R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-29-2010, 05:27 PM   #18556
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 185
Default

ok so in c1 and c2 you can set you personall settings. does it matter wich one you use?
toptek is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 05:38 PM   #18557
Tech Fanatic
 
BCbud's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2009
Location: Victoria BC Canada
Posts: 758
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by toptek View Post
ok so in c1 and c2 you can set you personall settings. does it matter wich one you use?
No, you can use one or the other or you can put a different setup in each one and you do not need the hotwire to change between them.
__________________
Xray NT1 - Xray T4 2013 TC - Xray T4 2013 VTA - CRCgenX10 - CRCgenX - CRCgenXi - Slash 4X4 with LCG conversion -Associated RC8Be - Xray XB4 - DX3R PRO
Recycled teenager.
www.irocc.ca ; www.corvictoria.com ; http://www.wcics.ca/
I will not send Pay Pal as a gift or add fees to the price so DO NOT ASK!
BCbud is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 06:18 PM   #18558
Tech Addict
 
Chemical X's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 625
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Sorry if this has already been covered, but can someone explain the procedure to switch between C1 and C2 without using HotWire? Thanks.
Chemical X is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 06:46 PM   #18559
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

push mode button 5 time led (TP) push INCS to led 6 (C1) led 7 (C2)
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 07:38 PM   #18560
Tech Apprentice
 
Join Date: Jan 2009
Location: auckland, nz
Posts: 88
Trader Rating: 11 (100%+)
Default Hotwire 212

Hey guys ive just converted to a Tekin RS Pro and Redline 4.5 for touring mod. Ive downloaded the Vegas 212 software but i havent seen any other drivers set ups to use as a guide. I'm wondering if anyone can help me with a base set up to start with that i wont blow the motor with. Our track has about a 80-100ft straight.
Im guessing i wont need to run any boost or turbo with 4.5?

Any help will be appreciated.
Cheers.
jeremy mac is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 08:27 PM   #18561
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 185
Default

Quote:
Originally Posted by jeremy mac View Post
Hey guys ive just converted to a Tekin RS Pro and Redline 4.5 for touring mod. Ive downloaded the Vegas 212 software but i havent seen any other drivers set ups to use as a guide. I'm wondering if anyone can help me with a base set up to start with that i wont blow the motor with. Our track has about a 80-100ft straight.
Im guessing i wont need to run any boost or turbo with 4.5?

Any help will be appreciated.
Cheers.
Set your speedo in dual mode.
I used for a lrp x11 4,5t a timing of 40 to 45
gearing around the 8fdr.
On the Tekin site I notist that dual mode also is changed and that you can change the rpm range. Also just like the sensord mode 2 custom settings.

I can't waith till saturday to play with the speedo.
left my car ad the track.
It is a track in an old barn from a frend of me. we built there a track and now we race there with about 15 to sometimes 20 and even more racers.
next week the track will be bigger again. going to trow some junk out.
In the summer we drive outdoor. Outdoor I run mod.

put an extra cap on your speedo or a bigger one.
I use a 4700 v16
toptek is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 08:30 PM   #18562
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 185
Default

Quote:
Originally Posted by BCbud View Post
No, you can use one or the other or you can put a different setup in each one and you do not need the hotwire to change between them.
thanks I also found the info on the website.
can't wait to try the mod mode.
toptek is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 04:33 AM   #18563
Tech Regular
 
guinnes.s's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 341
Default

Quote:
Originally Posted by sidecarphil1 View Post
ok

V212 set up for SP13.5v3
motor timing 10
boost 45
turbo 15
start 8500
end 16000
turbo delay 0.2
turbo rate 2
Throttle profile 5
rearing around 7 depending on the track , the rest of the settings are up to you
what about the timing advance setting?
guinnes.s is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 04:47 AM   #18564
Tech Regular
 
TrevCoult's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Worksop, Nottinghamshire, UK
Posts: 355
Default

Quote:
Originally Posted by guinnes.s View Post
what about the timing advance setting?
The timing advance setting only applies if your sensor lead falls out, so don't worry about it.

See http://www.carsrcracing.co.uk/?p=244 for explanations of the settings.

Trev
__________________
Schumacher Atom GT12
Schumacher Eclipse 12th
www.carsrcracing.co.uk
CARSrcracing.co.uk Webmaster
Schumacher Racing
TrevCoult is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 11:08 AM   #18565
Tech Elite
 
2-Bad's Avatar
 
Join Date: Jan 2003
Location: Australia
Posts: 2,725
Trader Rating: 24 (100%+)
Default

Hi... I'm new to these stock esc and want to place an order for one.

So apart from TT1153 RS Pro esc, is there anything else I need to order to use this esc?


Thanks.....
__________________
Yokomo * G Force * Sanwa * SMC * ProSpec
2-Bad is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 11:15 AM   #18566
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 2-Bad View Post
Hi... I'm new to these stock esc and want to place an order for one.

So apart from TT1153 RS Pro esc, is there anything else I need to order to use this esc?


Thanks.....
You don't need the Pro if you are running stock. Only for mod touring is the Pro necessary. The normal RS is smaller and lighter.

You don't need anything else except possibly a HotWire so you can make setup changes via your laptop, and your own battery connector of choice to solder on. It comes with wire/leads and a capacitor.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 01:37 PM   #18567
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 172
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

hey guys,
can anyone help me with 17.5 set-up?
tc5,32/104 gearing
70-80ft straight
trinity t3 motor
carpet/rubber tire
very high traction
thank you
veetz
vito c. is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 02:29 PM   #18568
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by vito c. View Post
hey guys,
can anyone help me with 17.5 set-up?
tc5,32/104 gearing
70-80ft straight
trinity t3 motor
carpet/rubber tire
very high traction
thank you
veetz
Start with Hara's setup from Tekin's web site.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 02:32 PM   #18569
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

http://www.teamtekin.com/hotwire/ESCsetups/index.html
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2010, 02:42 PM   #18570
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 185
Default

Randy, why does Tekin not sponsor a driver like hara for mod?
why don't you sponsor a top 10 driver from Europe or Japan.
noting about the us drivers but in the us Tekin is already having good drivers.
would be nice to see hara race with the speedo in the mod class.
toptek is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:00 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net