R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-22-2010, 09:49 PM   #17836
Tech Champion
 
cannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: A total distraction
Posts: 7,266
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JayBee View Post
No, I'm running Vista. What's weird is when I check to see what version I have, it says v. 212
Did you completely uninstall the previous version? Including the hidden file?
__________________
www.feralbatteries.com ........... new website
cannon is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 09:54 PM   #17837
Tech Champion
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,813
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cannon View Post
Did you completely uninstall the previous version? Including the hidden file?
How do I check that?
__________________
R C 3 G R A F I X _ F U S I O N . G R A P H I X _ S E A T T L E - R/C - R A C E R S _ E M E R A L D C I T Y R C . C O M

A E - 12R5.2 _ S M - REV8 PRO
JayBee is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 10:01 PM   #17838
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 211
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

I am letting the ESC update after it detects the old software and i am running windows 7, but still everytime i connect ot tells me the esc is running old sofware
rayrush is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 10:07 PM   #17839
Tech Champion
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,813
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Kind of off the subject but related.....how do you get rid of a zip file? I have one with a bunch of Tekin stuff from 2008
__________________
R C 3 G R A F I X _ F U S I O N . G R A P H I X _ S E A T T L E - R/C - R A C E R S _ E M E R A L D C I T Y R C . C O M

A E - 12R5.2 _ S M - REV8 PRO
JayBee is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 10:08 PM   #17840
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2008
Location: Hong Kong
Posts: 233
Default

Quote:
Originally Posted by JayBee View Post
How do I check that?
I believe Windows7 & vista both use something called the 'VirtualStore'. After you uninstall the hotwire software, you go to here:

1. 'C:\Users\”name” \AppData\Local\VirtualStore\Tekin Hotwire\'
2. Delete this folder.
3. Install Hotwire v212 again.

If all goes well, then v212 will be installed.

Alternatively, you can install v212 into another folder name, that way it will install a clean copy in the new directory.

I had the a similar problem of not able to upload the v212 firmware onto my RS. RS keeps on giving me only 1 LED blink. After I did the above, it gives me 2 blinks.
hardmankam is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 10:14 PM   #17841
Tech Elite
 
R3VoLuTiOn's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Vancouver, Canada
Posts: 2,389
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

I might pick up a motor to run mod once in a while.

The site says 5turn 36mm can? What is that?

I only have the RS, not the Pro, I'm thinking a 6min heat of mod with a 6.5 and up should be ok?

Who here has actually gotten the RS to temp more than 1 or 2 led's?
__________________
John Tsang 🏁 VBC Racing 🚗 ORCA RC 🚗 GripworksRC 🚗 MotivRC 🚗 GravityRC 🚗 RC America

http://www.facebook.com/VancouverRRR 🏁 http://www.facebook.com/OvergearedRacing
R3VoLuTiOn is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 10:18 PM   #17842
Tech Champion
 
cannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: A total distraction
Posts: 7,266
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JayBee View Post
How do I check that?
This has been explained about a million times before on this thread. There is also a youtube video showing you how to do it. It is on the Tekin site
__________________
www.feralbatteries.com ........... new website
cannon is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 10:30 PM   #17843
Tech Elite
 
pakk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,077
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Tha Skinny View Post
So I have just installed my Tekin and my fasst radio sytem.... I am getting full operation except for when I plug in my servo. Everything goes dead...When I unplug the servo it then goes to power????

Any help would be great
Seems like it's the servo. Have you tried a different servo?
__________________
*Photon* *SC10 4x4*
RCRD
pakk is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 10:32 PM   #17844
Tech Elite
 
pakk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,077
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by R3VoLuTiOn View Post
I might pick up a motor to run mod once in a while.

The site says 5turn 36mm can? What is that?

I only have the RS, not the Pro, I'm thinking a 6min heat of mod with a 6.5 and up should be ok?

Who here has actually gotten the RS to temp more than 1 or 2 led's?
I have with a 6.5. It thermal'd after 3 minutes. I didn't mess with the setup much. It was dumb fast and fun to watch down the strait!
__________________
*Photon* *SC10 4x4*
RCRD
pakk is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 10:39 PM   #17845
Tech Fanatic
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 835
Trader Rating: 8 (90%+)
Default

Quote:
Originally Posted by pakk View Post
Seems like it's the servo. Have you tried a different servo?

yep works just fine.... even worse its only a few weeks old.. I had someone open the case and shorten it.
__________________
Houston,Texas
Serpent 733 EVO
Mikes Hobby shop-Porter Texas/ Gulf coast Raceway"Electric Is For Hairdryers"..Eric Koger
Chris [email protected]
Tha Skinny is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 11:27 PM   #17846
Tech Elite
 
pakk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 3,077
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

I'm not familiar with FAST systems, but maybe it has some sort of short protection? Do you have another RX to try?
__________________
*Photon* *SC10 4x4*
RCRD
pakk is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 11:39 PM   #17847
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 211
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Works now. Thanks
rayrush is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 11:49 PM   #17848
Tech Champion
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,813
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Any setups w/ v.212 using 13.5 with no boost yet?
__________________
R C 3 G R A F I X _ F U S I O N . G R A P H I X _ S E A T T L E - R/C - R A C E R S _ E M E R A L D C I T Y R C . C O M

A E - 12R5.2 _ S M - REV8 PRO
JayBee is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2010, 12:08 AM   #17849
Tech Elite
 
R3VoLuTiOn's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Vancouver, Canada
Posts: 2,389
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by pakk View Post
I have with a 6.5. It thermal'd after 3 minutes. I didn't mess with the setup much. It was dumb fast and fun to watch down the strait!
did u change the gearing?
__________________
John Tsang 🏁 VBC Racing 🚗 ORCA RC 🚗 GripworksRC 🚗 MotivRC 🚗 GravityRC 🚗 RC America

http://www.facebook.com/VancouverRRR 🏁 http://www.facebook.com/OvergearedRacing
R3VoLuTiOn is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2010, 01:12 AM   #17850
Tech Adept
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
Not likely.

I just spoke to a few more team drivers running 208 back to back to 212 and they're within .02 seconds on lap times between them.

They do all agree however that the new minimum throttle and brake settings are the S__T!
I found 212 to be alittle smoother and the deadband with little throttle is less. This makes the car much easier to drive as the car will be more stable.
__________________
www.EuroRC.com your European webshop for Hobbywing, Xray, Yokomo, Highest, TeamC, Gens Ace, Vampire, Team Associated, TLR and many more.
goos is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:41 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net