R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-25-2008, 02:50 AM   #211
Tech Elite
 
t4m1y4niac's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 4,309
Default

can R1 Speedo running 3.0 motor with 6 cells?
__________________
SABRE S4 by TOP RACING....
t4m1y4niac is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2008, 12:25 PM   #212
Tech Adept
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 175
Default

Quote:
Originally Posted by t4m1y4niac View Post
can R1 Speedo running 3.0 motor with 6 cells?
With 5 cells?
higbo is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 11:54 AM   #213
Tech Champion
 
RC MARKET's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: HK
Posts: 6,172
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JayBee View Post
I'm trying out the new R1 Pro in my rubber sedan and cannot get the radio calibration to work UNLESS I set the ST & TH (CH-REVERSE menu option) in my 3PKS to REV. That's not what the instructions say at all. WTF?!! Am I missing something here?
Hk same had this case but in Futaba TX only !
but no user said this case bad !

hope have new firmware to update R1 Pro delay problem !!
RC MARKET is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2008, 12:48 PM   #214
Tech Champion
 
JayBee's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: 12TH-MAN COUNTRY
Posts: 6,813
Trader Rating: 31 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RC MARKET View Post
Hk same had this case but in Futaba TX only !
but no user said this case bad !

hope have new firmware to update R1 Pro delay problem !!
I talked to Chris(?) at TEKIN and we got it squared away
__________________
R C 3 G R A F I X _ F U S I O N . G R A P H I X _ S E A T T L E - R/C - R A C E R S _ E M E R A L D C I T Y R C . C O M

A E - 12R5.2 _ S M - REV8 PRO
JayBee is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 01:55 AM   #215
Tech Initiate
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by RC MARKET View Post

hope have new firmware to update R1 Pro delay problem !!
What kind of delay problem did you experience ??

Did you try the R1 Pro with 4.0-4.5 turn motor ?? opinion ??
thanks
leomax001 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 01:55 AM   #216
Tech Initiate
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 19
Default

Quote:
Originally Posted by RC MARKET View Post

hope have new firmware to update R1 Pro delay problem !!
What kind of delay problem did you experience ??

Did you try the R1 Pro with 4.0-4.5 turn motor ?? opinion ??
thanks
leomax001 is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 03:19 AM   #217
Tech Champion
 
cannon's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: A total distraction
Posts: 7,266
Trader Rating: 35 (100%+)
Default

We call it the "Sitting Duck Syndrome" . There is a bad delay off the grid . Can make for VERY ugly starts with most sensored motors.

Tekin has assured us that they have a firmware upgrade coming to us that should solve the problem
__________________
www.feralbatteries.com ........... new website

Last edited by cannon; 01-30-2008 at 03:37 AM.
cannon is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 03:39 AM   #218
Tech Elite
 
dawgmeat's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Jacksonville, FL
Posts: 2,505
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by JayBee View Post
I'm trying out the new R1 Pro in my rubber sedan and cannot get the radio calibration to work UNLESS I set the ST & TH (CH-REVERSE menu option) in my 3PKS to REV. That's not what the instructions say at all. WTF?!! Am I missing something here?
SO it's just not me same thing here but with a KO helios
dawgmeat is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 04:59 AM   #219
Super Moderator
 
Marcos.J's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 27,202
Trader Rating: 182 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by dawgmeat View Post
SO it's just not me same thing here but with a KO helios
told you buddy
Marcos.J is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 08:14 AM   #220
Tech Elite
 
BlackedOutREVO's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2007
Location: CA
Posts: 3,791
Trader Rating: 67 (100%+)
Default

Is anyone running with a orion 10.5?

I want to buy the R1PRO and my LRP just smoked, so I need a new speedo.... And I want to try a sensorless set up, because all my other cars/trucks are sensorless So why not try it here?
__________________
R1 Wurks/Awesomatix USA/Roche USA/Protoform/Solaris/Mo Speed/Speedworld Raceway
BlackedOutREVO is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 09:40 AM   #221
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2002
Location: MI
Posts: 462
Default

With the 10.5 motors, you may still have some startup issues but once it's rolling it's fine.

The R1 is always going to run better with their motors. Especially on the starts.
Unregistered is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 11:19 AM   #222
Tech Champion
 
RC MARKET's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: HK
Posts: 6,172
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

in Mamba Max use sloted sensored motor not have dealy problem,
but in R1 series had this problem, but use Li-Po battery not have this problem,
& we'll FRI try Tekin RedLine 362 motor 3T use 5 cell test again !
hope Redline had more powerful & not have delay ... problem !
RC MARKET is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 04:58 PM   #223
Tech Elite
 
dawgmeat's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: Jacksonville, FL
Posts: 2,505
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Please refrain from using harsh language on these forums.

-Speedo

Last edited by Speedo; 01-30-2008 at 05:20 PM. Reason: Language
dawgmeat is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 06:59 PM   #224
Tech Elite
 
BlackedOutREVO's Avatar
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Mar 2007
Location: CA
Posts: 3,791
Trader Rating: 67 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by RC MARKET View Post
in Mamba Max use sloted sensored motor not have dealy problem,
but in R1 series had this problem, but use Li-Po battery not have this problem,
& we'll FRI try Tekin RedLine 362 motor 3T use 5 cell test again !
hope Redline had more powerful & not have delay ... problem !

With lipo its all good?

I run nothing but lipo's.... I really want to run the R1PRO over all the other speedos..... I can deal with a little bit of cogging...
__________________
R1 Wurks/Awesomatix USA/Roche USA/Protoform/Solaris/Mo Speed/Speedworld Raceway
BlackedOutREVO is offline   Reply With Quote
Old 01-30-2008, 11:41 PM   #225
Tech Champion
 
RC MARKET's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: HK
Posts: 6,172
Trader Rating: 12 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by t4m1y4niac View Post
can R1 Speedo running 3.0 motor with 6 cells?
yes tested too fast !
RC MARKET is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Official Tekin FX series thread(tekin support) Randy_Pike Radio and Electronics 50 09-01-2016 05:13 PM
>>TEKIN R1 PRO ESC/TEKIN REDLINE BRUSHLESS MOTOR<< LOSI SCOTT R/C Items: For Sale/Trade 19 09-12-2008 07:51 PM
FS: Tekin mini rage esc and tekin 6800kv! 1/18th! tt01-demon Australia For Sale/Trade 7 05-24-2007 02:59 AM
Tekin Mini Rage w Tekin 5.4k motor J.Gonzalez R/C Items: For Sale/Trade 0 12-26-2006 07:02 PM
RC12LC, Tekin G-12 ESC, batts, OS .46FX, Tekin BC100L DennisNyholm R/C Items: For Sale/Trade 19 02-28-2006 03:32 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 08:45 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net