R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 10-13-2009, 11:23 PM   #1066
Tech Master
 
Join Date: Jan 2007
Location: Oklahoma City
Posts: 1,767
Trader Rating: 49 (95%+)
Send a message via Yahoo to loopedout
Default

can you provide a link to the specs etc of these esc's and where to buy them? Thanks
__________________
Caster Racing USA Dirt Oval
Hyperdrive
Tekin
THD Custom R/C Products/Team Holy Rollers/Team Terribles
loopedout is offline   Reply With Quote
Old 10-13-2009, 11:32 PM   #1067
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

Specs

http://shop.graupner.de/webuerp/serv...11&language=en

you can get it from Hobbylobby
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 10-14-2009, 03:41 PM   #1068
Tech Initiate
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 23
Default

it there anyone that can give clear details on what exactly the effects of the special settings do.

because if you click the [?] button, a lot of it is in German, and i cant understand it LOL

minimum timing timing 1 timing 2 etc. thanks!
pee vee is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2009, 04:57 AM   #1069
Tech Regular
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 282
Default

I really cant make up my mind between the GM 120 7.4 or the Tekin rs pro. I like the look of both, I see tekin now has a turbo delay that will allow the turbo to kick in later so more top end speed. Does the Gm 120 have any thing like a turbo function ? I run 13.5 maybe 10.5 what function other than adjustable timing does the 120 have that will benefit a 13.5 motor.
FLAT OUT is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2009, 05:29 AM   #1070
Tech Adept
 
*SBH*'s Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Copenhagen - Denmark
Posts: 139
Default

Hi FLATOUT
Actually it was Ralf Helbing from GM that invented the turbo function many years ago, so Yes thats included. GM speedos where the first where You could control amp limit without loosing top speed
*SBH* is offline   Reply With Quote
Old 10-15-2009, 06:11 AM   #1071
Tech Adept
 
bs6ef's Avatar
 
Join Date: Sep 2006
Location: England
Posts: 236
Default

Hi Martin

i'm going to be running the gm90 with a 4.5t and a 1s lipo for the first time at the weekend, now i've just got a Novak voltage booster to run and i noticed in the instructions it stated that the speedo has to be left turned off. So what do i do with the speedo that has no on/off switch????????

1. Do i just plug it all in and run it as normal?
2. Do i remove the red + wire from the Rx speedo plug
3.???????


Any help would be much appreciated

Cheers


Steve
__________________
You have to watch the TechnoViking http://www.youtube.com/watch?v=_1nzEFMjkI4
bs6ef is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2009, 08:53 AM   #1072
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by bs6ef View Post
Hi Martin

i'm going to be running the gm90 with a 4.5t and a 1s lipo for the first time at the weekend, now i've just got a Novak voltage booster to run and i noticed in the instructions it stated that the speedo has to be left turned off. So what do i do with the speedo that has no on/off switch????????

1. Do i just plug it all in and run it as normal?
2. Do i remove the red + wire from the Rx speedo plug
3.???????


Any help would be much appreciated

Cheers


Steve
Hi Steve!

If you do not turn ON ESC it will be not working

I know some info from Ralf that we should not cut off red wire, because
ESC need some power delivered from RX (some small nimh batt connected
to BEC at RX).

With novak I don't have experience (I wait for this item). I think it should workinig like manual said, connect wires to 1S lipo, plug it to RX to BEC and try. I have hope nothing burned off :-)

Regards!

m.

ps: I do tests with spektrum pro receiver 3001 with small batt 2S lipo 250mAh connected to BEC and my GM ESC work with 1S lipo
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 10-16-2009, 09:50 AM   #1073
Tech Adept
 
adri-13's Avatar
 
Join Date: Apr 2009
Location: Marseille
Posts: 102
Default

i drive with the GM 120 2de generation and the 13.5 team ptit'yo. It's the must! i have programed my speed controller with Julien Galineau ( official ). It's more easy...

GM... we make the fast stuff!
__________________
PETITrc driver
www.PETITRC.com

http://rcracereportsigm-racing.blogspot.com/
adri-13 is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2009, 03:22 PM   #1074
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Angry Where I lost 'bip' ?

Hi Martin!

Now I'm after some test with upgraded 95 to new software. There is too much options to play
However, I set by tx mode 3, put yous setup posted some pages ago, unclick temp cut off and send it to esc. I lost 'bip' option... Is this normal? In resserved1, when new box open, 'bip' and 'sound' options are aktivated... WTF is going on?

Have you got this? Now I don't know where am I with speedo... Everything working nice on table but esc doesn't inform by 'bip', doesn't made any sound..., if I do factory reset everything is ok

Older software was a little smarter

Btw can you post setup for [email protected]? Maybe you have file for new software? We still in Poland drive on this.

Regards and good luck!
M.

edit: made mistake, reserved1 not 2!
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/

Last edited by M.Abramowicz; 10-19-2009 at 04:03 PM.
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2009, 03:30 PM   #1075
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

reserved2 has nothing to do with beeps

I always disable beeps

it's unnecessary as I know I don't make any mistakes

if you want them to be on, set reserved 1 to 128
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2009, 04:28 PM   #1076
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Martin Hofer View Post
reserved2 has nothing to do with beeps

I always disable beeps

it's unnecessary as I know I don't make any mistakes

if you want them to be on, set reserved 1 to 128
Hi Martin, you got right!

