R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-27-2011, 07:28 AM   #19411
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jo90uk View Post
This is a Tekin related question, but involves the EPIC Duo motors.

I run the RS Pro here in the UK, using Duo2 13.5t motors. Awesome combo, stupid quick, loads of punch...love it ! I noticed the Duo3 is out and wondered how many Tekin drivers have switched to the Duo3 from the Duo2 and how they found the new motor compaired to the older one ?

Ive only just put my spare Duo2 in (even though the year old one is still god bar the can bearing being jammed onto the rotor now) so like the product, and it teams up with the Tekin well.

Cheers anyone who can help !

John
Check out this link:
http://www.rctech.net/forum/electric...3-duo-3-a.html
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 08:01 AM   #19412
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 92
Default

Cheers M-Technic
Jo90uk is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 08:05 AM   #19413
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 92
Default

Reading through it looks like a big thumbs up.....where is my ebay and wallet
Jo90uk is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 01:30 PM   #19414
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,996
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jochim_18 View Post
I'm running 212 I haven't really play with throttle control so I'm on stock setup right now on my minimum throttle.
STock set up??? are you running one of the pre set profiles?
__________________
REMEMBER THE GOOD OLE DAYS..........THEY'RE NEVER COMING BACK SO WE'RE STUCK WITH THE MESS IN FRONT OF US!!!!
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 03:19 PM   #19415
Tech Initiate
 
muststopcrashin's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: nottingham, uk
Posts: 32
Smile

wow i've just put the hot wire, on my rs for the 1st time updated and run the car in my hand. all i can say is holly f*** i can't believe the power coming out of it. i can't wait to get it on the track tomoz, oh by the way can you tell it's my 1st good modern speedo.
muststopcrashin is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 03:31 PM   #19416
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,542
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by muststopcrashin View Post
wow i've just put the hot wire, on my rs for the 1st time updated and run the car in my hand. all i can say is holly f*** i can't believe the power coming out of it. i can't wait to get it on the track tomoz, oh by the way can you tell it's my 1st good modern speedo.
Careful with that.
Free-reving Boosted BL motors is not good for their longevity...
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2011, 03:36 PM   #19417
Tech Initiate
 
muststopcrashin's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: nottingham, uk
Posts: 32
Default

thanks, did't know that
muststopcrashin is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 06:37 AM   #19418
Tech Master
 
gonzo416's Avatar
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 1,938
Trader Rating: 39 (98%+)
Default

Quote:
Originally Posted by STLNLST View Post
212 does have a few additional settings but guys are saying that the car has less punch or it doesn't feel like the previous. If all the setting are carried over EXACTLY then you should feel the same and laptimes should be the same. The new additions are to further fine tune the throtle and brakes. Don't give up just yet. We're here to help. What settings are you currently running? What are you looking to get out of your car? What's it lacking? What are you happy with? Once we have a starting point we have nowhere to go but up
I am using Atsushi Hara's setup with minor changes. I think I found the problem. My Throttle Minimum was set at MAX. I'm assuming that's the problem because the default is normally set at 10. I went from 203 to 212 and this setting and Brake Minimum is new to me. This motor is pretty fast and has alot of torque. Similar to the BOSS,which I have dialed.
gonzo416 is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 04:28 PM   #19419
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,996
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by gonzo416 View Post
I am using Atsushi Hara's setup with minor changes. I think I found the problem. My Throttle Minimum was set at MAX. I'm assuming that's the problem because the default is normally set at 10. I went from 203 to 212 and this setting and Brake Minimum is new to me. This motor is pretty fast and has alot of torque. Similar to the BOSS,which I have dialed.
So what changes to hara's set up did you make?
__________________
REMEMBER THE GOOD OLE DAYS..........THEY'RE NEVER COMING BACK SO WE'RE STUCK WITH THE MESS IN FRONT OF US!!!!
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 06:05 PM   #19420
Tech Addict
 
Dave De Voe's Avatar
 
Join Date: Dec 2007
Location: Springfield,OR
Posts: 661
Questions?? 1s pan car

double checking do you need to unplug the red wire on the esc going to the rec. when running a rec. battery??thanks
__________________
VOE RACING/LUNSFORD Ti/CIPRIOTTI CUSTOM RC/TEAM DRIVER CGRC
Team Associated RC10 B5r-B5m/RC10Worlds/RC8B Nova 21+4
"Don't think,don't blink,it takes way too long"
Best in the Northwest '11 Nitro Stadium Truck
CGRC- COTTAGE GROVE RC RACEWAY
Dave De Voe is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2011, 06:40 PM   #19421
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Dave De Voe View Post
double checking do you need to unplug the red wire on the esc going to the rec. when running a rec. battery??thanks
no
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2011, 01:42 PM   #19422
Tech Adept
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by sidecarphil1 View Post
Graupner motors dont work with Tekins , same as Corally motors , there was something here in Holland with them at the start of the season in 2010 , we all took them out and used other motors
I am running a 1.5 year old GM 10.5t without problems. Works great in zero timing profile and with dynamic timing.
__________________
www.EuroRC.com your European webshop for Hobbywing, Xray, Yokomo, Highest, TeamC, Gens Ace, Vampire, Team Associated, TLR and many more.
goos is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2011, 03:18 PM   #19423
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 185
Default

Quote:
Originally Posted by goos View Post
I am running a 1.5 year old GM 10.5t without problems. Works great in zero timing profile and with dynamic timing.
thye gm works. the new grauphners not. or change the sensor on the motor.
toptek is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 08:56 AM   #19424
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 220
Default

Well my tekin RS Pro has developed an issue.

Working fast a week ago at my last club meeting. Come to fire it up at home and I get flashing LEDs 1,2,6&7.

This appears to indicate wrong motor type. I havent changed anything since the last club meeting, picked up the car of the track, removed the battery and took it home with me.

I have tried reflashing from the hotwire and returning to defaults but that hasnt working. Reading around the forums this appears to require a service from tekin.

Couple of questions about that:

I am in the UK so does it have to get sent to america?
Will they repair it free of charge, I only bought it in July?

Randy if you see this can you PM me what to do next?

I can't believe this has happened to me, I do not have a spare so can't race till it is fixed.

Please help.
chris_blakey is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2011, 09:19 AM   #19425
Tech Master
 
Geezatec's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,460
Default

Quote:
Originally Posted by chris_blakey View Post
Well my tekin RS Pro has developed an issue.

Working fast a week ago at my last club meeting. Come to fire it up at home and I get flashing LEDs 1,2,6&7.

This appears to indicate wrong motor type. I havent changed anything since the last club meeting, picked up the car of the track, removed the battery and took it home with me.

I have tried reflashing from the hotwire and returning to defaults but that hasnt working. Reading around the forums this appears to require a service from tekin.

Couple of questions about that:

I am in the UK so does it have to get sent to america?
Will they repair it free of charge, I only bought it in July?

Randy if you see this can you PM me what to do next?

I can't believe this has happened to me, I do not have a spare so can't race till it is fixed.

Please help.
Make sure you save on Hotwire. Even if you dont have Hotwire, adjust by entering into Mode 6 on LED's. 1-3 for brushless, & 4-6 for brushed motors. Also recalibrate you radio to the RS. You should be fine on the RS.
Geezatec is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:09 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net