R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-25-2010, 11:42 PM   #15901
Tech Master
 
linger's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Retired
Posts: 1,132
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by STLNLST View Post
Randy will be sleeping with a huge smile on his face tonite
What did you do to him????
__________________
I used to be a spitter, now I'm a swallower. I graduated.
linger is offline   Reply With Quote
Old 07-25-2010, 11:50 PM   #15902
Tech Champion
 
STLNLST's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Sacramento
Posts: 8,991
Trader Rating: 21 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by linger View Post
What did you do to him????
Why.....you hear something
STLNLST is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 12:50 AM   #15903
Tech Regular
 
TrevCoult's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Worksop, Nottinghamshire, UK
Posts: 355
Default

Your cars will feel less punchy now that the throttle is smoother, fact. Just because it feels less punchy doesn't mean it is, what you need to look at are your lap times, not the feel. Your car will be easier to drive and a car that is easier to drive is faster, but often feels slower.

You can make the car feel more punchy by changing rev ranges and/or throttle profiles, but it wouldn't surprise me if some of you actually go slower if you do that.

As I and others have said, always look at your lap times.

Trev
__________________
Schumacher Atom GT12
Schumacher Eclipse 12th
www.carsrcracing.co.uk
CARSrcracing.co.uk Webmaster
Schumacher Racing

Last edited by TrevCoult; 07-26-2010 at 02:05 AM.
TrevCoult is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 01:45 AM   #15904
Tech Elite
 
andrewdoherty's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Location: ★Wylie, TX★
Posts: 3,776
Trader Rating: 47 (100%+)
Default

I'm digging me some 208 today. Nice and smooooooooth with great brakes.
__________________
"Whether you think you can, or think you can't, you're right." -Henry Ford
"[Driving] Genius is 1% inspiration, and 99% perspiration" -T.A. Edison
|◤Hobbywing◢|◤SpeedzoneUSA.com◢|◤Pro-One◢|
|◤ReflexRacing.net◢|◤Protoform◢|◤AVID R/C◢|
andrewdoherty is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 03:02 AM   #15905
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2010
Location: Czech Republic
Posts: 46
Default

Hi guyz, i have big problem with my RS Just recieved Hotwire today, iv been very looking forward to great performance increase against not updated RS, downloaded v. 208, updated, setuped, and.. nothing happend car is still so so slow and dont break at all! iv tried so many possible setups and nothing helped, still the same anybody know where can be mistake?
Car is Xray T2008, motor LRP X12 17.5T (-5 Timing), FDR 7.3, transmitter LRP C3 Pro..
Ive noticed that when i manually spin the wheels at the car, nothing at the ESC blinks, is it normal? Thanks very very much for help..



__________________
Xray | Tekin | LRP | Corally
Martyn666 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 03:18 AM   #15906
Tech Addict
 
Skitee's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
Location: Johannesburg, South Africa
Posts: 745
Default

Are you sure that the sensor harness is plugged in all the way on the motor and ESC.

Other things you may want to change in your setup are:

Neutral Width : 10
Motor Type : BL-FW
Start RPM : 5000ish

When you calibrate the ESC to your radio set your throttle EPA down by 10% and then when you have completed the calibration set the throttle EPA back up by 10%.
__________________
Xray T4 2018 ~ HobbyWing Xerun XR10 Pro ~ Motiv RC 4.5
Xray X12 2018 ~ ORCA Vritra VX3 1S ~ Speedzone 4.5

POWERED BY SPEEDZONE USA
Skitee is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 03:25 AM   #15907
Tech Regular
 
TrevCoult's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Worksop, Nottinghamshire, UK
Posts: 355
Default

Quote:
Originally Posted by Skitee View Post
Are you sure that the sensor harness is plugged in all the way on the motor and ESC.

