R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 12-08-2008, 12:32 PM   #1576
Tech Fanatic
 
RobS's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Location: Chatham, Ontario
Posts: 877
Default

I tired reversing it all with both radios. For the record my radio is a DX3R and the radio with the car is a KO EX10 Helios, neither worked.
__________________
Rob Say
Action Hobbies Kingsville
"In racing you never really lose. You either win, or learn."
RobS is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 12:44 PM   #1577
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

It's probbebly a sensor wire problem.
Thanks Ken for your help.
I will drive it in the dual mode on the 183 software. it's going good on that for now.
I'm going to try some other sensor wires soon.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 01:23 PM   #1578
Tech Master
 
miller tyme's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 1,712
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Randy_Pike View Post
...Running your esc in sensored only mode with 0 boost should be the same as 183 software.
So if we run v189 with say boost at 5 and motor timing where we normally run then we would essentially have v183 with only a little lurch when boost kicks in (and be able to gear like we would with 183) but all other parameters work the same correct?
__________________
Ken Miller
RCTarget - Capricorn - Pro Level RC - MAX Power - Maxima Fuel - EA Motorsorts - TQ Wire

LONG LIVE OPEN MODIFIED
miller tyme is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 01:34 PM   #1579
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,103
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

"boost" is simply adding timing to whatever the motor is set at and doesn't "kick in". It primarily allows you to run the insane amount of timing the 17.5's need to get max rpm. If you leave the boost at 0 you will have the same setup as 1.83
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 01:38 PM   #1580
Tech Elite
 
Grenade10's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Fort Collins, Colorado
Posts: 4,674
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Does boost work in both sensored and hybrid or just sensored?
__________________
Darkside, Sweep, BSR, Fantom, IGT Hobbies and IGT8
Byrons Fuel, ProtoForm Bodies & Futaba Radio Gear by Choice
Founding Member of CORRC .... 5280raceway
www.darksidems.com www.igthobbies.com www.IGT8.com
Grenade10 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 01:39 PM   #1581
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,103
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Boost only applies in Sensored only mode
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 01:41 PM   #1582
Tech Elite
 
reenmachine's Avatar
 
Join Date: May 2008
Location: Studio City, CA
Posts: 2,539
Trader Rating: 26 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Krio View Post
"boost" is simply adding timing to whatever the motor is set at and doesn't "kick in". It primarily allows you to run the insane amount of timing the 17.5's need to get max rpm. If you leave the boost at 0 you will have the same setup as 1.83
So is it out for general release? I want boost for this Sunday!

So how should I configure the RS for my SP 17.5 (fixed motor timing)? I've been running it with a SP 13.5 up till now -- throttle profile 4, 90% timing, hybrid mode.

I'm geared to an FDR of 3.6 with the SP 17.5.
__________________
Pete Waydo
2010 Big Fat Turkey Race Mini Cooper AAA Main Champion
*** currently in stasis ***
reenmachine is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 01:48 PM   #1583
sg1
Tech Elite
 
sg1's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: Ohio
Posts: 3,073
Trader Rating: 79 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Krio View Post
"boost" is simply adding timing to whatever the motor is set at and doesn't "kick in". It primarily allows you to run the insane amount of timing the 17.5's need to get max rpm. If you leave the boost at 0 you will have the same setup as 1.83
insane = 45 degrees!! Oh Ya!!
__________________
**Team Scream**Parma/PSE**TQ Wire**Roche**Pemberton**BSR**Graupner/GM**SXT**
sg1 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 01:51 PM   #1584
Tech Master
 
miller tyme's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 1,712
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Krio View Post
"boost" is simply adding timing to whatever the motor is set at and doesn't "kick in". ....
I have run the Boost, along with 3 others on the track with boost, another running v183, others with lrp or brushed. Holding the car in you hand and slowly working the throttle you can see/hear a sudden change, on the track it is most noticable, if boost affects the entire range then something else in v189 is causing the non linear profile in at least 4 different cars. I know mine is set for linear profile ans knowing the other drivers (3 of which are Cleveland A main Alumni) theirs are liner as well.
__________________
Ken Miller
RCTarget - Capricorn - Pro Level RC - MAX Power - Maxima Fuel - EA Motorsorts - TQ Wire

