R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-21-2010, 11:24 PM   #17791
Tech Elite
 
VooDooPH's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philippines
Posts: 3,715
Trader Rating: 18 (100%+)
Send a message via Yahoo to VooDooPH
Default

Quote:
Originally Posted by bkspeedo View Post
I've looked through all the documentation i can find and have not figured out how to use the buttons on the RS to switch between the saved C1 & C2 or preset timing profiles.

Does anyone know how to do this?
Press "Mode" in the ESC 5 times
then Press "Set" to the desired setting (#6 and 7 is C1 and C2)
__________________
[TRF418][TB-04Pro][FF-03Pro][M-05v2][TRF102][F-104 WGP][TT-01R TypeE]
[Cross CF-01'08][Yokomo R12][Team C TC02Evo][Team C T8E v3]
VooDooPH is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 11:26 PM   #17792
Tech Elite
 
VooDooPH's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philippines
Posts: 3,715
Trader Rating: 18 (100%+)
Send a message via Yahoo to VooDooPH
Default

Quote:
Originally Posted by goBezerk View Post
One question though, why on both the 208 and 212 versions, can you not set the other parameters independantly on C1 and C2? Being an off-roader, if grip is down, I'd use C1 with the initial throttle turned down and the current limiter etc and C2 have them turned back up for when the grip comes up...problem seems if you turn them down it does it to both C1 and C2....yes yo could do it with the timing too but....otherwise couldn't be happier
+1
__________________
[TRF418][TB-04Pro][FF-03Pro][M-05v2][TRF102][F-104 WGP][TT-01R TypeE]
[Cross CF-01'08][Yokomo R12][Team C TC02Evo][Team C T8E v3]
VooDooPH is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2010, 11:32 PM   #17793
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2007
Location: Victoria B.C Canada
Posts: 390
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
I wasn't saying it was done intentionally. Sometimes computers hiccup and stop USB operation,etc. It happens.

I would like everyone to please go to www.teamtekin.com/hotwire.html

and download the latest software update. The original version 212 had a display error while using the C2 throttle profile.

To check to make sure you've got the latest and most current plug in your hotwire and hit the "help" button. It should read Hotwire version 5.7.3
Hi Randy

Can you post something on how the new throttle profiles C1 and C2 work?

light
__________________
Gorden
light is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 12:49 AM   #17794
Tech Regular
 
TrevCoult's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Worksop, Nottinghamshire, UK
Posts: 355
Default

Quote:
Originally Posted by light View Post
Hi Randy

Can you post something on how the new throttle profiles C1 and C2 work?

light
Go to

http://www.carsrcracing.co.uk/?p=244

Trev
__________________
Schumacher Atom GT12
Schumacher Eclipse 12th
www.carsrcracing.co.uk
CARSrcracing.co.uk Webmaster
Schumacher Racing
TrevCoult is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 02:37 AM   #17795
Tech Apprentice
 
rambolin's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 66
Default

Quote:
Originally Posted by goBezerk View Post
I had the same problem and ended up with no lights etc on the esc afterwards. Tried downloading again, turning off PC and repeated unconnecting/reconnecting of Hotwire etc. For me, I reloaded 203 (happened to have it on another pc), it then turned on OK. I then retried 212 with the Hotwire in another USB port, it took two attempts and it's now sweet and working as normal.
Thanks for that - anyone that could give me 203 to try?

Regards, Rambolin
rambolin is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 04:35 AM   #17796
Tech Elite
 
Senna Racing's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
Location: Sydney
Posts: 2,035
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I have it at home some were so if you send me your email I will try send it to ya when I get home
__________________
Feral Batteries for all your on road needs
TRF 416, Fantom Batteries, Sorex, Tekin
Senna Racing is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 04:54 AM   #17797
Tech Apprentice
 
rambolin's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 66
Default 203

Hi Senna Racing

Sent you an eMail...
rambolin is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 06:02 AM   #17798
Tech Master
 
goBezerk's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: KRCORCC, VIC, AUS
Posts: 1,637
Trader Rating: 10 (100%+)
Send a message via Skype™ to goBezerk
Default

Quote:
Originally Posted by rambolin View Post
Thanks for that - anyone that could give me 203 to try?

