R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-01-2010, 02:27 PM   #18616
Tech Apprentice
 
Join Date: Aug 2008
Location: Southern canada
Posts: 60
Default

Quote:
Originally Posted by hacker View Post
No I used 203 say 8 months ago, then went elsewhere. Came back just recently to 212, doesnt have the same top end, in my opinion.
There is a reason the fastest guy in open 17.5 at cleveland used 203
windsor is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 02:33 PM   #18617
Tech Apprentice
 
Join Date: Aug 2008
Location: Southern canada
Posts: 60
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Andrew Knaaps Tq and winning US Indoor Champs Setup:
any idea on rollout?
windsor is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 02:33 PM   #18618
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 711
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Andrew Knaaps Tq and winning US Indoor Champs Setup:
any idea what rollout he was running?

If one were to go to another track that was a little more tight or shorter on the straight would you just change the boost and delay or would you start to look at the rpm range?
gguertin145 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 02:37 PM   #18619
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by windsor View Post
There is a reason the fastest guy in open 17.5 at cleveland used 203
I know someone else that swears by 203 as well, for me I didn't care for 208 but 212 is good. I'm not sure what could possibly make 203 faster than 212.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 03:06 PM   #18620
Tech Master
 
miller tyme's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 1,710
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

What motor ???? I thought stock rotors were 12.5.....12.3 would be a tuning rotor...............
__________________
Ken Miller
RCTarget - Capricorn - Pro Level RC - MAX Power - Maxima Fuel - EA Motorsorts - TQ Wire

LONG LIVE OPEN MODIFIED

Last edited by miller tyme; 12-02-2010 at 06:07 AM.
miller tyme is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 03:06 PM   #18621
Tech Addict
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 711
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

yes thats what I asked for... sorry
gguertin145 is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 03:22 PM   #18622
Tech Apprentice
 
Join Date: Feb 2010
Location: Rapid City
Posts: 57
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Andrew Knaaps Tq and winning US Indoor Champs Setup:
how about an idea for rollout on a no timing setup?
slsspark is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 03:26 PM   #18623
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

No timing setups and all other tracks will use different roll outs. I'm sure Andrew will chime in and post it up.

203 is not faster than 212, it's been tested back to back. If anything they're nearly identical.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 04:58 PM   #18624
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 729
Default

I have a question about the RS Speedy - When you press mode and change, say the throttle profile, would that turn off the turbo and/or the boost values?
I ask because I just changed the profile to #3 and I lost my turbo, and possibly the boost. The timing profile also changed to #2 or 3 instead of the custom (C1,C2) profiles. Only when I hooked it back up to Hotwire did it all come back. Using V212 as well.
__________________
Car-less (Velox V10 or 733) // RB T10.5"+" (JB Modified) // Bluebird BMS-990DMG (St) & BMS-631 (T/B) // ATS 16% // Capricorn Wheels // Protoform
"70% of the time, it works ALL the time"
DJ_Shakespear is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 05:06 PM   #18625
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,102
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by DJ_Shakespear View Post
I have a question about the RS Speedy - When you press mode and change, say the throttle profile, would that turn off the turbo and/or the boost values?
I ask because I just changed the profile to #3 and I lost my turbo, and possibly the boost. The timing profile also changed to #2 or 3 instead of the custom (C1,C2) profiles. Only when I hooked it back up to Hotwire did it all come back. Using V212 as well.
When you are making selections on the RS itself, TP is now timing profiles. Led number 1 is no timing, 2 is a little, 3 is some more, 4 is a decent amount, 5 is good for stock, 6 is whatever boost/turbo settings you programmed into cst1, and 7 is whatever boost/turbo settings you programmed into cst2. The actual throttle profiles (that are like expo) are only available on the computer through hotwire.
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 06:04 PM   #18626
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 729
Default

Ahh, so you're saying if I change the Throttle Profile on the ESC, it doesn't change the throttle curve but instead changes the Timing Profile that shows 1-2...C1-C2 to whatever LEDs I make light-up?
__________________
Car-less (Velox V10 or 733) // RB T10.5"+" (JB Modified) // Bluebird BMS-990DMG (St) & BMS-631 (T/B) // ATS 16% // Capricorn Wheels // Protoform
"70% of the time, it works ALL the time"
DJ_Shakespear is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 06:06 PM   #18627
Tech Master
 
locked's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Toronto
Posts: 1,758
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by DJ_Shakespear View Post
Ahh, so you're saying if I change the Throttle Profile on the ESC, it doesn't change the throttle curve but instead changes the Timing Profile that shows 1-2...C1-C2 to whatever LEDs I make light-up?
yes
__________________
Dave Locke
Team PerformanceHobbies.ca | ORCA RC | Bodies by Brandon | Team Meeting
XRAY T4'15 x2 | XRAY XB4 | XRAY XB8E | XRAY XB8
locked is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 06:11 PM   #18628
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 729
Default

Thanks guys! So only if I change the TP, that would get rid of my Boost/Turbo settings? Im not sure if I didnt change that once, but still lost it.
__________________
Car-less (Velox V10 or 733) // RB T10.5"+" (JB Modified) // Bluebird BMS-990DMG (St) & BMS-631 (T/B) // ATS 16% // Capricorn Wheels // Protoform
"70% of the time, it works ALL the time"
DJ_Shakespear is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 06:14 PM   #18629
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Throttle curve gets changed using the hot wire,timing is changed in the factory set profiles using the pit tune mode
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2010, 06:17 PM   #18630
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 729
Default

So using pit-tune mode, you can change the timing profiles and not the throttle curve - does the curve I previously selected (eg slightly more aggressive) still apply or does it revert to linear?
In Hotwire, you can change the timing profile AND the throttle curve without affecting each other.
__________________
Car-less (Velox V10 or 733) // RB T10.5"+" (JB Modified) // Bluebird BMS-990DMG (St) & BMS-631 (T/B) // ATS 16% // Capricorn Wheels // Protoform
"70% of the time, it works ALL the time"
DJ_Shakespear is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:19 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net