R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-24-2010, 05:37 PM   #17131
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,996
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Bubblehead View Post
Thanks
No problem. I'm going to a larger track on Sunday but I plan on starting with this exact set up and gearing. After a pack or two I might try an older set up that we first ran back in early 203 days. The good thing with 208 is that I can already have in stored in C2 and all I have to do is change my gearing. Good luck to you when ever you race next and let me know how those settings worked for you.
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 01:38 AM   #17132
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2009
Location: Denmark
Posts: 562
Default

Quote:
Originally Posted by wingracer View Post
Seriously? You don't know what an orange brand is? Here's a hint, starts with N and ends with K.
Oh, now I see.
Nobody runs N...k here in Denmark
__________________
Niklas Hansen
Team TCHobby / Team Upgrade-RC
Tamiya TRF417 / Speed Passion GT2.0 / Speed Passion V3 motors.
Nilks is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 03:33 AM   #17133
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2010
Location: Czech Republic
Posts: 46
Default

Can somebody reccomend me settings fot RS w 17.5 LRP X12 on carpet and rubber? Track is 37*20 meters large, actually i have 6.4 FDR on Xray T3.. Thanks a lot!
__________________
Xray | Tekin | LRP | Corally
Martyn666 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 04:09 AM   #17134
Tech Adept
 
L@gger's Avatar
 
Join Date: Jul 2010
Location: Slovakia
Posts: 163
Default

Hello. I need to run my motor reversed in my onroad race car. Is it possible to rev it and have it the same in reversed? Its Novak 7.5. I think that if i Rev it and do -35 deg endbelt timing it should be exactly the same or no?
L@gger is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 03:16 PM   #17135
Tech Regular
 
casino57's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sandwich,Il.
Posts: 498
Default

Hi guys...back again. I just downloaded 208 on my pc and I can get all the stuff I need to set the speedo up except for the timing perameters. I have nothing under timing. If I go to defaults it show me the default settings but i go to current settings...nothing. Any clues? Thanks in advance!
__________________
Mike Garcia - RCAmerica - XRay T3
Trinity - JDR - Hudy - KoPropo America
Laser Products - Tekin
Leisure Hours Raceway & Hobby Shop
casino57 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 03:18 PM   #17136
ira
Tech Fanatic
 
ira's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Olathe, KS.
Posts: 972
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by casino57 View Post
Hi guys...back again. I just downloaded 208 on my pc and I can get all the stuff I need to set the speedo up except for the timing perameters. I have nothing under timing. If I go to defaults it show me the default settings but i go to current settings...nothing. Any clues? Thanks in advance!
Is this you Mike?
__________________
RC AMERICA, XRAY, FUTABA, O.S. ENGINES, BYRON FUELS, SPEEDWORLD RACEWAY, HOBBICO, MATRIX TIRES...
ira is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 03:19 PM   #17137
Tech Elite
 
hairy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: In the Good ole' U.S.A.
Posts: 2,323
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by casino57 View Post
Hi guys...back again. I just downloaded 208 on my pc and I can get all the stuff I need to set the speedo up except for the timing perameters. I have nothing under timing. If I go to defaults it show me the default settings but i go to current settings...nothing. Any clues? Thanks in advance!
are you sure that you have it set to 2S?
__________________
MERLIN RACING
"He once ran a marathon because it was on his way"
Logic is a lost art!
You are defined in life by how you respond to defeat!
hairy is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 03:19 PM   #17138
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2009
Location: Woodinville, WA
Posts: 2,512
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by casino57 View Post
Hi guys...back again. I just downloaded 208 on my pc and I can get all the stuff I need to set the speedo up except for the timing perameters. I have nothing under timing. If I go to defaults it show me the default settings but i go to current settings...nothing. Any clues? Thanks in advance!
You have to select one of the two custom timing profiles first.

-Mike
grippgoat is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 03:21 PM   #17139
ira
Tech Fanatic
 
ira's Avatar
 
Join Date: May 2003
Location: Olathe, KS.
Posts: 972
Trader Rating: 18 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by casino57 View Post
Hi guys...back again. I just downloaded 208 on my pc and I can get all the stuff I need to set the speedo up except for the timing perameters. I have nothing under timing. If I go to defaults it show me the default settings but i go to current settings...nothing. Any clues? Thanks in advance!
Did you click on the Advanced button
__________________
RC AMERICA, XRAY, FUTABA, O.S. ENGINES, BYRON FUELS, SPEEDWORLD RACEWAY, HOBBICO, MATRIX TIRES...
ira is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 03:27 PM   #17140
Tech Regular
 
casino57's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sandwich,Il.
Posts: 498
Default

Quote:
Originally Posted by ira View Post
Did you click on the Advanced button
Hey Ira...nice seeing you...yesI did dude...Not sure what the deal is???
__________________
Mike Garcia - RCAmerica - XRay T3
Trinity - JDR - Hudy - KoPropo America
Laser Products - Tekin
Leisure Hours Raceway & Hobby Shop
casino57 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 03:31 PM   #17141
Tech Regular
 
casino57's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sandwich,Il.
Posts: 498
Default

Quote:
Originally Posted by grippgoat View Post
You have to select one of the two custom timing profiles first.

-Mike
Tried that...didn't work that way either
__________________
Mike Garcia - RCAmerica - XRay T3
Trinity - JDR - Hudy - KoPropo America
Laser Products - Tekin
Leisure Hours Raceway & Hobby Shop
casino57 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 03:33 PM   #17142
Tech Regular
 
casino57's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sandwich,Il.
Posts: 498
Default

Quote:
Originally Posted by hairy View Post
are you sure that you have it set to 2S?
Yes ...all the settings I have on it are good....just cant get the timing settings to come up....
__________________
Mike Garcia - RCAmerica - XRay T3
Trinity - JDR - Hudy - KoPropo America
Laser Products - Tekin
Leisure Hours Raceway & Hobby Shop
casino57 is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 04:00 PM   #17143
Tech Fanatic
 
macdude's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 925
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by casino57 View Post
Tried that...didn't work that way either
You need to change the mode to sensored. Then you can adjust the timing. If I understand your original question. Plus there are built in timing profiles now. If you do not see any changes when you select a different profile, then you probably need to reinstall the firmware on the controller.
__________________
---------------
KO Eurus / Orca / MMP / XB2 / 22-4 /
macdude is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 04:41 PM   #17144
Tech Regular
 
TrevCoult's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Worksop, Nottinghamshire, UK
Posts: 355
Default

Quote:
Originally Posted by casino57 View Post
Yes ...all the settings I have on it are good....just cant get the timing settings to come up....
Read this article.

http://www.carsrcracing.co.uk/?p=244

The answer is in there.

Trev
__________________
Schumacher Atom GT12
Schumacher Eclipse 12th
www.carsrcracing.co.uk
CARSrcracing.co.uk Webmaster
Schumacher Racing
TrevCoult is offline   Reply With Quote
Old 09-25-2010, 05:22 PM   #17145
Tech Regular
 
casino57's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Sandwich,Il.
Posts: 498
Default

Quote:
Originally Posted by TrevCoult View Post
Read this article.

http://www.carsrcracing.co.uk/?p=244

The answer is in there.

Trev
Thanks alot dude
__________________
Mike Garcia - RCAmerica - XRay T3
Trinity - JDR - Hudy - KoPropo America
Laser Products - Tekin
Leisure Hours Raceway & Hobby Shop
casino57 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:43 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net