R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 09-15-2009, 11:48 AM   #1036
Uga
Tech Regular
 
Uga's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: By the Baltic Sea
Posts: 441
Default

Quote:
Originally Posted by Clegg View Post
So I am pondering picking up a DB10R to run WGT. Jason, are there any new upgrades or changes coming for the 10R that would be a reason for me to wait a few weeks? Or is that car pretty much fixed in the form it will be in for a while? Also if I order the DB10R from your web store, does that come with the 10RR upgrade already on it? Also how do 1S LiPo's work into the mix with this chassis?

also after looking through the last few pages, it looks like the batteries are very hard to remove from teh chassis once they are in. am I seeing this wrong? Our track requires you to charge in a LiPo sack so each time I come off the track I need to pull the batt's out of teh car. the 12RR is simple, but this setup looks like you need to remove the top plate.
I am pretty sure that it's coming with all the updates to RR. The battery is actually not that hard to get off, just 3 srews and it pops out, actually it's much easier than taking off the shock and taping down the battery on 12RR.
__________________
-=Xray XB4=-
-=Xray XB8E=-
-=Schumacher Cougar KF2=-
-=Awesomatix A800X=-
Racing in Latvia
Uga is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 11:55 AM   #1037
V12
Tech Elite
 
V12's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 2,641
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Removing the topdeck is easy. There are just 3 screws to remove and the battery goes out. Maybe takes half a minute or less so no problem.

Aah...Uga was faster on this.

Last edited by V12; 09-15-2009 at 12:07 PM.
V12 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 12:06 PM   #1038
Moderator
 
Clegg's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Outside doing things in places... Denver, CO
Posts: 4,609
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Good info, what about the mounting of the 1S LiPo pack in the chassis? do we need to use the weighted LiPo tray? and if so. what keeps the 1S pack from moving around on that tray. Doesnt look like it was designed for 1S use.
__________________
Joe Kelly - JK720.net
5280 Raceway |5280raceway.com | 5280 Raceway Facebook
Clegg is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 12:11 PM   #1039
V12
Tech Elite
 
V12's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 2,641
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

The current DB10R actually is a DB10RR. The rear pod was changed some time ago so itīs better centered for BL motors, meaning itīs the same as the one from the DB12RR. According also the right hub was changed and the position from the center shock was moved slightly to the rear.

If there are any new parts in the works only Jason will know.
V12 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 12:17 PM   #1040
V12
Tech Elite
 
V12's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 2,641
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Iīm using 2S Lipo so canīt say exactly how it works but from what I remember you could use the battery locator plate cut into 2 halfes for fixing the 1S Lipo.
V12 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 01:15 PM   #1041
Tech Lord
 
protc3's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Spring Hill,Florida
Posts: 10,838
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Clegg View Post
Good info, what about the mounting of the 1S LiPo pack in the chassis? do we need to use the weighted LiPo tray? and if so. what keeps the 1S pack from moving around on that tray. Doesnt look like it was designed for 1S use.
The car is in updated form and there are not any changes in the near future for it. We have been running 1s LiPo in the car with no mods. You can tape it in or use the weighted lipo tray. All you need to do to mount it in the lipo tray is tape it into the tray.
__________________
Jason Breiner
BMI Racing
Team Associated
J Concepts
protc3 is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 02:33 PM   #1042
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2001
Location: Hawaii, USA
Posts: 7,186
Default

I used the weighted tray with mine and Frank ran his without the weighted tray at the IIC. With the weighted tray and the DB9 body my car was well over weight and Frank had to add 28 grams to his to make weight. I used plastic blocks shoe goo'd to the weighted tray to hold the battery in place so I wouldn't have to tape the pack in and it worked very nicely. If I had a uni-bit with me at the time I probably would have lightened the tray just enough to bring the car back down to weight. Here's a pic of my cars on RC50, you can see how I had the blocks glued in on this:

http://www.rc50.com/modules.php?name...bum=62&pos=598
InspGadgt is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 03:17 PM   #1043
Moderator
 
