R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-20-2008, 01:44 AM   #181
Tech Elite
 
mafiaracers's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: West Linn, Oregon
Posts: 3,759
Trader Rating: 22 (100%+)
Send a message via AIM to mafiaracers Send a message via MSN to mafiaracers
Default

I'll be running their 17.5 here very shortly, it's in the mail. Our other driver ran a WAVE 8.5 and it had TONS of power...combined with the whole system, quoted as being "very natural feel"
__________________
Chris Woods

MAFIA MOTORSPORTS
http://www.rctech.net/forum/r-c-items-sale-trade/168239-pit-board.html

TEAM WAVE
www.teamwaveonline.com

TQ Racing Wire
www.tqracing.com
mafiaracers is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 01:49 AM   #182
Tech Regular
 
Nuno Gancho's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 344
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Hi, TEAM WAVE, have anyone tried the RB50 with lipo and 3.5, will it handle
Wich is the advantage of this speed control, wich drivers have test it.
Thanks.
Nuno Gancho is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 05:44 AM   #183
Tech Regular
 
Join Date: May 2007
Location: Netherlands
Posts: 343
Default Misbehaviour RB 50

Quote:
Originally Posted by TEAMWAVE View Post
lutach:


eded1:
Have you try to re-calibrate neutral/full throttle/full brake? What you mean is when full throttle the green LED goes off?
I have re-calibrate it several times now and with zero result, I have tryed to set my throttle mode on reverse and re-calibrate it, this did nothing.
And yes what i mean is at full throttle the green LED goes off.
When i give full throttle at the moment the motor will give various RPM, i've changed batteries as well and this give no result.
When i have installed the RB 50 for the first time the green LED goes on at full throttle, but as a run at my home track and i used a little brak to enter the 180 corner to speed up down the straight he is coggin like a early sensorless ESC, after this i put a new sensor cable in and it gave also no result.

I have also looked inside the ESC because i have found in my LRP loose solder peaces (One of the reasen it fails) but this ESC was clean.

What next ?

Ed
eded1 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 07:29 AM   #184
Tech Fanatic
 
lutach's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Kearny, NJ
Posts: 806
Trader Rating: 3 (100%+)
Default

Try another motor.
__________________
http://www.youtube.com/watch?v=BikJALhTd8s
http://www.rc-monster.com/forum/showthread.php?t=8651
http://www.cnn.com/2008/HEALTH/conditions/04/01/autism.ireports/index.html (My daughter's video is the last one)
lutach is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 08:00 AM   #185
Tech Regular
 
Join Date: May 2007
Location: Netherlands
Posts: 343
Default

Quote:
Originally Posted by lutach View Post
Try another motor.
I have tryed SP 4.0 Orion 4.0 and Orion 4.5, same result

Thanks
eded1 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 08:42 AM   #186
Tech Elite
 
mafiaracers's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: West Linn, Oregon
Posts: 3,759
Trader Rating: 22 (100%+)
Send a message via AIM to mafiaracers Send a message via MSN to mafiaracers
Default

have you tried it with lipo cutoff OFF and voltage cutoff OFF?
__________________
Chris Woods

MAFIA MOTORSPORTS
http://www.rctech.net/forum/r-c-items-sale-trade/168239-pit-board.html

TEAM WAVE
www.teamwaveonline.com

TQ Racing Wire
www.tqracing.com
mafiaracers is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 09:00 AM   #187
Tech Regular
 
Join Date: May 2007
Location: Netherlands
Posts: 343
Default

Quote:
Originally Posted by mafiaracers View Post
have you tried it with lipo cutoff OFF and voltage cutoff OFF?
The voltage cutoff is off, and because of my problems i havn't set it on.
I have tried it with mostley with NiMh(new and in very good shape) and to solved my problems once with lipo

Thanks
Ed
eded1 is offline   Reply With Quote
Old 11-20-2008, 08:23 PM   #188
Tech Adept
 
TEAMWAVE's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 218
Default

Hi eded1,

You mean you have solved the problem once you use LiPo? BTW, please contact us ([email protected]) if you still have problem and we will replace a new one to you if needed.

Regards,
TEAM WAVE
TEAMWAVE is offline   Reply With Quote
Old 11-24-2008, 02:46 AM   #189
Tech Regular
 
Join Date: May 2007
Location: Netherlands
Posts: 343
Default

Quote:
Originally Posted by TEAMWAVE View Post
Hi eded1,

You mean you have solved the problem once you use LiPo? BTW, please contact us ([email protected]) if you still have problem and we will replace a new one to you if needed.

Regards,
TEAM WAVE
I have send the ESC to you, and still hope that within a few weeks i can try
it with better results, because the driving options are really good and give the opportunity to drive the way you want.
Again thanks for the support and your nice offer to replace the ESC.
eded1 is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2008, 09:24 PM   #190
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2008
Location: Wauconda, Illinois
Posts: 642
Trader Rating: 2 (100%+)
Questions??

TEAMWAVE
I placed an order last Saturday 11/22/08 for;
One RB-50 & one RB-50 / 17.5 combo.
I have received the conformation from PAY PAL, but have not received anything from you as to the order conformation or a shipping date.
Please look into this.
The order was from Bob Oaks.
I have also emailed to the [email protected] address with this request.
Thanks
Bob Oaks
bob o is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2008, 07:23 PM   #191
Tech Apprentice
 
rambolin's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 66
Default RB-30 does not hold settings

RB-30 does not hold settings

Got an RB-30 the other day. The speed control works as such.
I can go trough the 'Profile Setup' and all the blinking is exactly as per the user guide. However, after switching the ESC Off and On again, all the settings are gone.

PLEASE HELP

Regards, Rambolin


Update - Just got an email and help seems to be on it's way... Thanks

Last edited by rambolin; 11-27-2008 at 07:52 PM.
rambolin is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2008, 08:27 PM   #192
Tech Adept
 
TEAMWAVE's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 218
Default

Hi bob,

We send you several emails but all bounced back. BTW, your order has been shipped on 25/11.

TEAM WAVE
TEAMWAVE is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 09:26 AM   #193
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2008
Location: Wauconda, Illinois
Posts: 642
Trader Rating: 2 (100%+)
Talking

Teamwave
Thank you for the information. I will have to check what email address I have on the order to you. I might have a letter missplaced.

Bob Oaks
bob o is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 09:41 AM   #194
Tech Addict
 
Join Date: Nov 2008
Location: Wauconda, Illinois
Posts: 642
Trader Rating: 2 (100%+)
Talking

Teamwave
The postman just dropped off the package!!!!!!
Thanks again
Bob Oaks
bob o is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2008, 10:04 PM   #195
Tech Fanatic
 
94eg!'s Avatar
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 832
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Is there any advantage to running the RB50 over the RB30 when your motor is 13.5 or 17.5? Thanks: -Sean
94eg! is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Novak Racing Brushless System (3.5) andy85 Electric On-Road 2 07-12-2007 07:24 AM
Novak 3.5R Brushless Racing System TRiN Australia For Sale/Trade 2 04-02-2007 04:56 AM
Novak 3.5R Brushless Racing System Wolverini R/C Items: For Sale/Trade 2 03-04-2007 03:28 PM
tekin brushless racing system??? streetracer745 Electric Off-Road 7 01-16-2007 01:46 PM
Team Wave - Lightning Discharge / equalizing system TEAMWAVE Electric On-Road 271 11-19-2006 08:06 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 10:52 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net