R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-12-2009, 10:23 PM   #466
Tech Regular
 
decibels's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: in a house
Posts: 431
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rallybloke View Post
Ran the RB30 in my world GT Sunday with 1S LiPo and 10.5 motor. Very impressed for the first run, it is very easy to set up and alter the settings.

Tried several gearings from 65mm up to 75mm roll out and basically confused myself as to weather the turbo was effective at the higher gear or not, or if I should go lower still???? Motor did not get hot at all so perhaps higher???

If anybody has any experience a bit of help would be much appreciated.

Looking forward to an update for 1S cutout

Paul
I'm not to sure about 1s lipo but here is how i see the speed control. If you run spec motors turn boost on as it gives more power and speed and if you run modified motors lower turns maybe use turbo but if high turns just use the time shift to get balance!! But i also find for spec that the higher time shift sometimes reduces your punch and makes gearing feel a little soft. when running a 17.5 or 13.5 i would consider gearing to suit but only running time shift 3 or 4 and and turn up the drive profile to 6 or 7 i find when you start to max everything out you start to heat up the motor a lot more!! so i would recommend for you to run time shift 3 turbo on and drive profile 7 and then gear to temperature or feel of the car as sometimes less is more!!

And a final note the updated software is smoother and punchier with a tad more top end and time shift 5 if you do not have would be good to look into!! hope this helps!!
__________________
Team Wave Speedies
Thunder power lipo's
flying fox rc
!!And an idiot with a controller!!
decibels is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2009, 11:14 AM   #467
Tech Rookie
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sussex, England
Posts: 12
Default

Thanks for the advice, will carry on with the experiments. Have not tried different drive profiles yet and don't realy understand them but I'm sure all will become clear.

If anyone is trying this speedo with 1S please share as I'm sure this speedo could be ideal in this form of racing.
rallybloke is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2009, 02:56 PM   #468
Tech Champion
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sydney, Australia
Posts: 5,310
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by rallybloke View Post
Thanks for the advice, will carry on with the experiments. Have not tried different drive profiles yet and don't realy understand them but I'm sure all will become clear.

If anyone is trying this speedo with 1S please share as I'm sure this speedo could be ideal in this form of racing.
Drive profiles can be come complicated to explain with some speedies as they have more than one effect on the operation of the speedy but with speedies like this it is simple. The drive profile limits the spool up speed of the motor. For this reason you won't notice as much difference with high turn motors as low turn motors but it dose impact acceleration slightly. For this reason you simply run it high or maxed out and only consider dropping the value if you are having temp problems or you are on a low grip surface where wheelspin is a problem.

Like most companies they are always working on better software so sooner or later there will be a 1s update especially as 1s in becoming more common these days.
__________________
Blade: Andro Treiber H 79g AN
FH: Donic Bluefire M3 Max Blk
BH: Donic Bluefire M2 Max Red
Powered by Falco
Dragonfire is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2009, 03:38 PM   #469
Tech Rookie
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sussex, England
Posts: 12
Default

Ahh that explains why I seemed to lack a bit of punch! I thought perhaps I was geared to high. Will go to max drive profile and try again.
Thanks

Paul
rallybloke is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2009, 05:03 AM   #470
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 634
Trader Rating: 28 (100%+)
Default

Hey guys,

I have an RB30 and 17.5t motor arriving tomorrow, and I need to get hold of some spurs/pinions fast for racing on Wednesday night.

What is a good ballpark for an FDR using the 17.5t in a touring car with turbo on a tight track?

I know there are alot of variables but I'm just looking for a ballpark for its debut.

Thanks,

Steve
stephenianjames is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2009, 06:12 AM   #471
Tech Champion
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sydney, Australia
Posts: 5,310
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by stephenianjames View Post
Hey guys,

I have an RB30 and 17.5t motor arriving tomorrow, and I need to get hold of some spurs/pinions fast for racing on Wednesday night.

What is a good ballpark for an FDR using the 17.5t in a touring car with turbo on a tight track?

I know there are alot of variables but I'm just looking for a ballpark for its debut.