Clegg's Avatar
 
Join Date: Jan 2004
Location: Outside doing things in places... Denver, CO
Posts: 4,609
Trader Rating: 9 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by InspGadgt View Post
I used the weighted tray with mine and Frank ran his without the weighted tray at the IIC. With the weighted tray and the DB9 body my car was well over weight and Frank had to add 28 grams to his to make weight. I used plastic blocks shoe goo'd to the weighted tray to hold the battery in place so I wouldn't have to tape the pack in and it worked very nicely. If I had a uni-bit with me at the time I probably would have lightened the tray just enough to bring the car back down to weight. Here's a pic of my cars on RC50, you can see how I had the blocks glued in on this:

http://www.rc50.com/modules.php?name...bum=62&pos=598
Hrm... So I know for sure I dont want to run a heavy car... that sorta goes against the whole LiPo thing... so no heavy tray for me although the blocks on the tray do make it look like it holds good without the need for tape.

But I Guess I'll need to use tape if I plan to run 1/10th... grr I was just so happy about getting away from tape in the 1/12th.

Would be nice if thr 10RR chassis could get the treatment that the 12RR did to make a pocket for the 1S packs and some retainment mech that would not require taking the time to tape in a pack everytime we need to swap one. The CRC XL's that were there didnt need the pack taped in did they? (Hunting for pics)
__________________
Joe Kelly - JK720.net
5280 Raceway |5280raceway.com | 5280 Raceway Facebook
Clegg is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 04:57 PM   #1044
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2001
Location: Hawaii, USA
Posts: 7,186
Default

It might be possible to use something like the old AE battery boxes if the LiPo pack will fit in them, or maybe the old Protech velcro strap that would bolt to the chassis.
InspGadgt is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 08:50 PM   #1045
avs
Tech Master
 
avs's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,175
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by InspGadgt View Post
It might be possible to use something like the old AE battery boxes if the LiPo pack will fit in them, or maybe the old Protech velcro strap that would bolt to the chassis.
how about an 'unweighted lipo tray' ?
avs is offline   Reply With Quote
Old 09-15-2009, 11:51 PM   #1046
Tech Champion
 
Join Date: Nov 2001
Location: Hawaii, USA
Posts: 7,186
Default

If there was one
InspGadgt is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2009, 05:49 AM   #1047
Tech Addict
 
radio_car_racer's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 543
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Got One

Just need setups now for 4 cell nimh, 1S LiPo & 10.5BL for low to medium grip please. Save me reading all the thread
radio_car_racer is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2009, 08:49 AM   #1048
Tech Adept
 
gramm's Avatar
 
Join Date: May 2004
Location: Bunbury, West Australia
Posts: 195
Default

I would like to get a DB10R but Stormer don't seem to have any at the moment.

What I'm wondering about more than this, is the tires. Why have so many places sold out of the tires? I checked Stormer, Tower, A-main and superior but they don't seem to be stocked up on tires (especially WGT tires). I personally, still have quite a few sets of pan car tires from my other cars but I just think it's interesting that the new cars are more or less available but the tires aren't. I'm guessing this is an issue for people wanting to buy the cars (because none of the cars include tires)? Can someone fill me in on this? Thanks

Daniel
gramm is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2009, 09:18 AM   #1049
Uga
Tech Regular
 
Uga's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
Location: By the Baltic Sea
Posts: 441
Default

AFAIK there were some problems at the Jaco factory, but they have recently announced that they have started filling the backorders again.
__________________
-=Xray XB4=-
-=Xray XB8E=-
-=Schumacher Cougar KF2=-
-=Awesomatix A800X=-
Racing in Latvia
Uga is offline   Reply With Quote
Old 09-21-2009, 10:25 AM   #1050
Tech Lord
 
protc3's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Spring Hill,Florida
Posts: 10,838
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

I have BSR WGT tires in stock if you need them. Jaco should have some on the way to me soon also.
__________________
Jason Breiner
BMI Racing
Team Associated
J Concepts
protc3 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
db10r for sale j manikis R/C Items: For Sale/Trade 19 06-25-2008 05:25 AM
BRAND NEW, never ran BMI DB10R 74VWTECH R/C Items: For Sale/Trade 6 06-24-2008 03:05 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 06:59 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net