R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-14-2010, 06:23 AM   #18316
Tech Master
 
PitNamedGordie's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Highwood, IL
Posts: 1,789
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via AIM to PitNamedGordie Send a message via Yahoo to PitNamedGordie
Default

Quote:
Originally Posted by hairy View Post
That would be great as I am very frustrated with Tekin speedo's right now. I just went to my computer to reload v212 and now the advanced window won't open to verify that I actually have v212 loaded.
You know I haven't changed anything but seems as if the Tekin settings aren't the same.I am real dissappointed that to get back on the road racing I will have to send in my speedo for the second time since I purchased it in march of this year.
In being fair they replaced my first speedo for free even though it was out of warranty(it would not hold top end),but this one is going to cost me $75.00 plus shipping to get fixed(figuring that they won't replace it for free again).
I have taken great care of my electronics and I can't afford to go to a new type of Electronics, I'm stuck with Tekin.I have been a Tekin user since the early 1990's and have never had the problems that I am experiencing now.Not trying to slam Tekin but I am frustrated and not confident in the product right now.
I'm not saying that you shouldn't be frustrated but the issue you're having maybe easy to get by. Did you close the Hotwire and reopen it? Or did you just update and try to use it right away? The reason I ask is after I updated mine I had the same issue. The easy fix was to close and reopen it and presto it worked. It's a small quark but easy to get by.
__________________
☆ The Track @ Harbor Hobbies ☆ www.harbor-hobby.net ☆
PitNamedGordie is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 06:35 AM   #18317
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

hairy,try to un install the HW and re install it on you PC you may have had some go wrong,i did mine three time the first was the rpm bug and then installed the new version the next day but it was still there so after the third time it was all good.worth a shot
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 07:20 AM   #18318
Tech Elite
 
hairy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: In the Good ole' U.S.A.
Posts: 2,323
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by PitNamedGordie View Post
I'm not saying that you shouldn't be frustrated but the issue you're having maybe easy to get by. Did you close the Hotwire and reopen it? Or did you just update and try to use it right away? The reason I ask is after I updated mine I had the same issue. The easy fix was to close and reopen it and presto it worked. It's a small quark but easy to get by.
Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
hairy,try to un install the HW and re install it on you PC you may have had some go wrong,i did mine three time the first was the rpm bug and then installed the new version the next day but it was still there so after the third time it was all good.worth a shot

Yea I tried uploading 4 times to the speedo and have downloaded the hotwire to the pc twice this a.m., no change
__________________
MERLIN RACING
"He once ran a marathon because it was on his way"
Logic is a lost art!
You are defined in life by how you respond to defeat!
hairy is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 08:08 AM   #18319
Tech Fanatic
 
bukil's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: BenTooWrah
Posts: 998
Trader Rating: 39 (100%+)
Default

FYI to all:

One of our guys had trouble with his tekin. LED 1,2 and 6,7 were flashing even though speedo was set to brushless fwd only. I noticed that one of the battery wires (bullet connectors) was touching the graphite topdeck. As soon as I moved the topdeck just a little to not have any contact with the wire. Everything went functional. I did this when the speedo was on.

I hope this can aid to ruling out your LED 1,2 6,7 issue before you guys send it to TEKIN.
__________________
☆ ActivRC ☆
bukil is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 02:28 PM   #18320
Tech Regular
 
Join Date: May 2007
Location: Netherlands
Posts: 343
Default

Quote:
Originally Posted by hairy View Post
Yea I tried uploading 4 times to the speedo and have downloaded the hotwire to the pc twice this a.m., no change
When you have upgrade to 212 from whatever version it is in dual mode
Switch off the dual mode than you have advantage settings available

Thanks

Ed
eded1 is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 02:52 PM   #18321
Tech Elite
 
hairy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: In the Good ole' U.S.A.
Posts: 2,323
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by eded1 View Post
When you have upgrade to 212 from whatever version it is in dual mode
Switch off the dual mode than you have advantage settings available

