-2011, 01:35 PM   #19621
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2009
Location: Denmark
Posts: 562
Default

Quote:
Originally Posted by part-time racer View Post
So i've managed to sort the answer out for myself, i ran the x12 with good effect yesterday and on 203 firmware.
boost at 45 and turbo on 15 with fdr of 6.5
next step is to play with drag brake settings as the car overshoot apex's to offer to post a fast overall time.

this motor is excellent me thinks for large in-door / out-door tracks.
The GM in my view is better suited to small / med indoor circuits.
IMO that's a lot of timing for a X12. And the X12 have strong magnets - so strong that I know a lot uses push control, to keep it from "drag-braking" violently.
__________________
Niklas Hansen
Team TCHobby / Team Upgrade-RC
Tamiya TRF417 / Speed Passion GT2.0 / Speed Passion V3 motors.
Nilks is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 02:22 PM   #19622
Tech Apprentice
 
Join Date: Jul 2002
Location: Sunny Malta
Posts: 87
Default

can some one be so gentle to explain the function Neutral Width pls
Corally_27 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2011, 02:51 PM   #19623
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2009
Location: Denmark
Posts: 562
Default

Quote:
Originally Posted by Corally_27 View Post
can some one be so gentle to explain the function Neutral Width pls
Neutral width is the "deadband" around 0 throttle. In other terms, how much you need to move the throttle in order to make it react. Some radios wander a lot and therefore can't use a low neutral width.
__________________
Niklas Hansen
Team TCHobby / Team Upgrade-RC
Tamiya TRF417 / Speed Passion GT2.0 / Speed Passion V3 motors.
Nilks is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 09:33 AM   #19624
Tech Adept
 
yumlailai's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Richmond
Posts: 228
Default

Hi Guys:

I am running a RS on 1S lipo but have trouble calibrating with my KO transmitter. I have used a new profile on my transmitter (everything is 0). When I try to calibrate, the lights on the speed control will turn on and it does not have the tone to confirm it was calibrate correctly. I have checked my wires and they are all wired correctly. I have a Novak booster soldered on my speed control

Thank you
yumlailai is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 09:53 AM   #19625
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by yumlailai View Post
Hi Guys:

I am running a RS on 1S lipo but have trouble calibrating with my KO transmitter. I have used a new profile on my transmitter (everything is 0). When I try to calibrate, the lights on the speed control will turn on and it does not have the tone to confirm it was calibrate correctly. I have checked my wires and they are all wired correctly. I have a Novak booster soldered on my speed control

Thank you
Are you holding down "mode" to put it in calibration mode? Is it not finding neutral? If so, try increasing your neutral width.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 10:02 AM   #19626
Tech Elite
 
theisgroup's Avatar
 
Join Date: Apr 2002
Posts: 3,191
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

on KO throttle needs to be reverse
__________________
yang lai

Team Tamale | Team Tekin | RCAmerica | Speedmerchant | Speedzone RC | EA Motorsports | Ko Propo USA | eXpress Motorsports | Parma/PSE
theisgroup is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 10:53 AM   #19627
Tech Adept
 
yumlailai's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Richmond
Posts: 228
Default

I did hold down the button and follow the steps and i did reverse the throttle. Strange thing is the esc can read my full throttle, neutral and brake but it will not have the normal tone during calibration. The esc show i have full throttle (all lights are blinking while full throttle). I am quite sure my motor and sensor wire works. It worked before I flash to 212 and after I flash to 212 it does not work as normal
yumlailai is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 11:52 AM   #19628
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

You'll need to run a receiver pack or booster to use the RS with 1s. Which are you using?
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 11:58 AM   #19629
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I have had the same problem with mine , you need to plug the RS into the hotwire and tell it it is in 1s mode then it will recognise the battery voltage then you can learn in your end points
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 12:37 PM   #19630
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2001
Location: Hawaii, USA
Posts: 7,186
Default

Just sent one of my RS's off for repair...accidentally plugged it in backwards on the battery

Anyway I had a question on the turbo fade/lag issue I've been having. At first I thought it wasn't actually coming on due to a possible transmitter ATL wander as has been mentioned. But this past weekend I dropped the turbo delay down to it's bare minimum and at the start of the run the car was very fast but after a few laps the turbo seemed to go away. One of my fellow racers was observing and noticed that the turbo did seem to kick in but it wasn't until the very end of the 100+ ft straight. I'm wondering if maybe it could be just because they are old...both my current RS's I bought before the 1st Vegas version ever came out.
InspGadgt is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 12:41 PM   #19631
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2009
Location: Denmark
Posts: 562
Default

AFAIK overgearing can cause powerfading. Can someone confirm this?
__________________
Niklas Hansen
Team TCHobby / Team Upgrade-RC
Tamiya TRF417 / Speed Passion GT2.0 / Speed Passion V3 motors.
Nilks is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 12:47 PM   #19632
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2001
Location: Hawaii, USA
Posts: 7,186
Default

I've tried the same gearing as the other guys at the track and also tried under gearing it. The motor stays around 150* or less so I'm not over geared.
InspGadgt is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 01:09 PM   #19633
Tech Adept
 
yumlailai's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: Richmond
Posts: 228
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
You'll need to run a receiver pack or booster to use the RS with 1s. Which are you using?
I am using a Novak Booster soldered to Batt+ and Batt- on my esc and i use the switch on the booster instead of the esc
yumlailai is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 01:10 PM   #19634
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Sorry for the delay on getting this setup. Mike Haynes 7.5 Mod TC setup from Snowbirds:
Attached Thumbnails
Tekin RS ESC sensored-mike-haynes-7.5-snowbirds-tc.png  
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2011, 01:31 PM   #19635
Tech Adept
 
lorider75's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Lloydminster, Sk
Posts: 180
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

how long does it normally take to get product back from tekin when sent in under warranty?
its been about 3 weeks now. just anxious to get my gear back in the car
__________________
Team High Torque * Extremercmods.com
lorider75 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:44 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net