R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 07-07-2003, 12:47 PM   #1
Tech Addict
 
Blakesrc's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Grover Beach/Palm Desert, CA
Posts: 660
Trader Rating: 11 (100%+)
Send a message via AIM to Blakesrc
Default Monster HP Stock, Glitching Problems

Has anyone else had problems with these motors glitching a lot? I have not been having this problem with my p2k's or p2k2's. I have 3 monsters now and have tried several things to take care of the problem but nothing seems to work. I have tried new brushes, different speed controls, extra caps, shotky diodes teflon and phenolic spacers etc. I do cut the comm after every 3 runs and it still does'nt seem to help. Please post here if you have any tips.

Blake
Blakesrc is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2003, 12:48 PM   #2
Moderator
 
StephenSobottka's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Milwaukee, WI
Posts: 3,267
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via AIM to StephenSobottka
Default

Check your hood alignment and make sure the brushes dont cock in the hoods. This can lead to excessive arcing which can lead to glitching.
__________________
~~Stephen Sobottka~~
SMC Racing
StephenSobottka is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2003, 01:09 PM   #3
Tech Champion
 
Matt Howard's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Abilene TX
Posts: 5,952
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

I've seen a couple of these with glitching problems, mine included. I took off the capacitor board on top and just soldered up some regular capacitors and it was fine. so much for preinstalled caps
__________________
Official member of The Guild of Calamitous Intent and proud supporter of Conjectural Technologies.
Serpent S411 LE kit #192
RCTech #361
Matt Howard is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2003, 01:12 PM   #4
Tech Master
 
Join Date: May 2003
Location: UK
Posts: 1,244
Default

on the capacitor board on the endbell there shud be like a hook that goes from the endbell srews to the board.if this aint here the caps are not doing ne thing.result.arcing.result interference
trf racer is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2003, 01:13 PM   #5
Moderator
 
StephenSobottka's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Milwaukee, WI
Posts: 3,267
Trader Rating: 8 (100%+)
Send a message via AIM to StephenSobottka
Default

yep thats easily overlooked
__________________
~~Stephen Sobottka~~
SMC Racing
StephenSobottka is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2003, 02:04 PM   #6
Tech Elite
 
Neil Rabara's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: Lone Star
Posts: 4,821
Default Re: Monster HP Stock, Glitching Problems

Quote:
Originally posted by Blakesrc
Has anyone else had problems with these motors glitching a lot? I have not been having this problem with my p2k's or p2k2's. I have 3 monsters now and have tried several things to take care of the problem but nothing seems to work. I have tried new brushes, different speed controls, extra caps, shotky diodes teflon and phenolic spacers etc. I do cut the comm after every 3 runs and it still does'nt seem to help. Please post here if you have any tips.

Blake
That's strange that this problem is on all three of your monsters. Or is it only one of them? If it is all three, then maybe there is an underlying problem, but if it's only one, then it's just that one motor. What type of car do you drive? Graphite, plastic? Is your antenna wire frayed, or wrapped around something? How is your receiver, are you running crystals or synthesized? Don't rule out the rest of the car just because the motor seems to be glitching.
Neil Rabara is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2003, 02:07 PM   #7
Tech Addict
 
Join Date: Mar 2002
Location: Socal
Posts: 613
Default

I had the same problem and now I put normal caps on all my motors just in case the pre instaled ones do not work for some reason.
teamAE is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mini T glitching problems Langford2000 Micro and Mini Scales 9 01-23-2008 09:15 PM
Glitching Problems SmokinPhred Electric Off-Road 5 06-09-2006 07:59 AM
Does the 3PK have glitching problems? New_Toasted Nitro On-Road 2 07-08-2005 11:26 AM
XXX Glitching Problems nudge2325 Australian Racing 4 07-15-2003 04:51 PM
AHHHH, Glitching problems!!!! rchotrod Electric On-Road 17 03-09-2003 06:47 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 07:08 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net