R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08-14-2010, 07:06 AM   #16501
Tech Elite
 
hairy's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: In the Good ole' U.S.A.
Posts: 2,323
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by sidecarphil1 View Post
any one with any ideas PLEASE
I have sent my speedo back for repair, I would have great top end for about 1 to 1.5 minutes and then no top end. tried everything ,including what Tekin techs advised and no change. their idea was that there had to be a solder problem with the componets.
Is this like your problem phil?
__________________
MERLIN RACING
"He once ran a marathon because it was on his way"
Logic is a lost art!
You are defined in life by how you respond to defeat!
hairy is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 08:54 AM   #16502
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by gameover View Post
well i tried reloading my firmware and the reset thing as well, still a good 1 sec delay on the brakes I really dunno what to do. I had a perfectly working RS Pro on 203... maybe i wasn't holding my mouth right during the 208 flash, lol

I had to order another speedy for a big race in 2 weeks
is there any abs or expo
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 09:02 AM   #16503
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 157
Send a message via AIM to Matt W
Default 208 software

Hi,

How is everyone finding the 208 software, i ran mine the other night using the same settings as v203 and it ran no cooler and seemed to have very aggressive acceleration, not smooth at all, r u supposed to run different settings or gearing with the new software?
Matt W is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 09:18 AM   #16504
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by hairy View Post
I have sent my speedo back for repair, I would have great top end for about 1 to 1.5 minutes and then no top end. tried everything ,including what Tekin techs advised and no change. their idea was that there had to be a solder problem with the componets.
Is this like your problem phil?
not really , i just have nothing no power or top speed , it is untrue

I am lookingat buying the Speedpassion GT2.0 as this is really getting my going , i had no problems with 203 but just thought i would keep up and upload 208 and now my speedo is useless

i need to be competative as i am still in the running for a podium at my club championship but if a cannot manage the laps in the 17's then there is no point trying !!!
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 11:18 AM   #16505
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2009
Location: Woodinville, WA
Posts: 2,512
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

I wonder if some people having the strange problems got a screwed up hotwire install... Like maybe they've still got the older .esc file.

-Mike
grippgoat is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 11:54 AM   #16506
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

possible
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 12:11 PM   #16507
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

i have just downloaded v208 AGAIN

hope this works
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 12:17 PM   #16508
Tech Master
 
2wdrive's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: The Netherlands
Posts: 1,316
Default

Quote:
Originally Posted by hairy View Post
I have sent my speedo back for repair, I would have great top end for about 1 to 1.5 minutes and then no top end. tried everything ,including what Tekin techs advised and no change. their idea was that there had to be a solder problem with the componets.
Is this like your problem phil?
Seems you have the same problems as i have from the start (now already 2 years). Thought it was my lipo's at first. Strange thing is that in the indoor season i didn't have any problems (it was very cold inside) so i thought my new lipo's that i bought for the indoor season was the fix. Now that the outdoor season is underway it is back again.

Hairy, keep us posted when you get the rs back and if it is fixed afterwards.
2wdrive is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 12:20 PM   #16509
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

fingers X'd it seem's better on the table free reving

i will test it tomorrow on the track
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 02:02 PM   #16510
Tech Regular
 
jhock's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Hampton, VA
Posts: 462
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

There are 1000s of posts in here and 99% of them are bogus, not being mean about it. For how many posts there should be 99% setup sheets posted on here instead of posts like, " Thanks Tekin for such a great product" and such. Can everyone start posting setups for each and ever car/class please?
__________________
Team Driver Schumacher USA
SVR
SX3
Tekin
KO Propo
jhock is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 02:27 PM   #16511
Tech Champion
 
RedBullFiXX's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2003
Location: Intergalactic Planetary
Posts: 6,542
Trader Rating: 34 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by jhock View Post
There are 1000s of posts in here and 99% of them are bogus, not being mean about it. For how many posts there should be 99% setup sheets posted on here instead of posts like, " Thanks Tekin for such a great product" and such. Can everyone start posting setups for each and ever car/class please?
What speedo company offers more setups than Tekin ?
There are many setups HERE
Start from that and tune to your style and track.
203 and 208 are so close there should be very little difference, maybe you can go just a bit more aggressive with 208?

If you still can't quite get it from there. post your settings here and ask for fine tuning tips.

Does that sound unreasonable ?
__________________
--> 12th scale Information Source <--

"Men do not quit playing because they grow old; they grow old because they quit playing."
― Oliver Wendell Holmes Jr.
RedBullFiXX is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 02:31 PM   #16512
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

this is a open forum with all types of talk,if it was only setups it would be lost in all the threads
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 02:53 PM   #16513
Tech Elite
 
Join Date: Nov 2009
Location: Woodinville, WA
Posts: 2,512
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by sidecarphil1 View Post
i have just downloaded v208 AGAIN

hope this works
I doubt it would be due to a bad download. More likely a bad install (like incorrectly following the steps to clear the virtual store), or some other freakish thing.

What OS are you running?

-Mike
grippgoat is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 03:20 PM   #16514
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

I am running windows vista 32bit home edition and firefox

I did notice something differant in the Email from Tekin and it took longer to download

It broke an ECS axle on the table free reving tonight so i think i have enough power now

Testing tomorrow will prove it
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 08-14-2010, 03:39 PM   #16515
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2008
Location: Dorset,UK
Posts: 128
Default

Quote:
Originally Posted by BILKO1 View Post
My son and i both ran our Tekins with the new 208 software tonight not good. I had poor brakes and he kept loosing the turbo after about 3 mins. I changed all my setttings back to what they were on 203 and kept getting a delay like the sensor lead had come off. The led lights respond fine to the movement in the motor when turned by hand. I'm going to reflash the firmware on both speedos and go from there.
Fixed my broken wiring connected up to hotwire and found all the settings that i had put in with the dodgy connection had not been taken by the esc. Updated the settings and qualified for the A final I found the power much smoother making the car easier to drive and the motor came off 30 degrees cooler. I did find the brakes seemed slightly weaker than 203 though but i'll play with the settings a bit more and recalibrate to the transmitter.
__________________
Zen RSGT, Trinity, Hobbywing, LRP.
M05 S-Spec, LRP, Intellect.
M05 v2 Tekin, Orion, Savox.
B44 Mamba Max, Trakpower.
B44.2 Avid chassis, Speed Passion, Gens Ace.
BILKO1 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:01 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net