Go Back  R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road
U.S. Vintage Trans-Am Racing >

U.S. Vintage Trans-Am Racing

Like Tree1Likes

U.S. Vintage Trans-Am Racing

Closed Thread

Old 10-09-2010, 03:40 PM
  #9346  
2xs
Tech Adept
iTrader: (4)
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 198
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

[QUOTE=LOSIRACER77;8048069]
Originally Posted by LOSIRACER77 View Post
I need a set up for a sprint 2 sport.I have never run vta so I don't know what's going to happen.Imight need a starting point on the gearing for the stock brush motor?? Any help would be nice?????
Can anyone help me out??
Give this setup a try.

FRONT
Ride Height - 5mm
Droop - 1.5mm over ride height
Caster - 4*
Camber - -1.5*
Toe - 0*
Upper control arm - E
Shock location - 3B
Springs - HPI Pink (15.2#)
Oil/Piston - Trinity30/2 hole
REAR
Ride Height - 5mm
Droop - 1.5mm over ride height
Camber - -1*
Toe - -3*
Upper control arm - C2
Shock location - 3[color="Red"]A
Springs - HPI Orange (12.1#)
Oil/Piston - Trinity30/2 hole
2xs is offline  
Old 10-09-2010, 04:27 PM
  #9347  
Guest
iTrader: (2)
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2,161
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

[QUOTE=2xs;8048590]
Originally Posted by LOSIRACER77 View Post

Give this setup a try.

FRONT
Ride Height - 5mm
Droop - 1.5mm over ride height
Caster - 4*
Camber - -1.5*
Toe - 0*
Upper control arm - E
Shock location - 3B
Springs - HPI Pink (15.2#)
Oil/Piston - Trinity30/2 hole
REAR
Ride Height - 5mm
Droop - 1.5mm over ride height
Camber - -1*
Toe - -3*
Upper control arm - C2
Shock location - 3[color="Red"]A
Springs - HPI Orange (12.1#)
Oil/Piston - Trinity30/2 hole
Thank you man!
LOSIRACER77 is offline  
Old 10-09-2010, 07:22 PM
  #9348  
Tech Master
iTrader: (10)
 
Victory Side's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Richfield PA
Posts: 1,908
Trader Rating: 10 (100%+)
Default

Originally Posted by padailey View Post
Most of the time we have only rubber tire classes and a groove comes into the track it does not take it away.... so that's not true. However if you end up with foams to keep the peace that's your guys decision there... have fun and race.

As far as foams go we have had some guys for enduros take their VTA cars and put foams on them. Usually they were hard nitro foams and they worked well with the rubber setups on the car. As far as offset foams I don't know of any but I'm assuming you are looking at that for the "look" of the cars. Well the HPI Mustangs are narrower in the rear so they will look fine with no offset. The Cuda and Camaro are wider in the rear but you could always just widen the rear with wheel shims if its that important. You really won't have the vintage look anyway so I personally wouldn't worry about it.
If you are looking for offset foam tires look at Jaco Nitro Foams. Stormerhobbies sells them for 8.99 a pair. (Cheaper than can be bought from a distirbutor) They are rear and front specific because of the offset in the rear.
Victory Side is offline  
Old 10-10-2010, 09:17 PM
  #9349  
Tech Master
iTrader: (41)
 
Join Date: Oct 2008
Location: Grand Portage, MN
Posts: 1,369
Trader Rating: 41 (100%+)
Default

Originally Posted by Victory Side View Post
If you are looking for offset foam tires look at Jaco Nitro Foams. Stormerhobbies sells them for 8.99 a pair. (Cheaper than can be bought from a distirbutor) They are rear and front specific because of the offset in the rear.
Very nice thanks I am just confirming with jaco that these will be close enough and what compound would give us the least amount of grip. lol I know weird eh!

P.S. Since I have not run 1/10th at all I am assuming that the drive hex size is 12mm? Looking at the tires they look smaller than my stock t-maxx 14mm ones
jdeadman is offline  
Old 10-11-2010, 07:38 AM
  #9350  
Tech Elite
iTrader: (5)
 
RCknight's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 2,292
Trader Rating: 5 (100%+)
Default Gear diff in VTA?