Other things you may want to change in your setup are:

Neutral Width : 10
Motor Type : BL-FW
Start RPM : 5000ish

When you calibrate the ESC to your radio set your throttle EPA down by 10% and then when you have completed the calibration set the throttle EPA back up by 10%.
All the above is good.

Remember that you need to recalibrate the ESC to your transmitter every time you load a new version of the software onto the ESC. I think that may be the problem.

Trev
__________________
Schumacher Atom GT12
Schumacher Eclipse 12th
www.carsrcracing.co.uk
CARSrcracing.co.uk Webmaster
Schumacher Racing
TrevCoult is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 03:28 AM   #15908
Tech Adept
 
Join Date: Jul 2008
Location: Hong Kong
Posts: 233
Default

Martyn666:

Looks like the RS is running Dual mode instead of Sensored mode.
Your settings looks fine. But the part you mentioned no blinking lights (#5,#6,#7) when you turn your motor/wheel indicates the sensor is not working.

You may try the following:
1) try a different sensor wire
2) try a different sensored motor

good luck.
hardmankam is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 04:13 AM   #15909
Tech Initiate
 
Join Date: Jul 2010
Location: Czech Republic
Posts: 46
Default

Thanks a lot!! It was the sensor wire, borrowed another from friend and now its really "flying" so much power, im really impressed
So i can keep that my settings i have now? Except that things Skitee write..
Thanks again for great forum, great people and great ESC!
__________________
Xray | Tekin | LRP | Corally
Martyn666 is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 04:24 AM   #15910
Tech Adept
 
noline's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 227
Default

Anyone have a setup for a LRP X12 13.5 1c 3.7 lipo on a 50x25ish track also I would need the gearing im using a 76 spur with a 1.72 rear tire. I never ran this motor before have no clue where to start.
noline is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 05:09 AM   #15911
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by noline View Post
Anyone have a setup for a LRP X12 13.5 1c 3.7 lipo on a 50x25ish track also I would need the gearing im using a 76 spur with a 1.72 rear tire. I never ran this motor before have no clue where to start.
what timing ring is on it,and is it ft,or met
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 05:18 AM   #15912
Tech Master
 
cheehtae's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,470
Trader Rating: 15 (100%+)
Default

Problem:

After installing the new software and recalibrating all the parameters ( including TX) after doing all the stuff that is need ed to be done then when I would power up my speedo there would be blinking lights but no BEEPING sound and speedo won't store the settings it would do nothing.


HELP please.
__________________
every impulse that we strive to strangle broods in the mind, and poison us...action is a mode of purification... the only way to get rid of temptation is to yield to it.
cheehtae is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 05:19 AM   #15913
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cheehtae View Post
Problem:

After installing the new software and recalibrating all the parameters ( including TX) after doing all the stuff that is need ed to be done then when I would power up my speedo there would be blinking lights but no BEEPING sound and speedo won't store the settings it would do nothing.


HELP please.
what blinking lights
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 06:39 AM   #15914
Tech Regular
 
Lost Aggresiva's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Caledonia, MI
Posts: 255
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by cheehtae View Post
Problem:

After installing the new software and recalibrating all the parameters ( including TX) after doing all the stuff that is need ed to be done then when I would power up my speedo there would be blinking lights but no BEEPING sound and speedo won't store the settings it would do nothing.


HELP please.
I had something like that. After updating to 208, I tried resetting the speedy to my radio. All the lights were blinking like normal, but would not accept the signal for full throttle. Never had this problem with any previous version. This was with a Spektrum DX3R.

Bill
Lost Aggresiva is offline   Reply With Quote
Old 07-26-2010, 06:41 AM   #15915
Tech Adept
 
noline's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Posts: 227
Default

Hello there,


The motor is stock right out of the box I didn't even run it yet.where should I set it at ? And what gearing for a 50 x 25 carpet track with a 76 spur and a 1.72" inch tire
Also what would be your tekin settings for this motor?




Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
what timing ring is on it,and is it ft,or met
noline is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 04:41 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net