R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11-26-2009, 01:45 AM   #1141
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2006
Location: Netherlands
Posts: 478
Send a message via MSN to PMSorber
Default

Quote:
Originally Posted by sidecarphil1 View Post
hi martin

i have just bought a GM120 and am wondering if it is best to send it to GM for the new firmwere adding or is it ok just to use it , i will be replacing / trying against my SPX , so would like your imput , there is a few people in my club running this speedo but your input would be nice too
Phil, just jump some tables this Sunday... I will be happy to help.
__________________
@ConSult Trading
Team Shepherd, PiraniRC, Sonic and Awesomatix BENELUX
www.team-shepherd.nl
PMSorber is offline   Reply With Quote
Old 11-26-2009, 07:46 AM   #1142
Tech Master
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 1,920
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by PMSorber View Post
Phil, just jump some tables this Sunday... I will be happy to help.
i bought it second hand , it is coming on 6th December

but i will be asking for your advice Pieter
sidecarphil1 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2009, 11:49 PM   #1143
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Thumbs up GDA file for 7.6 (should work for 7.2) LIFE 6.6V/9.5T

Hi!

There is my last gda file from gm95 with 7.6 soft (should work for 7.2
on gm90/gm120 when change Firmware=76 to Firmware=72)



At my last race event, LIFE 6.6V pack was allowed and on engine 9.5T
my TC5 was fu** rocket

FDR = 99/34*2=5.82
Engine 9.5T GM sport blau with 12.5mm rotor/fan
Tires vtec 30

ESC has max temp 59C (with smooth ride about 55-56), engine max 79C
(with smooth ride about 72-75).



Regards!
m.

ps: change txt to gda if want set it.
Attached Files
File Type: txt life_pabianice_dtm_tc5_9.5T.txt (874 Bytes, 167 views)
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2009, 12:44 PM   #1144
Tech Apprentice
 
jeppesen's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Denmark
Posts: 76
Default

Hi guys.

At this weekends race, i had a good speedo/motor combo, speed was perfekt with lots of low end punch.

But, at final 2 my car didn't come right of the start, the car moved a little, then stopped, and than again full power, I thougt it was because the car was pushed back just before the start.
But then at the start of final 3, when i hit full throttle the car just stutteret for a second, and then it went off, there was no problems under the race.

I use a GM120 in stock program 6, the sensor cabel is new.


Thanks
jeppesen is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2009, 12:48 PM   #1145
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by jeppesen View Post

I use a GM120 in stock program 6, the sensor cabel is new.
Hi!
Check solder on engine, my friend at last race has this problem, because
hi doesn't done it right.

I have hope it help

Regards!
m.
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 12-01-2009, 02:15 PM   #1146
Tech Apprentice
 
jeppesen's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Denmark
Posts: 76
Default

Quote:
Originally Posted by M.Abramowicz View Post
Hi!
Check solder on engine, my friend at last race has this problem, because
hi doesn't done it right.

I have hope it help

Regards!
m.

First i forgot, i had changet to a GM90 speedo, al the motor soldering is ok, i checket them at the race, but not the one on the speedo.
jeppesen is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 04:37 AM   #1147
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

it'S certainly not a solder connection.

take the motor apart, and clean the Sensor pcb! dirt on that can cause those issues.
are you sure the gen90 was set to factory settings?

@abram

your transmitter values are extremely far off! you should check those

for stock racing I also suggest startamp = 120, currentlimit= 250, softgas = 50 (always!) and hard powercurve insteas of reserved 88 as that makes the motor run hot and drop off.
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 05:11 AM   #1148
Tech Regular
 
Kajman's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 335
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Martin, would you send me your GDA file for stock with LiFe and Pro 9,5?
BTW- how much does weighth your BD5 with 9,5 and life as rtr?
When you programm tx, how do you move throttle trigger-slow or fast to get best result?
__________________
XXX-S G+, XXX-S, TRF 415MS, SCTE 2.0, SCTE TLD, Kyosho DRX VE
Kajman is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 05:23 AM   #1149
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Martin Hofer View Post
@abram

your transmitter values are extremely far off! you should check those

for stock racing I also suggest startamp = 120, currentlimit= 250, softgas = 50 (always!) and hard powercurve insteas of reserved 88 as that makes the motor run hot and drop off.
Hi Martin!

