R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 01-29-2010, 04:53 AM   #1231
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

genius 120 gen 2 if totally new, not only a new software

that software won't work for gen1 speedos.

there won't be anything newer than 7.x for the gen1 speedo.
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 01-29-2010, 08:51 AM   #1232
Tech Initiate
 
mike and Alex's Avatar
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 27
Default gm 120

Hi Martyn,

Thanks for your reply.

Do you have a speedo setting for 10.5 with 7.x firmware

regards
__________________
Alexander Robertson
Schumacher UK Team Driver, Lesro Models and Low Drag Racing
2008 Scottish Junior Pro Stock Champion
2009 and 2010 Scottish Junior Carpet Champion, Pro Stock
2009 Stonehaven Pro Stock Junior Champion
mike and Alex is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 03:45 AM   #1233
Tech Adept
 
chinaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: UK
Posts: 141
Default GM genius 120 version 7.0

just managed to get one on ebay ver 7.0?
does anyone know if I will be able to download the newer ver 7.2 software into the speedo?
__________________
... wyrd bi ful rd ...
chinaman is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 03:49 AM   #1234
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by chinaman View Post
just managed to get one on ebay ver 7.0?
does anyone know if I will be able to download the newer ver 7.2 software into the speedo?
Eh...

Please read this thread, all is wrote.

Upgrade is only made at GM tech dept, you need to send it to Germany.

Regards!
m.
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 04:12 AM   #1235
Tech Adept
 
chinaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: UK
Posts: 141
Default

Quote:
Originally Posted by M.Abramowicz View Post
... Please read this thread, all is wrote.
Upgrade is only made at GM tech dept, you need to send it to Germany.
...
cheers for the update and for bringing the fact up to date.

sorry about that, but this thread has 83 pages? I had a quick flip through the more recent pages and must have missed it.

i am sure you do not expect people coming in here to trawl through all the pages just to find out the above fact.
__________________
... wyrd bi ful rd ...
chinaman is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 04:39 AM   #1236
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by chinaman View Post
cheers for the update and for bringing the fact up to date.

sorry about that, but this thread has 83 pages? I had a quick flip through the more recent pages and must have missed it.

i am sure you do not expect people coming in here to trawl through all the pages just to find out the above fact.

search button a little over then post ;P

don't worry, GM are good but older version can be upgrade to new software
only at GM.

Martin wrote something about new GM's but they are still unavailable at
stores maybe they will be updatable by owner or maybe not...

m.
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 03:51 AM   #1237
Tech Adept
 
chinaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: UK
Posts: 141
Default

After going through 83 pages and 1230+ posts,

Quote:
Originally Posted by Martin Hofer View Post
... Speed Setup for 13,5 / 17,5T with Lipo and FIRMWARE 7.2!!

please only use this setting for FW72

before putting that program on,
read out your speedo,
then save the transmitterdata to your pc,
load that setting,
load your just saved transmitter data,
send to the speedo
...
for 10.5T

Quote:
Originally Posted by Martin Hofer View Post
... use the 13.5 setup I posted and just change the following:

reserved: 89 -> 81
switchpointrpm: 10000 -> 15000

and you should be set
gearing between 5,5 and 7,5 depending on the track
Cheers Martin for the above.

My question and before M Abrams decide to 'shell' me again, I do not think I have read this anywhere.

Can the above be used with firmware 7.0?

If I have a second hand Genius 120 FW7.0, is there anyway that I can find out if any of the modes have already been copied over? Or is it better if I just do a reset and start from factory setings?
__________________
... wyrd bi ful rd ...
chinaman is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 04:00 AM   #1238
Tech Adept
 
chinaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: UK
Posts: 141
Default

Quote:
Originally Posted by M.Abramowicz View Post
... Martin wrote something about new GM's but they are still unavailable at
stores maybe they will be updatable by owner or maybe not...
m.
did you mean this ...