Thanks

Ed
The problem has been found to be in the sensor port, if the rotor is in a certain position it will not work. Now before you guys tell me that it is the motor let me say I have tried three motors, 6 sensor cables and two radios and the results are the same.I put the same motors on a different speedo and they work fine. The problem is in the speedo at the sensor portion of the unit.
This will be the second time that a RS unit has failed since the original purchase in march. I don't abuse my equipment.I am somewhat dissapointed in the durability of these speed controllers. I have use Tekin since the 1990's and this is the most trouble I have had. They are still a great company and I don't intend to change brands,but it is kinda frustrating,and getting costly also.
__________________
MERLIN RACING
"He once ran a marathon because it was on his way"
Logic is a lost art!
You are defined in life by how you respond to defeat!
hairy is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 03:25 PM   #18322
Team Tekin
 
Randy_Pike's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Norcal
Posts: 9,702
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to Randy_Pike
Default

Hairy,

Sorry to hear about this issue. Where do you live? Shoot me a PM and I'll make sure to help you out the best I can. If you're closer to Tekin europe we have options.
__________________
"Things may come to those who wait, but only the things left by those who hustle." Abraham Lincoln

Tekin,Protek,A-Main Hobbies,JConcepts,Avid RC,Yokomo,MIP,SikLidz,FactoryRC, www.randypikerc.com
Randy_Pike is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 03:50 PM   #18323
Tech Elite
 
SpraydbySprague's Avatar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Conducting aggressive board meetings at my local track
Posts: 3,301
Trader Rating: 64 (100%+)
Default

Here's one.

My Tekin RS is now running 212 in my 12R5 powered by a TP 3.7 Lipo, TQ booster, and a Team Orion 7.5. Plenty of power, however I've noticed when running timing boost, the brakes seem weaker. Where I used to turn the brake EPA down to 60%, I now have to run up to 100% and the brakes are nowhere near as powerful. Any info will help.
__________________
How would I describe my holeshots?

Three words...

Ready... Steady... Confetti!!!! (gonna need a new one of those)
SpraydbySprague is offline   Reply With Quote
Old 11-14-2010, 07:08 PM   #18324
Tech Elite
 
hairy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: In the Good ole' U.S.A.
Posts: 2,323
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Randy p.m. sent
__________________
MERLIN RACING
"He once ran a marathon because it was on his way"
Logic is a lost art!
You are defined in life by how you respond to defeat!
hairy is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 07:34 AM   #18325
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by hairy View Post
The problem has been found to be in the sensor port, if the rotor is in a certain position it will not work. Now before you guys tell me that it is the motor let me say I have tried three motors, 6 sensor cables and two radios and the results are the same.I put the same motors on a different speedo and they work fine. The problem is in the speedo at the sensor portion of the unit.
This will be the second time that a RS unit has failed since the original purchase in march. I don't abuse my equipment.I am somewhat dissapointed in the durability of these speed controllers. I have use Tekin since the 1990's and this is the most trouble I have had. They are still a great company and I don't intend to change brands,but it is kinda frustrating,and getting costly also.
I have seen a sensor board on the speedo go bad before.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 07:39 AM   #18326
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2010
Location: aus, nsw.
Posts: 187
Post gears

im getting a 13.5t brushless motor soon and was wonding what gears i will have to change?
im gunna do this to my hpi rs4 rally. its completely standard.
i also use reedy wolfpack nimh batteries (3600mah 7.2v)
i plan on using it for all-round bashing-including drift, offroad, and crazy stunts(high speed)
so yeh...
what diffs
what spur
what pinion
whateva.

thanks, jim.
--pm me if you can--

Last edited by DEIGIMA; 11-15-2010 at 07:48 AM. Reason: cus your mum is FAT!
DEIGIMA is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 08:01 AM   #18327
Tech Regular
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 321
Default

how are people finding the 212 software? is it faster than 203 and 208 softwares?
Smartypants is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 08:16 AM   #18328
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Smartypants View Post
how are people finding the 212 software? is it faster than 203 and 208 softwares?
I have found it to be much faster overall in 17.5 touring.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 08:37 AM   #18329
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,103
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Smartypants View Post
how are people finding the 212 software? is it faster than 203 and 208 softwares?
Technically speaking it makes the same amount of power via timing setups and whatnot, but the delivery/feel just keeps getting better every time which is translating to faster laptimes.
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 11-15-2010, 09:10 AM   #18330
Tech Elite
 
Join Date: Jun 2010
Location: Southern California
Posts: 2,167
Trader Rating: 77 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Smartypants View Post
how are people finding the 212 software? is it faster than 203 and 208 softwares?
Tekin website. http://www.teamtekin.com/hotwire.html
goin2drt is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:44 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net