R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04-15-2008, 08:56 AM   #1
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 31
Default Please help! GTB setting problem!

1. with receiver plug plugged, when i turn the gtb on it shows BLUE, AMBER, RED (transmitter off)

2. with receiver plug unplugged, when i turn the gtb on it shows RED & GREEN

in both cases, thereafter no matter how long i press the setup buttom it just wont let me go into setup mode

p.s. i am sure the the setup buttom is physically working

and also,

what setup i need to have both good drag brake and low rpm?
Molala3 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 09:11 AM   #2
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

1.) Blue, Amber, and Red LEDs should be on at neutral. The Red LED denotes that you are at neutral and blue and the amber denotes that drag brake is active (it is on by default)

2.) Red and Green LEDs on means that the ESC isn't getting any signal, again which is normal for not having the reciever plug installed.

Are you referring to the one touch setup mode or the profile adjustments?

If you are trying to preform the one touch setup the button needs to be depressed and held down while you turn the switch on to the ESC.

If you get zero response from the button double check that the harness is plugged in correctly to the ESC. If it still doesn't work there might be a problem with the switch itself that you cannot see.
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 10:13 AM   #3
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 31
Default

i was refering to the "way" that you individual set the drag brake, min drive etc.

and if that is one touch setup mode, what do i do after switching on the gtb with setup bottom depressed and held?
Molala3 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 10:19 AM   #4
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

After the ESC is on, you access the individual parameters by pressing and holding the button down until the LED sequence corrosponding to the paramater you want to edit comes up

Blue - minimum brake
Blue and Amber - Drag Brake
Blue and Green - Dead Band
Amber - minimum drive
green - drive frequency (brushed mode only)

All of this information is in the instruction manual:

http://www.teamnovak.com/download/in...rg_gearing.pdf
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 10:33 AM   #5
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 31
Default

this is exactly the step i cant get to...the blinking part
so i take that my gtb is broken
Molala3 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 11:17 AM   #6
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

Were you able to preform the one-touch setup?
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 11:45 AM   #7
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 31
Default

nope
i bet my gtb is worn out alread
Molala3 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 11:48 AM   #8
The Evicerator
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2001
Location: Irvine, CA
Posts: 4,142
Default

Please PM me your address and I can see about having another switch harness sent out to you... that may be all that is bad.
__________________
Steve Weiss
TEAM ASSOCIATED -- REEDY -- SANWA -- PROTOFORM -- 1UP Racing -- ActivRC -- P1 BRAND -- TEAM KINWALD -- TEAM STEVE INTERNATIONAL
Steve Weiss is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 12:15 PM   #9
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 31
Default

that is very nice of novak and you, unfortunately i live in Hong Kong and the postage may cost you too much.
Molala3 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 12:39 PM   #10
Tech Elite
 
Yeti35's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: SL, UT
Posts: 2,804
Trader Rating: 5 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Molala3 View Post
that is very nice of novak and you, unfortunately i live in Hong Kong and the postage may cost you too much.
Send him the info, they will get one out to you. Novak is just that good about customer service.
__________________
JRXS Type R, I have four of them!! ;) ( Yes, I still have them!!)And racing one of them again!!
22 3.0SR
22T 2.0 w/ Exotech chassis
Yeti35 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 01:04 PM   #11
Tech Initiate
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 31
Default

it's ok since i can still tune things through my transmitter.

During the life span of this GTB i have seen 3 other esc of similar age brunt out. Given that i am a very intensive user i would classify my problem as normal wear and tear.
Molala3 is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 02:32 PM   #12
Tech Adept
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 187
Default

You stated in your first post that you tried to go into the part where you adjust min brk, drag brk etc, with the Tx off, I know on my GTB the Tx must be on to access the adjustments.
_pilot_ is offline   Reply With Quote
Old 04-15-2008, 02:41 PM   #13
Tech Elite
 
Join Date: Jul 2005
Location: Philadelphia, PA
Posts: 3,121
Trader Rating: 32 (100%+)
Send a message via AIM to A. Rhodes
Default

Quote:
Originally Posted by _pilot_ View Post
You stated in your first post that you tried to go into the part where you adjust min brk, drag brk etc, with the Tx off, I know on my GTB the Tx must be on to access the adjustments.
You can make those adjustments with your TX on or off. If it's off, you just need to unplug the SC from the receiver. It's in the link that Steve posted.
__________________
Retired from RC....
Quantum - St. Croix - Bass Pro Shops - XPS - Rapala
A. Rhodes is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2008, 07:31 PM   #14
KoE
Tech Master
 
KoE's Avatar
R/C Tech Charter Subscriber
 
Join Date: Aug 2003
Location: Blue Marble
Posts: 1,228
Trader Rating: 6 (100%+)
Send a message via Yahoo to KoE
Default GTB SS/M8/Spektrum/Hacker combo help

if anyone here running GTB SS-M8-spektrum-hacker combo? i really need your help to set up the GTB to M8/Spektrum...as the esc blips the motor for about 1 sec @ switch on

re-bind rx/tx - problem solved :-)
__________________
Yo!

Last edited by KoE; 11-30-2008 at 02:00 AM. Reason: solved
KoE is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toe setting help Xrayskid Electric On-Road 10 06-12-2006 06:15 AM
Your VFS-1 setting esmie Electric On-Road 1 10-27-2004 02:50 PM
Problem Setting up GT7 with Futaba 3pjs DOMOisCOOL Electric On-Road 2 05-15-2004 10:59 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:35 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net