R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-08-2010, 07:28 PM   #18196
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jochim_18 View Post
I'm having problem calibrating my M11 DSS 2.4 GHZ to my tekin I just switch to the new software 212 and I'm not able to calibrate mt radio. The ESC only recognized the radio and neutral positon.
Set your EPA's to 130 for throttle and 160 for brake first. Then after you are done calibrating, move the throttle EPA to 140 (the max).

Make sure the throttle channel is not reversed. I have never had a problem programming my M11 DSS with a Tekin.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 07:41 PM   #18197
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,372
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

It just won't calibrate it's driving me crazy I got the D-rate at 100%, EPA Throttle @ 130%, EPA Brake @ 160%, ESC Neutral width at default... What am I doing wrong.
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 07:42 PM   #18198
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jochim_18 View Post
It just won't calibrate it's driving me crazy I got the D-rate at 100%, EPA Throttle @ 130%, EPA Brake @ 160%, ESC Neutral width at default... What am I doing wrong.
reverse throttle
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 07:59 PM   #18199
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,372
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

It did calibrate but I have to set the neutral width at maximum to calibrate anything lower than that it won't calibrate at all. On what do you guys have your neutral width set at?
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 08:00 PM   #18200
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jochim_18 View Post
It did calibrate but I have to set the neutral width at maximum to calibrate anything lower than that it won't calibrate at all. On what do you guys have your neutral width set at?
10
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 08:06 PM   #18201
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,372
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

It just won't calibrate if I set the neutral width lower than maximum.
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 08:23 PM   #18202
Tech Addict
 
mattleegee's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
Location: Kent, WA
Posts: 646
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Anyone have problems with a Airtronics Mx-3x for setting up to a RS?
__________________
AE ft b4.1 Ballistic 13.5 + SXX comp v2 (3-5-3-8) 1258tg
AE ft b4.1 Ballistic 17.5 + SXX comp v2 (3-7-0-4) 1257tg
BRCR
I pick things up and put them down
mattleegee is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 08:26 PM   #18203
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,542
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jochim_18 View Post
It did calibrate but I have to set the neutral width at maximum to calibrate anything lower than that it won't calibrate at all. On what do you guys have your neutral width set at?
-0- neutral width
Futaba 4PK
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 08:31 PM   #18204
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,372
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

What is the difference in setting your neutral width between high and low neutral width?
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 08:34 PM   #18205
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,542
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jochim_18 View Post
What is the difference in setting your neutral width between high and low neutral width?
More width = more travel on trigger before the throttle is applied.
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 08:49 PM   #18206
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,372
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Oh well it just won't calibrate on having the neutral width on low setting has anyone have this issue? Is their anything I can adjust on my M11?
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 08:58 PM   #18207
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,372
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

OK I was reading a hundreds page back lol!!! To get your neutral width lower you have to turn up your drag brake I got mine at zero drag brake....
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 09:02 PM   #18208
Tech Elite
 
pakk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,077
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

If you are having problems calibrating, you want to turn your neutral width up. Try 50.
__________________
*Photon* *SC10 4x4*
RCRD
pakk is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 09:07 PM   #18209
Tech Elite
 
M-Technic's Avatar
 
Join Date: Sep 2007
Location: Palm Beach, FL
Posts: 2,562
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Jochim_18 View Post
Oh well it just won't calibrate on having the neutral width on low setting has anyone have this issue? Is their anything I can adjust on my M11?
Maybe try rebinding your modules.
__________________
RCAmerica | Xray | Hudy | Radiopost | Speed Passion USA | Trinity | P3 Graphics
M-Technic is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2010, 09:27 PM   #18210
Tech Elite
 
Jochim_18's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: CALI
Posts: 2,372
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

It did calibrate but I have to have the neutral width set at maximum. well I did try setting my drag break at 50% and I can not set the neutral width lower.

Quote:
Originally Posted by pakk View Post
If you are having problems calibrating, you want to turn your neutral width up. Try 50.
__________________
Localrcracing.com - Your premiere source of Radio controlled Racing in central California.

Visaliahobbies.com * SkyRC * casterracingparts.com
Jochim_18 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:14 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net