Just curious if anyone has tried one in VTA? Maybe in the the front? It would act more like a spool, but have some give to it? Do these 25t have any power to put down? I've not tried a 25T yet. I have to buy a diff anyway, so I figured a gear diff would be cheaper.
RCknight is offline  
Old 10-11-2010, 03:40 PM
  #9351  
Tech Adept
 
kchamp's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Long Island, New York
Posts: 223
Default Traxxas 4-Tec

I have an old electric 4-Tec and wanted to know if the chassis would be legal for VTA?
kchamp is offline  
Old 10-11-2010, 03:44 PM
  #9352  
Tech Champion
iTrader: (22)
 
robk's Avatar
 
Join Date: Aug 2001
Location: Macho Business Donkey Wrestler
Posts: 7,753
Trader Rating: 22 (100%+)
Default

Originally Posted by kchamp View Post
I have an old electric 4-Tec and wanted to know if the chassis would be legal for VTA?
yep
robk is offline  
Old 10-11-2010, 06:13 PM
  #9353  
Tech Master
iTrader: (2)
 
Kregger's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: Long Island, NY
Posts: 1,188
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Originally Posted by kchamp View Post
I have an old electric 4-Tec and wanted to know if the chassis would be legal for VTA?
Nice another LI guy joining the VTA ranks.
Kregger is offline  
Old 10-12-2010, 03:54 AM
  #9354  
Tech Adept
 
kchamp's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Long Island, New York
Posts: 223
Default

After watching you guys on Sunday(I was the guy racing the Inferno GT2), it seemed like fun and since I have a chassis, i should be able to get into it pretty cheap! Any good motor/esc combos you'd recommend?
kchamp is offline  
Old 10-12-2010, 09:59 AM
  #9355  
Tech Champion
iTrader: (17)
 
liljohn1064's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deerfield, WI
Posts: 5,716
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Originally Posted by kchamp View Post
After watching you guys on Sunday(I was the guy racing the Inferno GT2), it seemed like fun and since I have a chassis, i should be able to get into it pretty cheap! Any good motor/esc combos you'd recommend?
Get the Ballistic 25 and either a Novak Havoc, Novak GTB or Speed Passion Cirtix Spec stock controller.
liljohn1064 is offline  
Old 10-12-2010, 10:07 AM
  #9356  
Company Representative
 
Join Date: Jun 2005
Location: SoCal
Posts: 2,891
Default

Here is the link to our USVTA store that showcases all of our customized products (including factory re-manufactured items):

TeamNovak USVTA Store
NovakTwo is offline  
Old 10-12-2010, 10:15 AM
  #9357  
Tech Adept
 
kchamp's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
Location: Long Island, New York
Posts: 223
Default

Thanks for the link, will the motors drop in my 4tec or will an adapter be needed, and this goes for any of the VTA Spec motors?
kchamp is offline  
Old 10-12-2010, 11:35 AM
  #9358  
Tech Champion
iTrader: (30)
 
k_bojar's Avatar
 
Join Date: Oct 2001
Location: Philadelphia, PA
Posts: 7,020
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

Originally Posted by kchamp View Post
Thanks for the link, will the motors drop in my 4tec or will an adapter be needed, and this goes for any of the VTA Spec motors?
motor should drop right in - the mount the same as a brushed motor, just with a few additional holes in the can for screws.

you might have to play with gearing to find something that works, but that shouldn't be too much of an issue

just remember, you now will have 3 wires going from the speedo to the motor (instead of 2) as well as the sensor wire - so plan accordingly

Last edited by k_bojar; 10-12-2010 at 11:53 AM.
k_bojar is offline  
Old 10-12-2010, 11:35 AM
  #9359  
Tech Champion
iTrader: (17)
 
liljohn1064's Avatar
 
Join Date: Sep 2008
Location: Deerfield, WI
Posts: 5,716
Trader Rating: 17 (100%+)
Default

Originally Posted by NovakTwo View Post
Here is the link to our USVTA store that showcases all of our customized products (including factory re-manufactured items):

TeamNovak USVTA Store
The remanufactured GTB at that price is a no brainer. That is an awesome deal.
liljohn1064 is offline  
Old 10-12-2010, 11:46 AM
  #9360  
Regional Moderator
 
CarbonJoe's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 2,663
Default

Originally Posted by k_bojar View Post
just remember, you now will have 2 wires going from the speedo to the motor as well as the sensor wire - so plan accordingly
3 wires, not 2.
CarbonJoe is offline  

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service