R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-04-2008, 03:59 AM   #1
bbq
Tech Initiate
 
bbq's Avatar
 
Join Date: Dec 2006
Location: Sweden
Posts: 47
Default Rayspeed exceed. how to discharge 5 cells?

Rayspeed exceed can i make it discharge 5 cells?
Is it possible to make it work?
bbq is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 05:28 AM   #2
Tech Adept
 
Ian S's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Leicester, UK
Posts: 241
Default

It is possible, you just need to make an adaptor so you can connect the 5th cell to the remaining post on the tray that would normaly connect to the 6th cell.
__________________
Team Schumacher UK
Ian S is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 07:11 AM   #3
Tech Master
 
DRAG_ON's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Ibanez,Cort,Yamaha
Posts: 1,783
Default

will all the 5 cell been discharge Completely by using adapter to the 6th cells??? anyone try yet ?
__________________
Freq:29.945, car no:29, W.A.R.C.M.C.C, http://projectm-design.blogspot.com/
DRAG_ON is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 08:33 AM   #4
Tech Adept
 
Ian S's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Leicester, UK
Posts: 241
Default

Yeah it works fine, ive been using mine on 5 cell packs for a few months now. I checked with a volt meter when they were cutting off the first time i used it at its all fine.
__________________
Team Schumacher UK
Ian S is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 08:42 AM   #5
Tech Master
 
fpart's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: NJ
Posts: 1,967
Trader Rating: 40 (100%+)
Send a message via Skype™ to fpart
Default

can anyone post pics of the adapter?
__________________
teamTrinity.com Sweepracingusa.com
スクービーは私のヒーローです!
Why is Scooby so slow, you might ask?
fpart is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 09:23 AM   #6
Tech Adept
 
Ian S's Avatar
 
Join Date: Dec 2001
Location: Leicester, UK
Posts: 241
Default

Its really not hard to make, just a piece of wire with a crocodile clip on one end and a corally connector (in my case) on the other, if you hard wire your cells just put a crocodile clip on both ends, its really quite simple.
__________________
Team Schumacher UK
Ian S is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2008, 09:35 AM   #7
Tech Master
 
fpart's Avatar
 
Join Date: Apr 2003
Location: NJ
Posts: 1,967
Trader Rating: 40 (100%+)
Send a message via Skype™ to fpart
Default

ooh OK so it is just clipped on. I thought it was more complicated. Thanks
__________________
teamTrinity.com Sweepracingusa.com
スクービーは私のヒーローです!
Why is Scooby so slow, you might ask?
fpart is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Rayspeed Exceed Discharge Tray lercs R/C Items: For Sale/Trade 5 03-24-2008 04:46 PM
Yokomo Rayspeed Exceed Discharge Tray $35 shipped Bob Nilsen R/C Items: For Sale/Trade 9 06-14-2006 04:41 AM
Integy Super Auto Lathe and Rayspeed Exceed discharge tray galway R/C Items: For Sale/Trade 17 12-23-2005 02:21 PM
RaySpeed - EXCEED Discharge kumpol R/C Items: For Sale/Trade 2 12-31-2004 03:56 PM
[FS] Rayspeed Exceed Discharge Try JFCJ R/C Items: For Sale/Trade 11 11-16-2004 08:42 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:37 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net