My TX is 3pk with fast module, epa +/-100% and I use it for last 4 events.
Before change I used spektrum pro module with 3001 rx and data was:
FullThrottle=23402
NeutralPoint=16257
FullBrakePoint=9117

Now with [email protected] data is:
FullThrottle=22564
NeutralPoint=13588
FullBrakePoint=9768

This esc was used by my friend with his sanwa [email protected](sanwa system)
and data was (-/+ 100% epa like manual said):
FullThrottle=23005
NeutralPoint=14681
FullBrakePoint=10111

Maybe when I will have time I will set epa for 90% and check profile
with hard curve.

Problem is simple, manual from GM does not say it directly what this option
gives with another options as yoyu know, I drive for fun and now
my esc is set almost perfect, maybe I check more options.

Regards!
m.
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 08:47 AM   #1150
Tech Apprentice
 
jeppesen's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: Denmark
Posts: 76
Default

Quote:
Originally Posted by Martin Hofer View Post
it'S certainly not a solder connection.

take the motor apart, and clean the Sensor pcb! dirt on that can cause those issues.
are you sure the gen90 was set to factory settings?

I'm pretty sure its in factory settings, I just put it in for two weeks ago, (because my gen120 stopped working) and there i set it to program8 , and for this weekends race program 6 was faster.

So i'm pretty sure yes.

Thanks for the help.
jeppesen is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 01:54 PM   #1151
Tech Adept
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 144
Default

Does anybody have any tips/ set up info for a GM95 running 0.9 software which has 8 profiles for 1/12th scale running 4 cell 10.5??

Thanks
Bryan D is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 03:46 PM   #1152
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Location: UK
Posts: 9
Default

where exactly do i download the:

CP2102 USB to UART Bridge Controller

I have downloaded the GM_Tool, but i cannot send or receive data with my GM120.

Last edited by Kecky; 12-02-2009 at 04:32 PM.
Kecky is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2009, 04:38 PM   #1153
Tech Master
 
Join Date: Aug 2001
Location: England
Posts: 1,470
Send a message via ICQ to MattW
Default

https://www.silabs.com/products/mcu/...CPDrivers.aspx

and then download the version that corresponds to your O/S.
MattW is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 02:34 AM   #1154
Tech Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Location: UK
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by MattW View Post
https://ww.silabs.com/products/mcu/Pages/USBtoUARTBridgeVCPDrivers.aspx

and then download the version that corresponds to your O/S.
Cheers Matt.

I've downloaded and installed the 'VCP Driver Kit' for my operating system and re-booted my computer, but when i try and install the 'USB Driver Installation Utility Software AN335SW' an error message comes up saying 'Error reading "setup.ini"', anyone know how i get over this, as i thought that file was part of the VCP Driver Kit installation.
Cheers
Kecky is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2009, 09:13 AM   #1155
Tech Regular
 
Join Date: Feb 2006
Location: Netherlands
Posts: 478
Send a message via MSN to PMSorber
Default

Quote:
Originally Posted by Bryan D View Post
Does anybody have any tips/ set up info for a GM95 running 0.9 software which has 8 profiles for 1/12th scale running 4 cell 10.5??

Thanks
0.9 or 1.9?
__________________
@ConSult Trading
Team Shepherd, PiraniRC, Sonic and Awesomatix BENELUX
www.team-shepherd.nl
PMSorber is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Novak Brushless Tekin mini rage Brushless 1/18 price to sell IOwNMkeG R/C Items: For Sale/Trade 3 05-01-2008 05:49 PM
brushless, spektrum receivers, charger, brushless losi 8 tschenck R/C Items: For Sale/Trade 17 04-08-2008 07:18 AM
WTT: 1/10 scale NIB car kits for Brushless RC18T or other Brushless 1/10 car Bohh R/C Items: For Sale/Trade 3 04-06-2008 07:26 PM
NOVAK GTB BRUSHLESS RACING ESC 2.4GHZ + 13.5 BRUSHLESS MOTOR meronr R/C Items: For Sale/Trade 12 01-29-2008 02:18 PM
Brushless B4 Brushless T4 Clodzilla 4 ThunderQuake truggy Ofna Lx Pro buggy pcnutz R/C Items: For Sale/Trade 29 12-11-2005 01:12 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 12:45 PM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net