LONG LIVE OPEN MODIFIED
miller tyme is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 02:00 PM   #1585
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,103
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by sg1 View Post
insane = 45 degrees!! Oh Ya!!
45? More like 50 to 60 I had mine set at 57 at one point
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 02:02 PM   #1586
Tech Champion
 
Krio's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Location: At dirt tracks in Michigan!
Posts: 5,103
Trader Rating: 150 (99%+)
Default

Quote:
Originally Posted by miller tyme View Post
I have run the Boost, along with 3 others on the track with boost, another running v183, others with lrp or brushed. Holding the car in you hand and slowly working the throttle you can see/hear a sudden change, on the track it is most noticable, if boost affects the entire range then something else in v189 is causing the non linear profile in at least 4 different cars. I know mine is set for linear profile ans knowing the other drivers (3 of which are Cleveland A main Alumni) theirs are liner as well.
At what speed/throttle position are you noticing the kick? I don't notice any kick although I am set on throttle profile 4
__________________
www.kriostasis.com
Krio is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 02:14 PM   #1587
Tech Master
 
miller tyme's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Indiana
Posts: 1,712
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

If holding the car in hand and giving it about 20% trigger pull and holding, it rotates for a second or two and then noticably picks up rpm.
On the track it kicks about 4 to 6 feet out of the corner. And with no drag brake or brake strength set in it makes it tricky to plan corner speed on short straights.

Also note it is with 1/12, 4cell, Trinity based 17.5. Tried both low and mid timing. Throttle expo at 0.
__________________
Ken Miller
RCTarget - Capricorn - Pro Level RC - MAX Power - Maxima Fuel - EA Motorsorts - TQ Wire

LONG LIVE OPEN MODIFIED
miller tyme is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 02:30 PM   #1588
Tech Adept
 
Join Date: Mar 2007
Location: Fort Collins Colorado
Posts: 206
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Grenade10 View Post
That is what I'm thinking after changing the sensor wire, but it is the DUO 17.5 that I finally got running VERY WELL!!

Put the Tekin into the Oval car, so the only one left is the Hacker ......

Out of town so, will not be there on Wednesday.
The sensor trees go bad in the duo motors often enough, it probably what it is. I had a brand new motor with a bad sensor tree
mxzhonkey is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 05:37 PM   #1589
Tech Elite
 
Grenade10's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Fort Collins, Colorado
Posts: 4,674
Trader Rating: 37 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by mxzhonkey View Post
The sensor trees go bad in the duo motors often enough, it probably what it is. I had a brand new motor with a bad sensor tree
Can Lowell get the replacement parts?
__________________
Darkside, Sweep, BSR, Fantom, IGT Hobbies and IGT8
Byrons Fuel, ProtoForm Bodies & Futaba Radio Gear by Choice
Founding Member of CORRC .... 5280raceway
www.darksidems.com www.igthobbies.com www.IGT8.com
Grenade10 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2008, 06:19 PM   #1590
Tech Elite
 
Trips's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: 360 Speedway
Posts: 2,251
Trader Rating: 16 (100%+)
Default

Just thought I'd mention something I noticed today... I moved my RS from a touring car into a 1/12 chassis, and when the isntallation was done I powerdd everything up for a quick check. Everything seemed to work well, except when turning the motor by hand I couldn't see the last three LED's cycling to indicate that the RS could see the sensors. I tried a few different sensor cables, and a couple of different motors, but no lights.

Just on a hunch I disconnected the 4 cell pack and powered the system up with a 7.4 LiPO from the touring car. Now I could see the sensor lights just fine.

Figured I'd mention it here to save someone the time of troubleshooting a possible non-problem... If you can't see the sensor lights in a 4 cell application, try 6 cell or LiPO power to see if it's really working or not before you go nuts swapping motors and sensor cables around...

This was with the RS running 1.80 firmware for what it's worth...
__________________
MARSHAL!!
Trips is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 03:06 PM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net