Regards, Rambolin
Oops, I should have said 208...might gel a little better than 203
__________________
► Paul Sims - KRCORCC - BRCCC - TFTR
► R/C racin', 1 percent car, 99 percent driver
► BEZERK RC on Facebook, PayPal accepted
► PROLINE - TEAM AE - GFORCE - R/C Race Supplies
goBezerk is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 07:22 AM   #17799
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2007
Location: Victoria B.C Canada
Posts: 390
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by TrevCoult View Post
thanks Trev

but I only see info on the Timing Profiles there I'm looking for the Throttle Profile's c1 and c2
__________________
Gorden
light is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 07:27 AM   #17800
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,103
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by light View Post
thanks Trev

but I only see info on the Timing Profiles there I'm looking for the Throttle Profile's c1 and c2
Throttle Profiles C1 and C2 are timing profiles that you can customize and then save to either C1 or C2. Select C1, set your timing variables to whatever you want, then hit apply. Then select C2, set your timing variables to whatever you want, then hit apply again. Now when you select led #6 on the onboard interface under TP the timing for C1 is selected or C2 if you select led #7.
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 07:32 AM   #17801
Tech Elite
 
VooDooPH's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Philippines
Posts: 3,715
Trader Rating: 18 (100%+)
Send a message via Yahoo to VooDooPH
Default

C1 & C2 are user updateable profiles. you can save different settings (currently different timing/boost settings) on either one. you can then select one to use while on the track without having to plug into your pc. personally, this comes in usefull as the traction at our local track changes from midday (low traction) to late in the afternoon (high traction). For this, i'd set up a wider rpm range (i.e. 5k-15k) in C1 and a narrower range in C2 (5k-12k). during the qualifiers when traction is still low, i run C1. during the finals, when the traction picks up, i switch to C2. to switch between C1, C2, and the other profiles (1-5), press "mode" 5 times to get to the TP light, then press "Set" to get to the TP profile of your choice. hths.
__________________
[TRF418][TB-04Pro][FF-03Pro][M-05v2][TRF102][F-104 WGP][TT-01R TypeE]
[Cross CF-01'08][Yokomo R12][Team C TC02Evo][Team C T8E v3]
VooDooPH is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 07:54 AM   #17802
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2004
Location: Saskatoon SK
Posts: 262
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Team Pink View Post
Here something for you guys incase you have not seen it..
Beautiful! When are those motors available?
dasdaman is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 08:30 AM   #17803
Tech Champion
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,813
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

What he said....
__________________
R C 3 G R A F I X _ F U S I O N . G R A P H I X _ S E A T T L E - R/C - R A C E R S _ E M E R A L D C I T Y R C . C O M

A E - 12R5.2 _ S M - REV8 PRO
JayBee is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 08:43 AM   #17804
Tech Master
 
PitNamedGordie's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Highwood, IL
Posts: 1,789
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via AIM to PitNamedGordie Send a message via Yahoo to PitNamedGordie
Default

Quote:
Originally Posted by Team Pink View Post
Here something for you guys incase you have not seen it..


Repost! I just thought the picture should be BIG!

__________________
☆ The Track @ Harbor Hobbies ☆ www.harbor-hobby.net ☆
PitNamedGordie is offline   Reply With Quote
Old 10-22-2010, 08:57 AM   #17805
Tech Master
 
PitNamedGordie's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Highwood, IL
Posts: 1,789
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via AIM to PitNamedGordie Send a message via Yahoo to PitNamedGordie
Default

I wasn't planning on hitting the iHobby Expo this weekend, but will these motors be on display there?
__________________
☆ The Track @ Harbor Hobbies ☆ www.harbor-hobby.net ☆
PitNamedGordie is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:55 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net