R/C Tech Forums

Go Back   R/C Tech Forums > General Forums > Electric On-Road

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06-09-2009, 04:41 PM   #736
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

Quote:
Originally Posted by marcel p View Post
hello martin
is the difrence in program 6 to 3 and 8 to3 the same as normal 6 or 8.
and wat is the difrence from normal 6 or 6 to 3 in driving feeling
greetings marcel

amount of timing:

least 6 / 6-3, 8-3 / 8 most

mode 8 only makes sense when running 13.5T

with 9.5 mode 3 is best

for lipo use mode 8 copied to 3
for 5cell use mode 6 copied to 3

difference is mostly temperature and lowend punch


we are talking about stock racing ... most people don't feel anything anyways *g*

but mode 8 is pretty unprecise usually

I think mode 3 is best
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 05:05 PM   #737
Tech Regular
 
marcel p's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: assen (holland)
Posts: 391
Send a message via MSN to marcel p
Default

hey martin
thanks for the fast reply at tis late hours for us
so you mean for stock 9,5 normal program 3
greetings marcel from the netherlands
__________________
PR racing
Powerstar/futaba 4px
Absima /vr racing
marcel p is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2009, 06:10 PM   #738
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

Quote:
Originally Posted by marcel p View Post
hey martin
thanks for the fast reply at tis late hours for us
so you mean for stock 9,5 normal program 3
greetings marcel from the netherlands
Yeah either mode3 with m6 background if u run 5cell or m8 bckgrnd if u run lipo

Or if you got the new firmware >6.x soft curve with gearing as if you would run mode 6
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 01:00 AM   #739
Tech Regular
 
Kajman's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 335
Trader Rating: 4 (100%+)
Default

Martin, if I don't race in stock class, but have to race for several days with 9.5t blue (waiting for new motor to be delivered) on lipo, what would you suggest for setup and mode to have most power and speed? It would be run with G90 4.7software. Should I copy 8 to 3 too?
__________________
XXX-S G+, XXX-S, TRF 415MS, SCTE 2.0, SCTE TLD, Kyosho DRX VE
Kajman is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 05:52 AM   #740
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

yes
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 06:30 AM   #741
Tech Rookie
 
Join Date: Jun 2009
Location: Chard,Somerset,U.K.
Posts: 17
Send a message via MSN to Mogg Send a message via Skype™ to Mogg
Questions?? GM 90 speedo

Hi can any one help me as I can't down load the soft where to my pc as it said the pag is not there and can not get the speedo to chang settings but it works and all the lights work but no lights come on when you go to set it with the tx please help.
P.S sorry about starting a new thred.
Can you put a link so I can get the newes soft where as can not find newer than 6.0 and if I put that on the speedo will that fix the problem with it?
__________________
www.ydmrcc.com

Last edited by Mogg; 06-10-2009 at 07:00 AM.
Mogg is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 07:55 AM   #742
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

Quote:
Originally Posted by Mogg View Post
Hi can any one help me as I can't down load the soft where to my pc as it said the pag is not there and can not get the speedo to chang settings but it works and all the lights work but no lights come on when you go to set it with the tx please help.
P.S sorry about starting a new thred.
Can you put a link so I can get the newes soft where as can not find newer than 6.0 and if I put that on the speedo will that fix the problem with it?
oh wow let's see if I figure out all the questions you got:

1, you got trouble downloading the programming software?

there have already been links to the pc software / usb driver posted so I'd suggest you just look a few pages back to find those

2, the esc itself works but you cannot change settings / do the tx setup?

I don't really know what you mean but you cannot program a genius 120 / 90 with the button
the tx setup should be done as per instruction / my stock how-to

3, you cannot update your ESC yourself ... and no it won't fix the problem
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 11:06 AM   #743
Tech Master
 
Join Date: Aug 2001
Location: England
Posts: 1,470
Send a message via ICQ to MattW
Default

Martin, you've done well to even try to guess what's wrong with that one, cos i was completely lost
MattW is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 12:15 PM   #744
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

lost in translation *lol*
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 01:55 PM   #745
Tech Initiate
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 21
Default

Hello All,

Im going to run 10.5T Grey GM and lipo.

Now i read in the how to stock that i should copy 8 to 3.
Now i've been trying many things but i cant get it worked.

I put my gm120 on program 8 by the sender.
Then i do receive data whit the pc software 1.1.5 of higher.
Then i select program 3 in advanced and then send data.
Then i click yes and then no and then OK>
When i read out the data value 33 is still 50 and not 110.

