Like Tree7Likes

Hpi Pro 4


Old 12-14-2006, 08:40 AM
  #14851  
Tech Master
 
wagonman72's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Rancho Santa Margarita, CA
Posts: 1,090
Default

Your local shop can definately special order HPI parts through their favorite distributor.
wagonman72 is offline  
Reply With Quote
Old 12-14-2006, 09:15 AM
  #14852  
Tech Addict
iTrader: (30)
 
Join Date: May 2004
Location: Hawaii
Posts: 690
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

Nope. His distributor told him that parts are discontinued by the manufacturer. I didn't think it would be that quick which would explain why I got his used Pro4 from him so cheap. I needed some other parts, but he couldn't get it. I ended up buying some used parts on E-Bay.
wrxnfx is offline  
Reply With Quote
Old 12-15-2006, 03:57 PM
  #14853  
Tech Master
 
wagonman72's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Rancho Santa Margarita, CA
Posts: 1,090
Default

The parts won't be discontinued for at least two years, fear not.
wagonman72 is offline  
Reply With Quote
Old 12-16-2006, 07:17 AM
  #14854  
Tech Master
iTrader: (8)
 
PitNamedGordie's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Highwood, IL
Posts: 1,789
Trader Rating: 8 (100%+)
Default

Originally Posted by wrxnfx
Nope. His distributor told him that parts are discontinued by the manufacturer. I didn't think it would be that quick which would explain why I got his used Pro4 from him so cheap. I needed some other parts, but he couldn't get it. I ended up buying some used parts on E-Bay.
Since the Cylone uses he same suspension parts you won't have to worry about those for a while....
PitNamedGordie is offline  
Reply With Quote
Old 12-16-2006, 07:42 AM
  #14855  
Tech Elite
iTrader: (13)
 
coastaltony's Avatar
 
Join Date: Sep 2001
Location: Palm Beach, Fl
Posts: 2,585
Trader Rating: 13 (100%+)
Default

Sell this three pack of custom airbrushed Mazda 6's for $48.00 shipped. Get a Christmas present before 12-25 if you PayPal me today Pink body has two runs on it. Blue body has three runs on it. Green body has 0 runs on it. And two partridge's in a pear tree!

Last edited by coastaltony; 10-13-2007 at 05:36 AM.
coastaltony is offline  
Reply With Quote
Old 12-16-2006, 05:38 PM
  #14856  
Tech Master
iTrader: (27)
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 1,038
Trader Rating: 27 (100%+)
Default

Got a Po4 for sale if anyone is interested. Roller w/ duel diffs, bunch of support parts (from swaybars, shock towers f&r, xtra diff parts,arms, hubs, carriers ect.ect.ect), one way, comes on foams. I will have it posted later on the forsale boards. Anyone interested email to [email protected] $150 shipped
convikt is offline  
Reply With Quote
Old 12-16-2006, 06:21 PM
  #14857  
Tech Addict
iTrader: (2)
 
Racin 1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: German Valley,Il.
Posts: 563
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Hey guys, I am looking for a answer to a glitching problem. I have been racing my Pro 4 for 1 1/2 years now with no real problems, but now I have a motor glitch. If I unscrew the motor from the motor plate, it goes away. If I touch the motor back to the plate it glitches-BAD!! I have changed all electronics, speedo, batteries, radio, channels, anything I can think of, I have changed. I have even put the same eletronics in another car - and it goes away. Knew or old motors don't change a thing. Has anyone seen this problem? Can anyone help me? Thanks
Racin 1 is offline  
Reply With Quote
Old 12-17-2006, 02:58 PM
  #14858  
Tech Master
iTrader: (6)
 
bxpitbull's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Union City, New Jersey
Posts: 1,883
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

You got a stray wire touching the graphite somewhere. Check all of your wiring and soldering joints. There is some fraying somewhere.

Last edited by bxpitbull; 12-19-2006 at 08:06 PM.
bxpitbull is offline  
Reply With Quote
Old 12-17-2006, 03:51 PM
  #14859  
Tech Addict
iTrader: (2)
 
Racin 1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: German Valley,Il.
Posts: 563
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

Thanks, I will check that.
Racin 1 is offline  
Reply With Quote
Old 12-17-2006, 07:51 PM
  #14860  
Super Moderator
iTrader: (192)
 
Marcos.J's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Semper Fi
Posts: 28,092
Trader Rating: 192 (100%+)
Default

Originally Posted by Racin 1
Thanks, I will check that.
check the capacitors
Marcos.J is offline  
Reply With Quote
Old 12-18-2006, 04:09 PM
  #14861  
Tech Addict
iTrader: (2)
 
Racin 1's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Location: German Valley,Il.
Posts: 563
Trader Rating: 2 (100%+)
Default

I unmounted the speedo from the car and held it in my hand and it did not change. No wires touching the chassis. Nor the reciever wire. I also bought a new CO27 and that glitches too!!! Do you think that the two speedos I have (Novak and LRP) don't like the car anymore? They both work in another car (Old TC3)
Racin 1 is offline  
Reply With Quote
Old 12-19-2006, 09:18 AM
  #14862  
Tech Addict
iTrader: (30)
 
Join Date: May 2004
Location: Hawaii
Posts: 690
Trader Rating: 30 (100%+)
Default

Originally Posted by PitNamedGordie
Since the Cylone uses he same suspension parts you won't have to worry about those for a while....
Cyclone parts that are the same such as some of the suspension parts will still be available, but HPI USA has already discontinued the parts that will only fit on the Pro4. The only way I can buy Pro4 parts, now, is online. All the LHS in Hawaii cannot get parts because they all go through practically the same distributors.
wrxnfx is offline  
Reply With Quote
Old 12-19-2006, 09:35 AM
  #14863  
Tech Master
 
wagonman72's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: Rancho Santa Margarita, CA
Posts: 1,090
Default

That is incorrect. HPI Racing has not discontinued parts that only fit on the Pro4. Your local hobby shop has the ability to special order anything you want for your Pro4 through their distributor no matter which distributor it is.
wagonman72 is offline  
Reply With Quote
Old 12-19-2006, 08:08 PM
  #14864  
Tech Master
iTrader: (6)
 
bxpitbull's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Location: Union City, New Jersey
Posts: 1,883
Trader Rating: 6 (100%+)
Default

Originally Posted by wrxnfx
Cyclone parts that are the same such as some of the suspension parts will still be available, but HPI USA has already discontinued the parts that will only fit on the Pro4. The only way I can buy Pro4 parts, now, is online. All the LHS in Hawaii cannot get parts because they all go through practically the same distributors.
Hey slim, talk to sleepy23. He can mill out what you need in a nice metal (see my custom outdrive pics). The outdrives weigh the same as the plastic and guess what, they take ABUSE!. May as well "EVO V" your car. I will be sending sleepy23 many parts to be customized. Tamiya can kiss my.........
bxpitbull is offline  
Reply With Quote
Old 12-19-2006, 09:38 PM
  #14865  
Tech Elite
iTrader: (11)
 
fjm9898's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Redmond, WA
Posts: 3,003
Trader Rating: 11 (100%+)
Default

selling a few after market parts for those who want them. square purple aluminum rear hubs and mip shiny CVDs

they are on this thread>> http://www.rctech.net/forum/showthread.php?t=141110
fjm9898 is offline  
Reply With Quote

Thread Tools
Search this Thread

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Terms of Service