R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-07-2010, 02:38 PM   #15016
Tech Elite
 
Skiddins's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Windsor, UK
Posts: 4,762
Default

The x12 and Nosram equivalent went well with the Tekin, and I left it on 40deg timing as well. Ran it at 6.2 around WLRC.
Usually reached around 60degC

Skiddins
__________________
Xray T4'18, T4'14 (Wet Car)
Xray X12 2018
Xray X1'16
wlrc.co.uk (West London Racing Centre)
RCDisco.co.uk
Skiddins is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 03:42 PM   #15017
Tech Elite
 
ShaunMac's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Loading...
Posts: 3,390
Default

Quote:
Originally Posted by prodriver View Post
Cheers Mate, what other motors u tried with tekin? what appeared fastest?

CHeers Ricky
Here's the A-Main results from the Reedy Race of Champions. The DUO based motors are very popular in the spec classes.

17.5 A-Main


13.5 A-Main


Charts provided by RcEvilEmpire.com
ShaunMac is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 04:43 PM   #15018
Tech Fanatic
 
Join Date: Apr 2004
Location: SF Bay Area
Posts: 815
Default What Version Tekin Software for 1/12th Modified?

I will be running 1/12th modified using a 4.5 or 5.5 motor. Which Tekin software should I be using?

Thanks!
Crashby is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 04:43 PM   #15019
Tech Apprentice
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 71
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

I was practicing with my T4 the other day and all of the sudden the throttle cut out. I thought I had hit the lipo cutoff. So I charged the battery and went out for the qualifier and I had no throttle. I looked at the ESC and the 1,2 and 6,7 lights were blinking meaning wrong motor type selected. I hooked it up to my laptop and everything was correct. So I reset it to the factory defaults and put all my settings back in to make sure everything was right. It did the same thing, so I tried a different sensor cable same result, then I tried a different motor and another sensor cable, same result again. Has anyone else had this problem? I have a Tekin RS.
letrbuk is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 05:40 PM   #15020
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

did you flash to a old version 180/184/ect then go to 203
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 05:45 PM   #15021
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Crashby View Post
I will be running 1/12th modified using a 4.5 or 5.5 motor. Which Tekin software should I be using?

Thanks!
doesn't matter what one just keep 203 in dual mode 40-50 timing advance that will give you 12-15* of timing to start with,just check temps often
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 05:47 PM   #15022
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 278
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by komkit View Post
I have the same car, motor and ESC. Track size 90x45. Mine settings are:
Thanks for the reply. Your track is similar to my regular track. Curious, what's your motor temping at? You have a low start rpm. I was under the impression that a low start rpm might cause high temps.

Thanks again, Rob.....
__________________
*Restructuring* :)
Robio is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 05:51 PM   #15023
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Robio View Post
Thanks for the reply. Your track is similar to my regular track. Curious, what's your motor temping at? You have a low start rpm. I was under the impression that a low start rpm might cause high temps.

Thanks again, Rob.....

to much timing to fast causes heat,to low rpm is wasting the timing being applied
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 06:51 PM   #15024
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2009
Location: San Diego, CA
Posts: 278
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
to much timing to fast causes heat,to low rpm is wasting the timing being applied
Thanks. I thought that was the case.

I seem to recall reading a few posts back that "no turbo" works well on a track with a short straight. Is that correct? I want to reprog for a new track I'll be going to with a short straight and tight infield.

Rob...........
__________________
*Restructuring* :)
Robio is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 07:12 PM   #15025
Tech Lord
 
20 SMOKE's Avatar
 
Join Date: Dec 2003
Location: HVR_ WEEKI WACHEE FL
Posts: 10,299
Trader Rating: 101 (100%+)
Default

less than 100ft is a waste,you can get more out of it with motor/timing boost gearing and rpm range
__________________
Jamie W
*Team Tekin*Tekno-rc*DE Racing*AKA*DDHRC*
20 SMOKE is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 07:46 PM   #15026
Tech Elite
 
ShaunMac's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Loading...
Posts: 3,390
Default

Quote:
Originally Posted by 20 SMOKE View Post
less than 100ft is a waste,you can get more out of it with motor/timing boost gearing and rpm range
Tell that to ALL the guys in 13.5 Rubber at the Snowbirds where Schreff laid it down on a less than 100ft track using lots of turbo!!! Yes, even in 13.5 on a small track you can use turbo to your advantage as long as care is given to gearing, RPM and delay settings.

And believe me, his wasn't the only turbo equipped RS setup out there.
ShaunMac is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 07:53 PM   #15027
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 101
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by tourer View Post
hi yeah sorry to say its dead as a door nail
mine happened just when i turned it on was fine before on the previous run with the same motor and settings just got ready for a race and it started flashing had to send it back to tekin said it was a short in the internal circuitry was unable to pinpoint the reason and there was no fixing it
just sent me new unit contact tekin mate


Hi

Thanks for the info. Ill have a look at the tekin site and go from there.
__________________
Ryper Hobbies - ryperhobbies.com.au-- AKA Australia
brendon is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 07:55 PM   #15028
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 176
Trader Rating: 6 (100%+)
Default tekin virgin

Guys hoping someone can help me - jsut received my first tekin and have no clue about them.

1. Has anyone got an asphalt setup - mid to high traction - mid to large track - Tftr melbourne for anyone listening - I am running 21.5 and 17.5 - Sp v3

2. What is the latest software availiable for stock

3. When I plug in the equipment to my laptop it keeps telling me "Unhandled exception" - anyone with any clues as to what this is and how to fix it.

4. What is an ideal FDR for 21.5/17.5?

PM might be best to contact me if possible.
emerge is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 09:29 PM   #15029
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2007
Location: Victoria B.C Canada
Posts: 390
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by letrbuk View Post
I was practicing with my T4 the other day and all of the sudden the throttle cut out. I thought I had hit the lipo cutoff. So I charged the battery and went out for the qualifier and I had no throttle. I looked at the ESC and the 1,2 and 6,7 lights were blinking meaning wrong motor type selected. I hooked it up to my laptop and everything was correct. So I reset it to the factory defaults and put all my settings back in to make sure everything was right. It did the same thing, so I tried a different sensor cable same result, then I tried a different motor and another sensor cable, same result again. Has anyone else had this problem? I have a Tekin RS.
I did some time back. I had to send it back to be fixed

-=light=-
__________________
Gorden
light is offline   Reply With Quote
Old 06-07-2010, 09:50 PM   #15030
Tech Elite
 
Join Date: Dec 2002
Location: Florida
Posts: 3,922
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Looking for a set-up for my RS for a World Gt with a Nemisis 13.5 on asphalt. Will be running on a 1/8th gas track .
__________________
Team Epic/Trinity -Michael Bruce Hobbies-Team CRC ,Kimbrough Products and GForce.
WGT-R, GT-12 Racing USA (21.5 ), Formula 1 and Home Track is 386 RaceWay,ROAR #7540.
BullFrog is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tekin Redline RS Sensored ESC and motors, opinions for offroad? Cain Electric Off-Road 4230 06-07-2015 04:38 PM
Sensored vs. Sensorless lemansracer Electric On-Road 71 02-14-2009 03:19 AM
New Tekin Redline Sensored Motors are Roar Legal! Randy_Pike Electric On-Road 3 08-05-2008 02:08 AM
Tekin Redline Sensored 10.5 HUCKMAN Electric On-Road 6 07-15-2008 08:50 PM
sensored vs sensorless bprocket Rookie Zone 5 05-16-2008 09:38 AM


Tags
v203, vegas 2.0


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:09 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net