Thanks,

Steve
Start around around 50mm and go from there. The speedy has slightly more straight line speed than an SPX so you could also compare it to that and gear down 1 tooth.
__________________
Blade: Andro Treiber H 79g AN
FH: Donic Bluefire M3 Max Blk
BH: Donic Bluefire M2 Max Red
Powered by Falco
Dragonfire is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2009, 10:18 AM   #472
Tech Adept
 
Join Date: Nov 2008
Location: Tromso,Norway
Posts: 178
Default

I am having some problems with my RB-50 to set it up before use, the green light flashes and the red one flashes. But the red light won't become stable??
is there some way to reset the esc? I am doing it corectly after the instructions
__________________
*Sanwa M12*Hitec*
*TLR Eight 3.0*Fusion X3LFM*
Team_Elli is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2009, 10:38 AM   #473
Tech Champion
 
Join Date: Feb 2003
Location: Sydney, Australia
Posts: 5,310
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Team_Elli View Post
I am having some problems with my RB-50 to set it up before use, the green light flashes and the red one flashes. But the red light won't become stable??
is there some way to reset the esc? I am doing it corectly after the instructions
This might just be the VR calibration in your radio not being correct. Check your manual out for that.

As for the setup it is much the same as any other radio.

* Turn it on with the set but held down and wait for the green light.
* With throttle in neutral press set
* With throttle held full press set
* With throttle held on full brake press set


If it dosen't work right try reversing your throttle on the radio. You should also set you epa's to max before tuning. This will improve the reading of the throttle position by the speedo due to the increase in "resolution".
__________________
Blade: Andro Treiber H 79g AN
FH: Donic Bluefire M3 Max Blk
BH: Donic Bluefire M2 Max Red
Powered by Falco
Dragonfire is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2009, 02:46 PM   #474
Tech Addict
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 634
Trader Rating: 28 (100%+)
Default

Thanks Dragonfire...will give it a crack!
stephenianjames is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2009, 07:45 PM   #475
Tech Adept
 
TEAMWAVE's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 218
Default

Thanks for Dragonfire to answer most of the question

Team_Elli:

Release the button once you see green LED flashes and wait for solid RED LED. Do not press and hold until you see RED LED, that is profile setup mode.
TEAMWAVE is offline   Reply With Quote
Old 10-21-2009, 03:00 PM   #476
Tech Initiate
 
Join Date: May 2007
Posts: 28
Default

team wave will make a ESC for 1/12 on-road ?
youb is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 02:54 AM   #477
Tech Adept
 
TEAMWAVE's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 218
Default

1/12 speedo RB-12 is on the way, stay tuned!
TEAMWAVE is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 04:17 AM   #478
Tech Apprentice
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 63
Default

Quote:
Originally Posted by masher View Post
Hi just wondering if anyone else has had problems using the RB50 with Futaba PCM...?? I cannot get the speedo to set or respond in any way...Finally used an old ppm reciever and everything set and worked fine. Love the turbo for spec racing, but wish it would work with PCM, less chance of interferance.

Thanks.
mine difficult to connect the right way with Futaba PCM.. change to my old trusty M8 and Voila.. it perfectly connect..
So why does this speedo did not connect correctly with Futaba PCM?
nietzbatik is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 04:24 AM   #479
Tech Apprentice
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 63
Default

I'm usually running my RB50 with TW Linear 3.5R 2S Lipo (factory default setting with Turbo On, my gearing 11.2)
but it seem i only get it running right just for 4 minutes then it cut off..
any setting advice will be appreciated..
Also what is the best setting for RB50 with 11.5R motor?
nietzbatik is offline   Reply With Quote
Old 10-23-2009, 04:39 AM   #480
Tech Regular
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 396
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by nietzbatik View Post
mine difficult to connect the right way with Futaba PCM.. change to my old trusty M8 and Voila.. it perfectly connect..
So why does this speedo did not connect correctly with Futaba PCM?
Just a suggestion which is stated in the manual, did you reverse your throttle output on your transmitter? It is stated in the manual that you have to do that if you are using a Futaba Tx.

I run mine on a 3PKS with either a 75Mhz module/rx combo or Spektrum Pro HRS combo. Both with HRS "ON". They work fine.

Cheers!!
__________________
K.I.S.S.
Keep It Simple Stupid
kerk is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novak Racing Brushless System (3.5) andy85 Electric On-Road 2 07-12-2007 07:24 AM
Novak 3.5R Brushless Racing System TRiN Australia For Sale/Trade 2 04-02-2007 04:56 AM
Novak 3.5R Brushless Racing System Wolverini R/C Items: For Sale/Trade 2 03-04-2007 03:28 PM
tekin brushless racing system??? streetracer745 Electric Off-Road 7 01-16-2007 01:46 PM
Team Wave - Lightning Discharge / equalizing system TEAMWAVE Electric On-Road 271 11-19-2006 08:06 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:09 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net