I've done it like 10 times but wont get 110.

Does anyone know a good setup for 10.5 and lipo and might someone can tell me what im doing wrong whit the copy 8 to 3.

Thanks already.
GerwinGood is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 03:08 PM   #746
Tech Apprentice
 
Drcy's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Austria
Posts: 82
Thumbs up Lost in...information

Quote:
Originally Posted by Martin Hofer View Post
Yeah either mode3 with m6 background if u run 5cell or m8 bckgrnd if u run lipo

Or if you got the new firmware >6.x soft curve with gearing as if you would run mode 6
I understood that 9,5t with lipo I should copy mode 8 into mode 3.

...But if I have the latest firmeware...- What happens then...what about the "soft curve"....

Or : If I have no Idea if my mode 3 ( the one I select wit the transmiter) is the original???

I would be very pleased if you could post the list of ALL the values that should be , after copy with success the mode 8 into the 3.

And, by the way, why copy one prog. into a mode? does that not change all the values anyway or there are some values in prog.3 that you do not change even after copyxing something into it??

servus from Wien
Drcy is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2009, 04:35 PM   #747
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

Update your as soft genius tool, then it'll work

I guess it does not ask you if you want to overwrite the background settings
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 02:56 PM   #748
Tech Regular
 
marcel p's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Location: assen (holland)
Posts: 391
Send a message via MSN to marcel p
Default

the gm website is hackt i jus find out,
__________________
PR racing
Powerstar/futaba 4px
Absima /vr racing
marcel p is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 03:57 PM   #749
Tech Adept
 
Join Date: May 2007
Location: The Hague, Holland
Posts: 205
Default

Quote:
Originally Posted by marcel p View Post
the gm website is hackt i jus find out,
Doesn't seem to be hacked.. more like a problem with the Mysql database (the db that holds the websites content) but getting a little bit of topic here. Point still is that you can't get any info from the website at the moment, hopefully it's solved soon
Rick Thomson is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2009, 04:14 PM   #750
Tech Master
 
Martin Hofer's Avatar
 
Join Date: Mar 2005
Location: Germany
Posts: 1,083
Send a message via ICQ to Martin Hofer
Default

Quote:
Originally Posted by Drcy View Post
I understood that 9,5t with lipo I should copy mode 8 into mode 3.

...But if I have the latest firmeware...- What happens then...what about the "soft curve"....

Or : If I have no Idea if my mode 3 ( the one I select wit the transmiter) is the original???

I would be very pleased if you could post the list of ALL the values that should be , after copy with success the mode 8 into the 3.

And, by the way, why copy one prog. into a mode? does that not change all the values anyway or there are some values in prog.3 that you do not change even after copyxing something into it??

servus from Wien
ok so

if you copy one mode into another one with the pc software you change the background settings

what you don't change is the software background!

mode 8 continues to be mode 8
mode 3 continues to be mode 3
each with it'S specific software background

if value 33 changes from 50 to 110 you did it correctly
and as you can only change all background settings at once, if one value has been changed correctly all are correct
__________________
Schumacher Racing
Team GM-Racing
Team Sorex
Xenon Racing
Tonisport
Martin Hofer is offline   Reply With Quote
Reply

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Novak Brushless Tekin mini rage Brushless 1/18 price to sell IOwNMkeG R/C Items: For Sale/Trade 3 05-01-2008 05:49 PM
brushless, spektrum receivers, charger, brushless losi 8 tschenck R/C Items: For Sale/Trade 17 04-08-2008 07:18 AM
WTT: 1/10 scale NIB car kits for Brushless RC18T or other Brushless 1/10 car Bohh R/C Items: For Sale/Trade 3 04-06-2008 07:26 PM
NOVAK GTB BRUSHLESS RACING ESC 2.4GHZ + 13.5 BRUSHLESS MOTOR meronr R/C Items: For Sale/Trade 12 01-29-2008 02:18 PM
Brushless B4 Brushless T4 Clodzilla 4 ThunderQuake truggy Ofna Lx Pro buggy pcnutz R/C Items: For Sale/Trade 29 12-11-2005 01:12 PM



Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off



All times are GMT -7. It is currently 01:06 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.
Powered By: vBulletin v3.9.2.1
Privacy Policy | Terms of Use | Advertise Content © 2001-2011 RCTech.net