R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-29-2010, 07:42 AM   #18541
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by guinnes.s View Post
Is for touring car ,sorry forgot to mention it .
how big is your track ??
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 08:05 AM   #18542
Tech Regular
 
djiewie's Avatar
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 440
Default

I have a question regarding 212 .
With the 203 software i was able to put in the high rpm and low rpm for the timing. Now with 212 you type the high rpm and get the rpm from calculating.
But the window is much smaller. example with 8000 high rpm your lowest rpm will be somthing like 3700 rpm and i want like 2500rpm without going lower in high rpm. Is this an error in my software and can i override it somehow . Is this because of the 1s lipo? The settings in the speedo are all 5400 to 20000 rpm wich is a much greater window but is for TC i suppose.

Greetz JW
djiewie is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 08:11 AM   #18543
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by djiewie View Post
I have a question regarding 212 .
With the 203 software i was able to put in the high rpm and low rpm for the timing. Now with 212 you type the high rpm and get the rpm from calculating.
But the window is much smaller. example with 8000 high rpm your lowest rpm will be somthing like 3700 rpm and i want like 2500rpm without going lower in high rpm. Is this an error in my software and can i override it somehow . Is this because of the 1s lipo? The settings in the speedo are all 5400 to 20000 rpm wich is a much greater window but is for TC i suppose.

Greetz JW
you need to select C1 or C2 in the profiles then you can adjust the start and end revs
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 08:36 AM   #18544
Tech Regular
 
guinnes.s's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 341
Default

Quote:
Originally Posted by sidecarphil1 View Post
how big is your track ??
indoor carpet,the straight is about 25 to 30 metres long,
guinnes.s is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 08:40 AM   #18545
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by djiewie View Post
I have a question regarding 212 .
With the 203 software i was able to put in the high rpm and low rpm for the timing. Now with 212 you type the high rpm and get the rpm from calculating.
But the window is much smaller. example with 8000 high rpm your lowest rpm will be somthing like 3700 rpm and i want like 2500rpm without going lower in high rpm. Is this an error in my software and can i override it somehow . Is this because of the 1s lipo? The settings in the speedo are all 5400 to 20000 rpm wich is a much greater window but is for TC i suppose.

Greetz JW
this is normal,the start rpm is not as low as 203 was,the car doesent see anything lower than the 2-3k start
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 08:48 AM   #18546
Tech Elite
 
speedybill's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Belpre, Ohio
Posts: 2,346
Trader Rating: 73 (100%+)
Questions??

I known this has PROBABLY been addressed before, but i don't have time to go back thru all the past posts

I installed a 'Savox" 1257 servo in 2 customers CORR trucks along with a 13.5 ballsitic and a Tekin RS

BOTH!! had SEVERE glitching problems when steering was turned lock to lock

After 30 minutes of investigation, [I tried rebinding radios, resetting spd cntrl, tried other receivers/radios/ ect, no improvement] I ended up trying a JR 9100S servo and the problem disappeared,

The end result was I left the Savox servos in and used a Spektrum 'glitch Buster'

So far, so good

any suggestions as to why this is happening?? any ideas for a 'correct' fix??

Thankx, Bill
__________________
ROAR member #5-120259
www.speedybillsrc.com
www.ovrccc.com
Sweep Racing Tires
speedybill is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 10:25 AM   #18547
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 185
Default

The SP13,5 runs the best with full motor timing.
I like the Tekin motor more. it runs smoother.

I have a savox but no problems at all.
did you reset your speedo afterupdating?
toptek is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 10:40 AM   #18548
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Quote:
Originally Posted by speedybill View Post
I known this has PROBABLY been addressed before, but i don't have time to go back thru all the past posts

I installed a 'Savox" 1257 servo in 2 customers CORR trucks along with a 13.5 ballsitic and a Tekin RS

BOTH!! had SEVERE glitching problems when steering was turned lock to lock

After 30 minutes of investigation, [I tried rebinding radios, resetting spd cntrl, tried other receivers/radios/ ect, no improvement] I ended up trying a JR 9100S servo and the problem disappeared,

The end result was I left the Savox servos in and used a Spektrum 'glitch Buster'

Thankx, Bill
Bill you've already "fixed" it best you can. The Savox servo(s) are power hungry. You don't get specs like theirs without using the juice. The cap will correct the glitching and should be fine.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 10:44 AM   #18549
Tech Elite
 
speedybill's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Belpre, Ohio
Posts: 2,346
Trader Rating: 73 (100%+)
Wink

Thankx Randy, wasn't sure
__________________
ROAR member #5-120259
www.speedybillsrc.com
www.ovrccc.com
Sweep Racing Tires
speedybill is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 12:14 PM   #18550
Tech Regular
 
guinnes.s's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 341
Default

Quote:
Originally Posted by toptek View Post
The SP13,5 runs the best with full motor timing.
I like the Tekin motor more. it runs smoother.
so you saying to move the motor sensor all the way to the right then,ok will try that,now i need some RS 212 setup to go with it
guinnes.s is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 01:01 PM   #18551
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 185
Default

Quote:
Originally Posted by guinnes.s View Post
so you saying to move the motor sensor all the way to the right then,ok will try that,now i need some RS 212 setup to go with it
yes move it all the way to the right.
I got yesterday the 212 on my speedo and a setup. Now I hear c1 and c2. don't now what it means, so with the 212 i can't help you.

withe the 203 i used this on a simular track.
boost 50
turbo 5
turbo delay 0
start rpm around the 7000
end rpm 12500

didn't race with it for a long time. I like the tekin motor to much.
it drives smoother.
toptek is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 01:16 PM   #18552
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

C1 and C2 are custom timing profiles.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 01:16 PM   #18553
Tech Regular
 
guinnes.s's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 341
Default

c1 and c2 are custom mode,so u can switch them from the esc without connect to pc if im right.
at moment my start rpm is at around 3000 and end at 10.000 and im pretty happy with it on the club 25 metres straight, what it lacks is before reaching the 3000 rpm,i need more aggression/punch and at moment is to smooth in compare to other.
what setting should i look at?
guinnes.s is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 01:24 PM   #18554
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,103
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by guinnes.s View Post
c1 and c2 are custom mode,so u can switch them from the esc without connect to pc if im right.
at moment my start rpm is at around 3000 and end at 10.000 and im pretty happy with it on the club 25 metres straight, what it lacks is before reaching the 3000 rpm,i need more aggression/punch and at moment is to smooth in compare to other.
what setting should i look at?
You should look at the timing on the endbell of the motor. If you are happy with your top end feel add or take away timing at the endbell and remove/add timing in the esc to keep the total timing the same. I know it sounds contradictory, but adding a little timing on the endbell can add low end power. There is such a thing as not enough timing.
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2010, 02:18 PM   #18555
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by guinnes.s View Post
so you saying to move the motor sensor all the way to the right then,ok will try that,now i need some RS 212 setup to go with it
ok

V212 set up for SP13.5v3
motor timing 10
boost 45
turbo 15
start 8500
end 16000
turbo delay 0.2
turbo rate 2
Throttle profile 5
rearing around 7 depending on the track , the rest of the settings are up to you
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:45 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net