But next question is, if I go to Special Settings, and change anyone level
on left side, Reserved1 always change to 254 and "bip" get lost ;-)
Hm, when 128 is set -> only one box 128 is checked, if I change something (for example) Timing2, change to 254, almost all boxes checked and some special --- 16, 32, 64 what is this?

Maybe I should always set it to 128 and know by "bip" where I am now ?
Some bug in 1.3.6 software or feature?

I think better and faster solution is prepare some gda files and only put them
to esc without "magics" done by "levels"

Eh. Maybe is too late for play with speedo

Regards,
m.

ps: what is minimale Timingzeit, Fixed timing, Max. Timing?
I can't find info ...
ps2: modified file from your setup to 5 cell, maybe is ok, can you look at this?
Attached Files
File Type: txt From_Martin_fw72_13.5_lipo_to_5cell_9.5.txt (891 Bytes, 102 views)
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2009, 04:59 PM   #1077
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

I tell you now what I tell everybody else ....

just leave the special settings alone and don't change what you have no clue off ...

it's far too complicated so just leave it as it is

for 9.5/5cell the setup you have now doesn't work as the 9.5 will definately blow up

just use FACTORY set mode 7

that's it with 7.2
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2009, 03:04 AM   #1078
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Martin Hofer View Post
I tell you now what I tell everybody else ....

just leave the special settings alone and don't change what you have no clue off ...

it's far too complicated so just leave it as it is
Heh, for me it does not explain WHY I should not touch this settings in 1.3.6.
I know that it is some feature for new engines which will be developed
in the future, and when they came real thing, maybe this settings help a lot to performance. I know this from Kajman and Ralf H. Some shit should not be changed and left as oryginal.

Quote:

for 9.5/5cell the setup you have now doesn't work as the 9.5 will definately blow up

just use FACTORY set mode 7

that's it with 7.2
hehhe mode 7 from new soft for me is not ok no risk no fun

I look to my saved datas from esc with 4.9 firmware, with mode 6 to 3,
difference is simple:
Reserved (old software has another value, new one need 88 for special features)
Reserved1 (bip problem, need set for 128 before push to esc)
SwitchStartMode=150 (about 16k rpm)

DelayTimeComp=15 (old one, don't get point what is do)
DelayTimeComp=16 (new one)
AktiveDiodeMaxDiff=300 (some shit, left as is)
AktiveDiodeMaxTime=110 (timing 1)
AktiveDiodeMinTime=90 (timing 2)

Just look to this settins from new modes With this bottom for me work.
Timing=3
TimingWith=2

Now with my txt file my car sounds like OLD ESC, I hear when
special timing and all shit start working.

I think, you set only one time esc and drive on it but I want play with
ESC for best from the best performance. Set some modes at home and
only at track switch and choose which is better for me.

Martin, you help a lot to this forum and users, please, no ofence

Regards!

m.

ps: some data get from not update gm: http://abram.eu.org/files/gm_zestawienie_modow_4.9.xls
ps1: if GM go wrong with software and options, I can go witj tekin or lrp
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2009, 04:08 AM   #1079
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

you asked for a 9.5 setup and mode 7 is for 9.5

it's the setting all the teamdrivers use 99% of time

there's enough risk if you just gear it hard enough ...

anyway next topic
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2009, 04:12 AM   #1080
Tech Fanatic
R/C Tech Elite Subscriber
 
Join Date: Jan 2009
Location: Poland, Warsaw
Posts: 775
Trader Rating: 1 (100%+)
Default

Quote:
Originally Posted by Martin Hofer View Post
you asked for a 9.5 setup and mode 7 is for 9.5

it's the setting all the teamdrivers use 99% of time

there's enough risk if you just gear it hard enough ...
anyway next topic
Now Your answer is OK for me.
Problem with 9.5T/5 cell for me is now closed.
Thanks!

m.

ps: I'm always on 1% side ... I must learn how new software works
__________________
Michal Abramowicz
http://abram.eu.org/gear_tc6.php
My setups there -> http://www.rc-setups.com
TC6!, TC5R, 12L4, 12R5.1, 10L2, 10R5, RC8T_CE_EL custom F1 chassis
http://www.wgtshop.com/

Last edited by M.Abramowicz; 10-20-2009 at 04:25 AM.
M.Abramowicz is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Novak Brushless Tekin mini rage Brushless 1/18 price to sell IOwNMkeG R/C Items: For Sale/Trade 3 05-01-2008 05:49 PM
brushless, spektrum receivers, charger, brushless losi 8 tschenck R/C Items: For Sale/Trade 17 04-08-2008 07:18 AM
WTT: 1/10 scale NIB car kits for Brushless RC18T or other Brushless 1/10 car Bohh R/C Items: For Sale/Trade 3 04-06-2008 07:26 PM
NOVAK GTB BRUSHLESS RACING ESC 2.4GHZ + 13.5 BRUSHLESS MOTOR meronr R/C Items: For Sale/Trade 12 01-29-2008 02:18 PM
Brushless B4 Brushless T4 Clodzilla 4 ThunderQuake truggy Ofna Lx Pro buggy pcnutz R/C Items: For Sale/Trade 29 12-11-2005 01:12 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 02:12 AM.


Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net