GM Brushless-gm-genius-120-97168.jpg
obtained from GM website but could not post the URL ... i am too fresh out of the factory

or is this version 2?
__________________
... wyrd bi ful rd ...
chinaman is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 05:42 AM   #1239
Tech Adept
 
Jamesalex's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 185
Default

Chinaman,

That pic is of the Gen2 version, as the capacitor is in stick for, version one had them built onto the board of the speed controller
Jamesalex is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 05:47 AM   #1240
Tech Master
 
Join Date: Sep 2007
Location: Helmond
Posts: 1,544
Default

This way is the speedo a bit shorter.
__________________
http://www.mikky32.com
Tekin RS pro
TOP racing Photon
Tekin Redline 10,5
Protoform LTC-R
mikky32 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 08:19 AM   #1241
Tech Addict
 
Stein Tumert's Avatar
 
Join Date: Feb 2006
Location: Norway (Oslo) / Germany (Hamburg)
Posts: 556
Default

Quote:
Originally Posted by chinaman View Post
After going through 83 pages and 1230+ posts,



for 10.5T



Cheers Martin for the above.

My question and before M Abrams decide to 'shell' me again, I do not think I have read this anywhere.

Can the above be used with firmware 7.0?

If I have a second hand Genius 120 FW7.0, is there anyway that I can find out if any of the modes have already been copied over? Or is it better if I just do a reset and start from factory setings?
These settings from Martin is for firmware 7.2 (and LiPo)

See text:
"please only use this setting for FW72"
__________________
Stein Tumert
Tamiya TRF, Sanwa M12, SpeedPassion, Much More, LRP
Stein Tumert is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 08:29 AM   #1242
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Thumbs up

Quote:
Originally Posted by chinaman View Post
did you mean this ...

Attachment 551038
obtained from GM website but could not post the URL ... i am too fresh out of the factory

or is this version 2?
Picture is for new version, I don't know if it will be updatable by owner or
again by GM. Martin wrote some, and main eng. Ralf wrote some
Who know who has right

This is old one:

About your 7.0 ver, just do reset and try mode 6 or mode 8 (more rpms but
will be hot!). I know that settings from 7.2 maybe will work or maybe not.

GM made some updates and sometimes everything change

Btw, if you have USB interface, can you post downloaded data from mode 6 and mode 8?

Regards!
m.

ps: will not "shell" you
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 08:54 AM   #1243
Tech Adept
 
chinaman's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
Location: UK
Posts: 141
Default

Quote:
Originally Posted by M.Abramowicz View Post
...
About your 7.0 ver, just do reset and try mode 6 or mode 8 (more rpms but
will be hot!). I know that settings from 7.2 maybe will work or maybe not.
...
Btw, if you have USB interface, can you post downloaded data from mode 6 and mode 8?
...
will download some data from mode 6 and 8 and let you guys decipher ...
__________________
... wyrd bi ful rd ...
chinaman is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2010, 12:39 PM   #1244
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Default the new one GM will be updatable by enduser

Dear Michal,

the 97168 is updateable by the enduser.

Mit freundlichen Gren / Best regards

Ralf Helbing
Dipl.-Ing. (FH) Elektronik/Technische Informatik
Technik


Eh ... I feel bad with gm95 and gm95E12

m.
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2010, 12:51 PM   #1245
Tech Rookie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 3
Default

hi just got a gm 120 with 7.2 software

can anybody tell me what the settings timing 1 and 2 do on the genius tool 1.3.6 software

sorry if this has been covered earlier but could not find the info in all the pages.
issac51 is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Novak Brushless Tekin mini rage Brushless 1/18 price to sell IOwNMkeG R/C Items: For Sale/Trade 3 05-01-2008 05:49 PM
brushless, spektrum receivers, charger, brushless losi 8 tschenck R/C Items: For Sale/Trade 17 04-08-2008 07:18 AM
WTT: 1/10 scale NIB car kits for Brushless RC18T or other Brushless 1/10 car Bohh R/C Items: For Sale/Trade 3 04-06-2008 07:26 PM
NOVAK GTB BRUSHLESS RACING ESC 2.4GHZ + 13.5 BRUSHLESS MOTOR meronr R/C Items: For Sale/Trade 12 01-29-2008 02:18 PM
Brushless B4 Brushless T4 Clodzilla 4 ThunderQuake truggy Ofna Lx Pro buggy pcnutz R/C Items: For Sale/Trade 29 12-11-2005 01:12 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 11:24 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net